שימוש באקסס ברשת מקומית
-
ראיתי את האשכול הזה לפני ששאלתי אבל אני לא מקצוען והרבה מהמונחים שמופעים שם לא מובנים לי
הבנתי באשכול שם שמדובר על רשת מקומית עם חיבור אלחוטי אני רוצה לעבוד אך ורק עם כבליםשאין הרבה סיכוי שזה יתנתק
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי האם זה טוב או בעייתי וא"כ מה הפתרון
פורסם במקור בפורום CODE613 ב12/12/2017 20:34 (+02:00)
-
כמה איטי האם עדיין יכול להתרחש שגיאה כמו שמתואר באשכול הנ"ל או שכבלים זה יותר טוב?
במה תלוי המהירות?
מה הפתרונות האחרים?
מה זה TSPLUS?
קליקוואון, האם הנ"ל מצריך חיבור לאינטרנט?
תודה רבה על כל העזרה!
פורסם במקור בפורום CODE613 ב13/12/2017 09:33 (+02:00)
-
@חיים יודלביץ
כמה איטי האם עדיין יכול להתרחש שגיאה כמו שמתואר באשכול הנ"ל או שכבלים זה יותר טוב?
במה תלוי המהירות?
האיטיות והמהירות תלויים בסוג השאילתות, כמו שכתבו באשכול הנ"ל, אם יש לך שאילתות קצת מורכבות ואתה לא מחבב במיוחד את ההמתנה הארוכההההה לתוצאות, לך על פתרונות אחרים.
הפתרון הנפוץ הוא חיבור לשולחן עבודה מרוחק, (דרך RDP רגיל שזו תוכנה מובנית במערכת ההפעלה ונקראת בעברית "חיבור לשולחן עבודה מרוחק", או דרך TSPLUS וכדו' שזה מימוש של ה RDP המקורי עם כל מיני תוספות).
בחיבור לשולחן עבודה מרוחק, שני החלקים של אקסס (הטבלאות והתצוגה) יושבים באותו מחשב (להלן, שרת), וכל משתמש שמתחבר לשרת יוצר מופע של הקובץ בשרת ועובד איתו דרך שם, כך בעצם יוצא שהשאילתות נשלחות וחוזרות באותו מחשב, וממילא המהירות משתפרת.פורסם במקור בפורום CODE613 ב13/12/2017 10:01 (+02:00)
-
האיטיות והמהירות תלויים בסוג השאילתות, כמו שכתבו באשכול הנ"ל, אם יש לך שאילתות קצת מורכבות ואתה לא מחבב במיוחד את ההמתנה הארוכההההה לתוצאות, לך על פתרונות אחרים.
יש לי הרוב שאילתות בחירה פשוטה וקצת שאילתות עדכון, המהירות תהיה בסדר?
מהירות הקריאה של הנתונים בטפסים תהיה רגילה?הפתרון הנפוץ הוא חיבור לשולחן עבודה מרוחק, (דרך RDP רגיל שזו תוכנה מובנית במערכת ההפעלה ונקראת בעברית "חיבור לשולחן עבודה מרוחק", או דרך TSPLUS וכדו' שזה מימוש של ה RDP המקורי עם כל מיני תוספות).
בחיבור לשולחן עבודה מרוחק, שני החלקים של אקסס (הטבלאות והתצוגה) יושבים באותו מחשב (להלן, שרת), וכל משתמש שמתחבר לשרת יוצר מופע של הקובץ בשרת ועובד איתו דרך שם, כך בעצם יוצא שהשאילתות נשלחות וחוזרות באותו מחשב, וממילא המהירות משתפרת.האם חיבור לשולחן עבודה מצריך חיבור לאינטרנט?
תודה על העזרה
פורסם במקור בפורום CODE613 ב13/12/2017 15:23 (+02:00)
-
@חיים יודלביץ
יש לי הרוב שאילתות בחירה פשוטה וקצת שאילתות עדכון, המהירות תהיה בסדר?
מהירות הקריאה של הנתונים בטפסים תהיה רגילה?קשה מאוד לדעת מראש.
@חיים יודלביץהאם חיבור לשולחן עבודה מצריך חיבור לאינטרנט?
לא. אתה יכול להתחבר עם ה IP של הרשת המקומית.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב13/12/2017 23:58 (+02:00)
-
אם אשתמש בחיבור לשולחן עבודה מרחוק, עדיין קיימות כל הבעיות שהוזכרו באשכול הנ"ל? או שזה די בטוח?
בחיבור לשולחן עבודה מרוחק, שני החלקים של אקסס (הטבלאות והתצוגה) יושבים באותו מחשב (להלן, שרת), וכל משתמש שמתחבר לשרת יוצר מופע של הקובץ בשרת ועובד איתו דרך שם, כך בעצם יוצא שהשאילתות נשלחות וחוזרות באותו מחשב, וממילא המהירות משתפרת.
כלומר לא צריך לתת לכל עמדת מחשבים קובץ עם טפסים וכו' שמתחבר לטבלאות?
תודה רבה!
פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/12/2017 09:41 (+02:00)
-
@חיים יודלביץ
אם אשתמש בחיבור לשולחן עבודה מרחוק, עדיין קיימות כל הבעיות שהוזכרו באשכול הנ"ל? או שזה די בטוח?
בחיבור לשולחן עבודה מרוחק הכל נמצא באותו מחשב ולכן הכל יותר מהיר ויציב (עם המוגבלויות של אקסס בהשוואה לדברים החדישים יותר).@חיים יודלביץ
כלומר לא צריך לתת לכל עמדת מחשבים קובץ עם טפסים וכו' שמתחבר לטבלאות?
אכן אין צורך, כל מה שצריך הוא את הכתובת IP של השרת ברשת האינטרנט או ברשת המקומית.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/12/2017 13:18 (+02:00)
-
תודה רבה רבה על העזרה!
אשמח לקישורים כיצד להקים רשת כזו ישצרתת משתמשים וכו'
תודה רבה!
פורסם במקור בפורום CODE613 ב16/12/2017 20:03 (+02:00)
-