Electron עם דוט נט
-
שלום לכולם
האם יש למישהו ניסיון עם Electron?
אני צריך לבנות תוכנה שולחנית, הליבה והלוגיקה שלה היא ב C# , ואילו את התצוגות אני רוצה לעשות בסגנון דפדפן, ולא להשתמש ב WPF וכדומה.
לעשות את זה על סרבר זה קצת סיפור כי התוכנה צריכה לפעול עם הרשאות גבוהות גישה לקבצים וכו', והיא צריכה להיות גם ניידת, ללא התקנה. מהמחקר שלי הספריה אלקטרון היא המתאימה ביותר ליישומי שולחן עבודה מהסוג הזה, ויש גם ספריה שעוטפת אותו לדוט נט, כל היודע דבר על הנושא מוזמן לעזור.בתודה מראש.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב01/01/2018 23:40 (+02:00)
-
אבי, זה פשוט פרימוורק נוח לפתח אפליקציות חלונאיות.
זה לא יוצר שום דפדפן, זה פשוט יוצר ממשק חלונאי רגיל על פי הHTML+CSS, ומאפשר לעשות לוגיקה עם הJS, שבנויה לעבוד עם פעולות חלונאיות נפוצות כמו גישה לקבצים ועוד.
הקובץ שנוצר הוא קובץ בר הרצה, של הפעלה וזהו, ללא שום תלויות (כמו אקסס הנחמדה למשל).
זה הבחירה (נכון להיום) של כל החברות (כולל מיקרוסופט, גיטאב ועוד) כשהם באים לפתח ממשק חוצה פלטפורמות אמיתי.
VSCODE בנוי למשל באלקטרון וגם Atom.פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/01/2018 21:35 (+02:00)
-
דוד, זה בדיוק כמו באקסס.....
אתה מצרף לכולם את הruntime של אלקטרון. (וכמו שאהרון כתב)
בגדול אתה יכול לייצר התקנה של קובץ אקסס עם הruntime שלו מצורף בהתקנה. זה ינפח את ההתקנה, אבל לא יצטרכו להתקין אותו בנפרד.מנצפך, אתה יכול שהקוד החשוב והאמיתי יהיה על השרת בבקשות וובסרוויס.
ארכיטקט לא אמר שהוא רוצה אופליין. הוא רוצה הרשאות יותר גדולות בווב....ארכיטקט, מלבד זה שזה צריך להיות נייד, למה לא לעשות את זה בדפדפן רגיל, ולהשתמש בתוסף / DLL שיקבל את ההרשאות הקצת יותר גדולות לבצע דברים?
פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/01/2018 14:03 (+02:00)
-
דוד, זה בדיוק כמו באקסס.....
אתה מתכוון כמו אקסס שכולל רנטיים ללא התקנה? לא ידעתי שקיים כזה דבר.
כעת אני רואה שכתבת "אתה יכול לייצר התקנה". זה בדיוק מה שהתכונתי שאלקטרון חוסך לך את זה. זה מגיע עם התקנה מוכנה ואתה לא צריך לעשות מאומה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/01/2018 14:35 (+02:00)
-
-
ClickOne. אכן ככה זה באלקטרון אבל אתה לא צריך לעשות כלום, רכיב ההתקנה מגיע ממש מוכן לארוז את האפליקציה עם האלקטרון ביחד כולל עדכונים ועוד פיצרים).
אני לא הצעתי תוסף וזה אופציה ממש גרועה ומסבוכת לטעמי. ואין לה הרשאות גם להמון דברים.
לגבי נוד עם C++, אני חושב שאתה טועה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/01/2018 16:20 (+02:00)
-
דוד, אני הצעתי את התוסף, ולכן כתבתי שחזרתי בי. לגבי ההרשאות, אם הוא ייקח DLL אז אין לו בעייה של הרשאות. (מקביל לפתיחת וורד דרך JS מאתר)
גם באקסס אם אתה משתמש עם אריזה אתה לא עושה כלום. אישית אני לא אוהב להשתמש באריזה.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/01/2018 18:45 (+02:00)
-
לא מוצא כעת את הקוד. בעבר ראיתי (האמת שלא בדקתי שזה עובד) ולפי מה שקשה למצוא את זה עכשיו, נראה שזה עובד היטב רק באקספלורר.....
מה שכן, פעם ראיתי שמסב נראה לי עשו את זה עם DLL באתר התשלומים שלהם.
בכל מקרה, זה לא יעזור לארכיטקט.פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/01/2018 21:46 (+02:00)
-
תזהרו מכל התוספים האלו לאקספלורר!!
(האמת היא שיש דרך פשוטה לפתוח אפליקציה דרך הדפדפן. לא זוכר בדיוק, אבל אם מנסים לפתוח קישור משהו כמו mms:\blabla הדפדפן ישאל איך לפתוח את זה. שוב, אני לא זוכר בדיוק.)פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/01/2018 22:55 (+02:00)
-
תזהרו מכל התוספים האלו לאקספלורר!!
(האמת היא שיש דרך פשוטה לפתוח אפליקציה דרך הדפדפן. לא זוכר בדיוק, אבל אם מנסים לפתוח קישור משהו כמו mms:\blabla הדפדפן ישאל איך לפתוח את זה. שוב, אני לא זוכר בדיוק.)נכון זה נקרא לפתוח עם סכמה או פרוטוקול אבל זה לא קשור לנושא שלנו.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/01/2018 23:24 (+02:00)
-
נראה שלא תהיה לך בעיה עם גישה לקבצים והרשאות...
נתחיל בחדשות הרעות והן שפרצת אבטחה חמורה התגלתה במעבדים של אינטל מ-10 השנים האחרונות; החדשות היותר רעות – כי אין פה טובות – הן שהתיקון של הפרצה אפשרי – אבל יגרום למחשב שלכם לפגיעה חמורה בביצועים ויהפוך אותו לאיטי יותר משמעותית.
פגיעה של עד 30 אחוז בביצועים
הבעיה נובעת מתכנון לקוי של השבב, שמאפשר לאפליקציות שונות לגשת לחלקים המוגנים לכאורה ב-Kernel, הליבה, של מערכת ההפעלה. הליבה היא זו שמקשרת בין האפליקציות השונות לחומרה של המחשב שכוללת מעבד, ערכת שבבים וזיכרון ה-RAM. בגלל הפגם הזה בתכנון של השבב יכולות אפליקציות שונות לקבל גישה לאיזורים שנחשבו מוגנים.למעשה, אפילו קוד JavaScript שרץ בדפדפן שלכם יכול להגיע לזיכרון של הקרנל ולהשיג סיסמאות והרשאות למחשב שלכם.
המשך בגיקטיים..פורסם במקור בפורום CODE613 ב04/01/2018 08:11 (+02:00)