יש לוגים של הפעולות בשרת קונטאבו? ואם כן, אז איפה?
-
הפעלתי קוד כלשהוא בשרת קונטאבו שיש לו (שמותקן עליו אובנטו וnginx) והתקבל לי שגיאה 500, יש איפה לראות את הלוג של כל הפעולות שנעשו כמו שיש לי בגוגל סקריפט שרואים את כל הריצות של הקוד וכל התשובות/שגיאות שהתקבלו במהלך הריצה? ואם כן אז איפה הוא? ואם לא, אז איך ניתן כן ליצור לוג כנ"ל?
ואגב, מה זה בכלל שגיאה 500? הקוד רץ אצלי-מבקש כמה נתונים ולפיהם ממשיך, אך באמצע-באחד הפעמים הוא מחזיר קוד 500, מה אני צריך לבדוק שם? אין שום שגיאה בקוד! -
החברה שהשרת נמצא בה אמורה להיות לא קשורה.
שגיאה 500 זה אומר שקרתה לך שגיאה או תקלה בקוד.
בnginx אתה יכול לראות לוג של השגיאות בפקודה הזו:tail -f /var/log/nginx/error.log
זה בד"כ לא יתרום לך הרבה ידע, ברוב המקרים הבעיה היא בקוד. לפעמים הוא עובד תקין אבל פעמים שקורית בו שגיאה. למשל אם הקוד מנסה לכתוב לקובץ והקובץ תפוס, אז יהיה שגיאה. אפשר להגדיר בקוד/סביבה שבמקום לקבל סתם שגיאה תקבל שגיאה מפורטת (סטטוס 500 אבל עם תוכן מלא על השגיאה). זו הגדרה שעוזרת מאוד לדיבאג אבל נחשבת מסוכנת לסביבת ייצור כי זה נותן המון מידע לתוקפים פוטנציאלים.
מדובר בקוד PHP?
-
@dovid כתב ביש לוגים של הפעולות בשרת קונטאבו? ואם כן, אז איפה?:
מדובר בקוד PHP?
כן
אפשר להגדיר בקוד/סביבה שבמקום לקבל סתם שגיאה תקבל שגיאה מפורטת (סטטוס 500 אבל עם תוכן מלא על השגיאה).
מה ההגדרה?
אתה יכול לראות לוג של השגיאות
ויש אפשרות לראות לוג מלא של כל הריצה?
-
@שמואל-ש כתב ביש לוגים של הפעולות בשרת קונטאבו? ואם כן, אז איפה?:
מה ההגדרה?
תוסיף בקובץ למעלה את השורות הבאות
ini_set('display_errors', 1); ini_set('display_startup_errors', 1); error_reporting(E_ALL);
ויש אפשרות לראות לוג מלא של כל הריצה?
תוריד את הקובץ /var/log/nginx/error.log למחשב, ותצפה בו איך שנח לך.
-
@A0533057932 כתב ביש לוגים של הפעולות בשרת קונטאבו? ואם כן, אז איפה?:
היום עושים
לא בהכרח, תמיד יכלו לדרוס את הכללי (כמו המון הגדרות בNGINX), אבל זה תלוי בצורך.
ממה נפשך, או הוא עשה הוא יודע ואם הוא לא יודע הוא כנראה לא כלל שורה לשגיאות. -
@A0533057932 כתב ביש לוגים של הפעולות בשרת קונטאבו? ואם כן, אז איפה?:
היום עושים
לא בהכרח, תמיד יכלו לדרוס את הכללי (כמו המון הגדרות בNGINX), אבל זה תלוי בצורך.
ממה נפשך, או הוא עשה הוא יודע ואם הוא לא יודע הוא כנראה לא כלל שורה לשגיאות.כוונתי שרוב מוחלט של המדריכים בקטע של NGINX כוללים הגדרה לקובץ נפרד