BLAZOR - האם זה יעיל?
-
אני רוצה לפתח יישומים קטנים במהירות מקבילה יחסית לאקסס.
הצורך כעת הוא לבקאנד, ויוכל להתפתח לפרוטאנד.אני לומד קצת את BLAZOR ב C#, התרשמתי מאוד, אבל בכל אופן רציתי לשאול ממי שמכיר או ניסה האם זה יעיל:
-
שווה לעבוד ב BLAZOR ליישומים בפיתוח מהיר?
-
האם אפשר לקמפל את כל הקבצים (כולל קבצי מסד נתונים כמו SQL / JSON וכדו' או אפילו אקסס עצמו כמסד נתונים) לקובץ הפעלה אחד? מסוג EXE או אחר
-
האם אפשר להשתמש באפשרות ויזואלית כמו טפסי אקסס? - האם אפשר ויעיל (וכנראה שלא...) לשלב קוד פתוח של HTML + CSS + JS משולב?
לפי מה שהבנתי יש כלים בJS ויזואליים להוספת טבלה וכדו' כמו שיש ב C# WINDOS FORMS, וחשבתי שזה יכול לעזור לפיתוח מהיר, אם כמובן אפשר לשלב. -
האם זה באמת שמיש לפיתוח אתר? מישהו פיתח כך בפועל? (כמובן בצורה שזה מתקפל ל WEB ASSAMBLY) או שזה יותר פרסומות בעלמא
נ.ב. אני לא שואל כעת איך לבצע, כל שאלה מספיקה לפוסט נפרד, אני רק שואל האם אפשר וכדאי. כמובן אם כן אפשר להתרחב בהסבר לא יזיק:).
-
-
@Y-Excel-Access כתב בBLAZOR - האם זה יעיל?:
האם אפשר להשתמש באפשרות ויזואלית כמו טפסי אקסס? - האם אפשר ויעיל (וכנראה שלא...) לשלב קוד פתוח של HTML + CSS + JS משולב?
לפי מה שהבנתי יש כלים בJS ויזואליים להוספת טבלה וכדו' כמו שיש ב C# WINDOS FORMS, וחשבתי שזה יכול לעזור לפיתוח מהיר, אם כמובן אפשר לשלב.לבינתיים מצאתי את זה - https://blazor.radzen.com/
WYSIWYG עבור BLAZOR חינמי.לא בדקתי כמובן אם זה יעיל לעבוד כך, אבל זה ודאי נותן לקפוץ למים ולהתנסות.
-
BLAZOR זה סה"כ פרימוורק צד לקוח כמו אנגולר.
(צד לקוח זה אומר דף יפה וגם חכם שיכול לפעול במסגרת הדף הרבה דברים, אבל הוא לא באמת יכול לשנות משהו עלי אדמות בלי מישהו שמקשיב לו או שומע ממנו שנקרא צד שרת).
זה לא יכול לעשות דברים שדף אינטרנט רגיל לא יכול לעשות, ולכן זה לא תחליף לאקסס ולא לשום חלופה מהסוג.
זה יכול להיות תחליף לצד לקוח של מערכת, אבל אתה צריך לצאת לדרך לחפש תחליף לחלק השני - הצד שרת שיכול לשמור את הנתונים ולטעון אותם וכולי.אני אכן נזכר ש@OdedDvir המליץ על זה פה https://tchumim.com/topic/14236 כתחליף ליישום שולחני, אני כעת מתקשה להבין מה הוא התכוון (בזמנו התבלבלתי בין זה לבין MAUI).
האם אפשר ויעיל (וכנראה שלא...) לשלב קוד פתוח של HTML + CSS + JS משולב?
בהחלט כן, וזה יעיל לגמרי.
לפי מה שהבנתי יש כלים בJS ויזואליים להוספת טבלה וכדו' כמו שיש ב C# WINDOS FORMS, וחשבתי שזה יכול לעזור לפיתוח מהיר, אם כמובן אפשר לשלב.
בWindows Forms כלי הגרירה והשחרור עושים פעולה שלא פחות טובה מהקוד.
