שינוי ערך בקניה באיביי כדי להיפטר ממס
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
-
ראשית שוב סליחה מקטיעת הנושא עם תוכחות.
שנית, הנושא הוא לפני אסור/מותר. הנושא הוא כתיבה ציבורית לעיני כל, על דברים שגם לו יצוייר שהם היו מותרים לכתחילא הם לא נראים טוב.
יש בהלכה מקרים שמותר להטעות אדם. אז יבוא מישהו יפתח נושא על שיטות איך להטעות, וכל אחד יביא רעיון יותר קרימינלי מחברו. זה לא רק לא מכובד כלפי אחרים, זה כלפי עצמנו. כשצריך להתעסק עם זבל מתעסקים איתו, אבל זה לא נושא חביב.
כל זה על הצד שהכל היה מותר וישר, אני משוכנע שזה לא, אבל אני הנחתי את זה בצד.שלישית, בקשר להלכה עצמה. אני מניח שלא רק שלא שאלו רב במקרים שעלו פה, אלא שגם לא היו מעיזים לשאול בפירוט צבעוני כזה כפי שנכתב פה (ולמי שיודע, כששואלים רב צריך להביא את כל הצבעים גם מה שנראה שולי). לא זו בלבד, אלא בגלל שמדברים ככה בצורה ציבורית, אז גם אחרים שייתכן ולעצמם היו שואלים רב הם כבר לא שואלים כי זה נראה שכולם עושים ככה, אז כנראה זה מותר.
אפרופו, אני הלכתי לשאול רב חשוב זצ"ל בבית הדין של הרב ואזנר זצ"ל על ביצוע מבחן בצורה לא חלקה מבחינת יושר, המבחן היה לחבר שלי מול רשויות ואקדמיה בחו"ל (עזבו את החילוקים ההלכתיים). הוא קטע אותי ממש בתחילת השאלה עם פרצוף עם עווית גועל.