איך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?
-
@שמואל-ש כתב באיך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?:
אני כותב את שם המשתנה כפי שהוא נקרא בסקריפט-נקודתיים-ערך-פסיק משתנה ב' וכו'?
ממש לא
קראת את ההסבר של צבי?
בסוף הקישור כותבים?
ואזפרמטר=ערך
, כשבין כל פרמטר-ערך מפרידים עם&
.
בדוגמה שלך זה יהיה:https://script.google.com/macros/s/AKfycbwwxU...wUtN/exec?del=159&count=5
ובחתימה של הסקריפט אני צריך לכתוב את המשתנים שאני אמור לקבל, נכון?
מה זה חתימה של הסקריפט?
2.רק בעיה אחת, כחלק מהפעולה הסקריפט גם משנה כמה דברים בקובץ גוגל שיטס של הלקוח, השאלה האם כשהסקריפט מבצע את הפעולות זה נחשב כאילו אני מבצע את הפעולות-ואז אני צריך לקבל הרשאת עריכה לקובץ, או שנחשב שהלקוח עושה את הפעולות וככה הכל בסדר?
ואם זה נחשב שאני עושה את הפעולות אז מה יכולים לעשות כדי שהסקריפט יוכל לשנות דברים בקובץ של הלקוח אבל בלי שיצטרך לתת לי הרשאת עריכה?כיוון שאתה צריך להפעיל את הסקריפט מתוך סקריפט אחר, אז זה יפעל בשמך, וכמובן שאי אפשר לערוך בלי הרשאת עריכה...
אפשר לפרוס את הסקריפט כך שיפעל בשם מי שניגש אליו, כמובן אחרי אישור מתן הרשאה, אבל אתה הרי (ממה שהבנתי) רוצה להפעיל את הסקריפט מתוך סקריפט אחר... -
@צדיק-תמים כתב באיך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?:
מה זה חתימה של הסקריפט?
function doGet(del,count){
אבל אתה הרי (ממה שהבנתי) רוצה להפעיל את הסקריפט מתוך סקריפט אחר...
אבל הסקריפט המפעיל הוא בצד הלקוח, והסקריפט המופעל הוא אצלי, אז השאלה האם אפשר לעשות שהפעולה תיעשה ע"ש מי שהריץ את הסקריפט המפעיל?
-
@שמואל-ש לא יודע למה אתה קורא לזה חתימה, אבל ממש לא
הפונקציה מקבלת ארגומנט אחד אוטומטי מגוגל סקריפט עם מידע על הrequest, בין השאר על הפרמטרים של הurl
אם אתה רוצה לחייב שליחה של פרמטר אתה צריך לבדוק את זה ידנית, לדוגמה:function doGet(e) { if (!e.parameter.count) { return ContentService.createTextOutput("error: count not provided"); } }
אבל הסקריפט המפעיל הוא בצד הלקוח, והסקריפט המופעל הוא אצלי, אז השאלה האם אפשר לעשות שהפעולה תיעשה ע"ש מי שהריץ את הסקריפט המפעיל?
בגדול התשובה היא לא
אפשר לנסות קומבינה של לקבל טוקן אימות עם
ScriptApp.getOAuthToken
, להעביר אותו לסקריפט המופעל ואז לבצע את הפעולות מול הREST API של גוגל ולא המתודות המובנות בגוגל סקריפט, לא חושב שזה מה שאתה מחפש. -
@שמואל-ש לא, לוגים לא יופיעו שם בהפעלות ע"י בקשת HTTP. מעצבן אבל זה מה יש
אם תשייך את הסקריפט לפרויקט Google Cloud Platform) GCP) כנראה שתוכל לגשת ללוגים דרך הדשבורד של GCP, מוזמן לנסות
https://developers.google.com/apps-script/guides/logging#using_cloud_logging -
@צדיק-תמים ברשותך עוד כמה שאלות...
1.איך אני כותב את הפונקצייהfunction doGet() {
או שצריך להכניס גם בסוגריים e ?