לעומת זאת בHTML שום כלי גרירה ושחרור לא חף מאלפי תופעות לוואי של חוסר נכונות להתלכלך בקוד. ההבדל נובע מכמה דברים.
בקיצור, דעתי היא שאל תחשוב בכלל על כלי גרירה ושחרור בHTML+CSS.
BLAZOR מצריכה שימוש בHTML+CSS בדיוק כמו כל בניית אתרים, ממילא עליך לשקול אם להשתמש בה.האם זה באמת שמיש לפיתוח אתר? מישהו פיתח כך בפועל? (כמובן בצורה שזה מתקפל ל WEB ASSAMBLY) או שזה יותר פרסומות בעלמא
איזה מן שאלה, זה התפקיד העיקרי של BLAZOR, ובשביל כך היא נוצרה.
זה כבר ככה שנים, וזה כמו אם תשאל על אנגולר אם מישהו באמת מפתח בה אתרים. -
@dovid כתב בBLAZOR - האם זה יעיל?:
זה לא יכול לעשות דברים שדף אינטרנט רגיל לא יכול לעשות, ולכן זה לא תחליף לאקסס ולא לשום חלופה מהסוג.
זה יכול להיות תחליף לצד לקוח של מערכת, אבל אתה צריך לצאת לדרך לחפש תחליף לחלק השני - הצד שרת שיכול לשמור את הנתונים ולטעון אותם וכולי.
אני אכן נזכר ש@OdedDvir המליץ על זה פה https://tchumim.com/topic/14236 כתחליף ליישום שולחני, אני כעת מתקשה להבין מה הוא התכוון (בזמנו התבלבלתי בין זה לבין MAUI).BLAZOR זה יישום FULL STACK. יש לו שני חלקים, SERVER ו WEB ASSAMBLY והייחודיות שלו שאפשר פשוט להעביר דפי RAZOR מסרבר לקליינט בקלות - זה אותה שפה ואותה טכנולוגיה ממש, רק זה אח"כ מתקמפל ל C# ול WEB ASSAMBLY.
מקורות (חלק מהם, קראתי עוד הרבה, וגם קצת התנסיתי):אפשר לפתח גם רק SERVER, והאתר יפנה כל הזמן לשרת. אמרו לי שבמקרה כזה זה יוצא שהקריאות לשרת הם כמו WEB FORM ב C#. לא בדקתי.
-
ההתרשמות שלי מלכלוך הידיים עד כאן שבאמת BLAZOR מזכיר את אקסס. ויש בהם דברים משותפים ולא משותפים
MS ACCESS VS BLAZOR
- אפשר לפתח במהירות, ויש רק שתי שפות (SQL, VBA) + ממשק (טפסים) שצריך להתנהל מולם.
וגם ב BLAZOR יש רק C#, HTML, CSS, וכל מסד נתונים שרוצים - JSON / MONGODB / SQL וכו' (אפשר לקשר אפילו את SQL SERVER עם Entity Framework כמו שכותבים כאן וכאן, אבל יכוללהיות שזה יסבך יותר ובתור התחלה עדיף להשתמש עם מחלקת SQLCLIENT) - עקומת הלמידה של אקסס קלה לעומת שפות אחרות. יש קושי והוא מתמקד בעיקר בבאגים הלא נגמרים... כי זו שפה לא מפורשת, כך שהיא נותנת לך לעשות טעויות, ומצד שני היא מצריכה את המתכנת להתגמש מאוד מול הנוקשות התמוהה שלה. (אין לה אפילו הודעות שגיאה נורמליות).
וגם בBLAZOR הלמידה קלה, אפילו קלה מאוד. הופתעתי לטובה ממש. ובעיקר - ראיתי שבפיתוח יש לי 20% מהבאגים האפשריים שאני צריך לבדוק לעומת VBA, למרות שאת VBA אני מכיר יותר ובBLAZOR אני מתנסה. והסיבה הפשוטה שזו ש C# היא שפה מפורשת וVS נותן דיבוג טוב, משמעותי ללא היכר. - באקסס יש מעלה בכך שהיא תוכנה לא גדולה, כך שאפשר להקיף ממנה יחסית תוך כמות זמן קטנה יותר. ובBLAZOR אין את זה. צריך להיזהר לא 'לטבוע' בים האפשרויות, ולהתמקד באפשרויות הבסיסיות שיעזרו לפתח כעת.
