ראוטר חדש - מה צריך להגדיר כדי שהמצלמות עבדו?
-
יש כתובת IP קבוע בשביל המצלמות, עבדה טוב.
הולחף ראוטר לראוטר חדש.
להגדיר ראוטר חדש זה קל, השאלה מה מבחינת המצלמות וה IP הקבוע, האם איך וכיצד אני מכניס אותו ומה אני צריך לשנות/לסדר?
אשמח למידע/הכוונה.
תודה!
דגם הראוטר: דילינק 224 -
אני אסביר לך את התיאוריה ואח"כ יהיה לך יותר קל להבין לבד או עם מישהו.
א. יש לך רשת ביתית עם כמה מכשירים, מהם זה המחשב/ים, אחד מהם זה המצלמות ואחד מהם זה הראוטר.
ב. היחיד מכל המכשירים האלו שיש אפשרות לגשת אליו מבחוץ זה הראוטר בתנאי שיש לו כתובת פרטית.
ג. כעת אנחנו רוצים שבעת גישה מבחוץ לראוטר, במקום לקבל את הממשק החביב של d-link נקבל את הממשק של המצלמה שזה מכשיר ברשת הפנימית.
ד. לשם כך אנו מגדירים בראוטר הפניית פורטים, כלומר בעת שמגיעה אליך בקשה מבחוץ עם פורט X (פורט זה המספר שמופיע אחרי הכתובת עם נקודתיים לפניה), תעביר את הבקשה למכשיר פלוני ברשת (המצלמות) ואת התשובה תעביר חזרה למבקש.ההגדרה נקראת port forwarding אולי אם שינויים קלים מראוטר למשנהו, והפרמטרים הם משהו בסגנון הזה:
- external port: 2222
- internal ip: 10.0.0.15
- internal port: 80
פירוש: הגדרה 1 זה הפורט שאליו יתחברו מבחוץ, 2. זה הכתובת הפנימית של המצלמות (עלול להתחיל ב192.168 בחלק מהראוטרים) 3. זה הפורט הפנימי של ממשק המצלמות, אם הוא לא יודע יש לכתוב 80.
אם ישנה גם הגדרה של external ip אפשר לכתוב שמה 0.0.0.0, אם יש הגדרה של start וend לפורטים יש לכתוב בשניהם את אותו הפורט בהתאמה.מ"מ נוסף https://tchumim.com/topic/9526
-
@dovid
תודה.
השאלות והבירורים שיש לי, אנסה לגגל , אך מי שיוכל לעזור, אודה.-
האם והיכן אני צריך להגדיר שהכתובת הפנימית של ה DVR תהיה קבועה?
-
שרת חיצוני - זה הגדרה שכתובה בתוך ה DVR או איך למצוא/להגדיר אותה?
-
הפורט הפנימי ג"כ כנ"ל, האם הוא מופיע בתוך הממשק של ה DVR או מה?
-
external ip על 0.0.0.0 זה בטיחותי?
-
-
@הבוס-הגדול כתב בראוטר חדש - מה צריך להגדיר כדי שהמצלמות עבדו?:
האם והיכן אני צריך להגדיר שהכתובת הפנימית של ה DVR תהיה קבועה?
בהגדרות רשת של הdvr, תחליף מאוטומטי לידני ותגדיר כתובת כמובן שתהיה בטווח הכתובות של הראוטר
במידה ובראוור שלך ה dhcp מושבת כבר יש לך בdvr כתובת ידנית אבל לא מסתבר שזה מושבת אם לא השבתת -
@הבוס-הגדול כתב בראוטר חדש - מה צריך להגדיר כדי שהמצלמות עבדו?:
- האם והיכן אני צריך להגדיר שהכתובת הפנימית של ה DVR תהיה קבועה?
זה נראה לי מגיע עם כתובת קבועה, זה נמצא בהגדרות. גם אם זה לא קבוע זה יוצא קבוע כי בד"כ זה מחובר 24/7.
- שרת חיצוני - זה הגדרה שכתובה בתוך ה DVR או איך למצוא/להגדיר אותה?
לא מבין את המינוח "שרת חיצוני".
אם אתה מתכוון הפורט החיצוני, אז זה לא נמצא בשום מקום אתה מחליט מה שבא לך, ואתה צריך להכניס את זה בהגדרות כפורט החיצוני, וגם להשתמש בזה בפועל בכניסה לאייפי שלך ככה: http://92.100.100.50:5678 ה92.100.100.50 זה האייפי הקבוע, ה5678 זה לשם הדוגמה הפורט שבחרת (תקנית אתה אמור לבחור בטווח שבין 1023 - 32768).- הפורט הפנימי ג"כ כנ"ל, האם הוא מופיע בתוך הממשק של ה DVR או מה?
כן, אבל כתבתי לך שאם אינך יודע מהו הפורט של הDVR (והוא לא נמצא בשורת הכתובת בכניסה רגילה פנימית) אז יש להניח שהוא 80.