2.כשאני רוצה לגשת למשתנים ששלחתי ב URL, שלחתי משתנה בשם title ומשתנה בשם pass, איך אני כותב בסקריפט כשאני רוצה להשתמש בו? פשוט לכתוב את שם המשתנה? זה מאותחל אוטומטית או מה? @צבי-ש כבר הסביר למעלה, אבל לא הבנתי מה קורה שם-גם בתיעוד של גוגל, אשמח אם תוכל להסביר לי!
3.למה אני לא יכול לעשות בפריסה באפשרות של 'לבצע בתור' לעשות שיבצע בתור הבנאדם עצמו וכך גם אוכל להגביל לאנשים ספציפיים? -
- אם אתה רוצה לגשת לפרטי הבקשה, תעביר לפונקציה את הארגומנט שמייצג את הrequest, בתיעוד של גוגל קוראים לו
e
אבל אפשר לכתוב לדוגמהreq
. אם לא, אין צורך להעביר את הארגומנט. - הדגמתי לעיל
הפונקציה מקבלת ארגומנט אחד אוטומטי מגוגל סקריפט עם מידע על הrequest, בין השאר על הפרמטרים של הurl
אם אתה רוצה לחייב שליחה של פרמטר אתה צריך לבדוק את זה ידנית, לדוגמה:function doGet(e) { if (!e.parameter.count) { return ContentService.createTextOutput("error: count not provided"); } }
בדוגמה מבצעים תנאי על הערך של הפרמטר count.
3.למה אני לא יכול לעשות בפריסה באפשרות של 'לבצע בתור' לעשות שיבצע בתור הבנאדם עצמו וכך גם אוכל להגביל לאנשים ספציפיים?
כי כתבת שאתה רוצה להפעיל את זה מתוך סקריפט אחר. והוא לא יכול להזדהות במסך האימות של גוגל...
אם אתה רוצה שישתמשו ישירות בסקריפט הפרוס, באמת אפשר לעשות את זה. - אם אתה רוצה לגשת לפרטי הבקשה, תעביר לפונקציה את הארגומנט שמייצג את הrequest, בתיעוד של גוגל קוראים לו
-
@צדיק-תמים סליחה אם אני מנדנד...
1.מה זאת אומרת לפרטי הבקשה? ומה זה הארגומנט? ו-request? כנראה שאני יודע על מה אתה מדבר אבל לא מבין את המילים...
2.ולמעשה בהשתמשות-למשל אני רוצה להשוות את המשתנה asd למשתנה שאני מקבל, איך אני כותב את זה?if (asd< ){}
גדול מ?
3.אני רוצה למשל שזה יהיה בגוגל שיטס כפקודת מאקרו, שכשילחצו על מקש שיפעיל מאקרו שהמאקרו יפעיל את הנ"ל, שם אפשר לעשות ככה? -
@שמואל-ש ארגומנט של פונקציה בJS אתה יודע מה זה?
הפונקציה מקבלת ארגומנט שהוא אובייקט, שמכיל מידע על פרטי הrequest - הקריאת רשת לכתובת של הסקריפט, לדוגמה פרמטרים של הURL, וככה אפשר לגשת אליהם מתוך הפונקציה.- כל הפרמטרים מגיעים כמחרוזת, ולכן צריך קודם להמיר למספר -
if (parseInt(e.parameter.asd) > 5) { }
שים לב שאם לא נשלח פרמטר asd או שהוא לא מספרי, התנאי לא יתקיים כי parseInt יחזיר
NaN
שלא "גדול מ5"...@שמואל-ש כתב באיך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?:
3.אני רוצה למשל שזה יהיה בגוגל שיטס כפקודת מאקרו, שכשילחצו על מקש שיפעיל מאקרו שהמאקרו יפעיל את הנ"ל, שם אפשר לעשות ככה?
לא
כל עוד הסקריפט הוא זה ש"פותח" את הURL של הפריסה ולא המשתמש - זה לא אפשרי