- באקסס יש מעלה שיש ממשק גרפי, ולפי מש"כ @dovid לא מומלץ בפיתוח אמיתי בHTML להשתמש בממשק גרפי של אחרים, כך שזו לא אופציה, אבל מצד שני אקסס מלא בבאגים בפיתוח נראות ונוקשה מאוד, והתוצאה היא 'סבתא אקסס' (מקור הביטוי - @OdedDvir ). אז הצר לא שווה בנזק המלך.
- וכמובן באקסס אין אפשרות לפתח יותר מהמסגרת המצומצמת שלו ובBLAZOR השמים הם הגבול כולל פיתוח אתרים.
- באקסס התוכנה בתשלום, BLAZOR חינמית.
- אקסס מצריכה התקנה ללקוחות, לפחות את אקסס WEB כי לרוב הלקוחות אין אקסס. ובBLAZOR נראה לי שקובץ EXE יש בו אפשרות שלא יצריך התקנה, דומיא ד ASP.NET שהוא הבסיס של BLAZOR (וכמעט בטוח שאני טועה).
ועכ"פ אם מפתחים אתר ודאי שלא צריך התקנה לפתוח אותו:) - באקסס יש מעלה שזה מראש קובץ אחד, משא"כ ב BLAZOR שיש לך המון קבצים - כמו כל C#, ועדיין אני לא יודע אם אפשר לקמפל אותם לקובץ EXE אחד. (כאן מדברים על אחת מפלטפורמות BLAZOR ומשמע שאי אפשר לגמרי, אבל כאן משמע שאפשר. צריך לנסות).
- אפשר לפתח במהירות, ויש רק שתי שפות (SQL, VBA) + ממשק (טפסים) שצריך להתנהל מולם.
-
BLAZOR זה יישום FULL STACK. יש לו שני חלקים, SERVER ו WEB ASSAMBLY
שים לב ש-Blazor Server ו-Blazor WebAssembly זה שני דברים שונים.
Blazor Server זה צד שרת מבוסס asp.net עם דפים בסינטקס שנקרא Razor, הקוד ב-#C רץ בשרת, והתקשורת בין הדפדפן לשרת נעשית עם SignalR.
Blazor WebAssembly זה גם דפי Razor, רק שהקוד #C רץ ממש בצד הלקוח עם זמן ריצה של NET. שיורד לדפדפן ונקרא בשם WebAssembly.ההבדל בתכלס הוא איפה רץ הקוד #C של דפי ה-Razor, בשרת או בדפדפן.
-
ההתרשמות שלי מלכלוך הידיים
אשמח לחוות דעתך (הסובייקטיבית)
על תחושת ה'זמן תגובה' בטעינה / פעולות
אצל המשתמש בBLAZOR -
@mekev כתב בBLAZOR - האם זה יעיל?:
ההתרשמות שלי מלכלוך הידיים
אשמח לחוות דעתך (הסובייקטיבית)
על תחושת ה'זמן תגובה' בטעינה / פעולות
אצל המשתמש בBLAZORהידיים שלי עדיין מלוכלכות...
אני רושם את ההתרשמות שהספקתי לקבל, ולפני כן הערה - כאן במחשב שאני עובד על פרויקט זה ה VISUAL STUDIO עובד לאט גם ב C# CONSOLE, כך שהוא לא כל כך פרמטר נכון...
עכ"פ הקמפול לקח זמן כל פעם, התגובה בדפדפן מהירה, והשליפה מ SQL באמצעות SQLCLIENT לקחה כמה שניות בפעם הראשונה ששלפתי.כל האמור הוא ב BLAZOR SERVER בלבד, ב WEB ASSAMBLY לא עבדתי עדיין.