תאריך עברי ושיתוף באקסס
-
ערב טוב
א.חיפשתי רבות איך מכניסים תאריך עברי לאקסס, מצאתי כמה אפשרויות אבל היות שאני בכלל לא שולט בשפת הקוד, לא הצלחתי להשתמש בפועל בכל האופציות שראיתי. אשמח למישהו שיוכל להסביר לי על דרך פשוטה או הסבר בדיוק איפה אני צריך להכניס את השם של הפקד שלי.
ב. דבר נוסף, אני רוצה לשתף מסמך אקסס כדי ש3-4 אנשים יוכלו להזין בו נתונים איך אפשר לעשות את זה (אין לי כונן רשת ואני מעדיף גם לא באפשרות של שליטה מרחוק, לא הצלחתי ב-ONE DRIVE או GOOGLE DRIVE).
בתודה מראש לכל העוזרים
תבורכו בכל הברכות -
@dovid אפשר ע"י פיצול של הקובץ למסד נתונים עורפי, ושיתוף הקובץ העורפי בתיקיית שיתוף (מנסיוני אפשר עם רשת מקומית, אם כי אולי אפשר ע"י שולחן עבודה מרוחק - לא מבין בזה...) אבל ברשת מקומית אפשר מניסיון.
פיצול הקובץ עושים כאן:
אח"כ אתה מעלה את הקובץ העורפי לתיקיה משותפת, מעתיק את קובץ התוכנה לכל המחשב, ובכל אחד מהם מגדיר ב"ניהול טבלאות מקושרות" -
את הקובץ העורפי כמקור הנתונים. -
@דוד-החדש כתב בתאריך עברי ושיתוף באקסס:
א.חיפשתי רבות איך מכניסים תאריך עברי לאקסס, מצאתי כמה אפשרויות אבל היות שאני בכלל לא שולט בשפת הקוד, לא הצלחתי להשתמש בפועל בכל האופציות שראיתי. אשמח למישהו שיוכל להסביר לי על דרך פשוטה או הסבר בדיוק איפה אני צריך להכניס את השם של הפקד שלי.
יעויין כאן - https://tchumim.com/topic/14428/עזרה-באקסס-עיצוב-מטבע/6
הבאתי דוגמה.@דוד-החדש כתב בתאריך עברי ושיתוף באקסס:
הסבר בדיוק איפה אני צריך להכניס את השם של הפקד שלי.
כאן מסבירים איך בונים פקד מחושב - https://support.microsoft.com/he-il/office/יצירת-פקד-מחושב-08e19416-0026-4d78-8bea-f6b8ff9570a7
צריך עוד עזרה?
-
@דוד-החדש כתב בתאריך עברי ושיתוף באקסס:
ב. דבר נוסף, אני רוצה לשתף מסמך אקסס כדי ש3-4 אנשים יוכלו להזין בו נתונים איך אפשר לעשות את זה (אין לי כונן רשת ואני מעדיף גם לא באפשרות של שליטה מרחוק, לא הצלחתי ב-ONE DRIVE או GOOGLE DRIVE).
אם זה מחשבים שמחוברים לאינטרנט (או לפחות לרשת ביתית [אין צורך בכונן רשת]), אתה יכול לחשוב על שמירת הנתונים בMSSQL, אם כי תצטרך קצת סבלנות כדי שזה יעבוד חלק.
וגם קצת לחשוב על האבטחה של זה, שלא כל אחד ילחץ לך F11 והופ יש לו את כל הנתונים
(את זה אתה תצטרך לחשוש גם במצב הקיים ולא דווקא בMSSQL...)שים לב שזה דורש חיבור יציב לרשת.