שליפת נתונים מאתר
-
@ארי כתב בשליפת נתונים מאתר:
איך האתר מחשב את המרחק בין הערים שמכניסים לו (לדוג' 63 ק"מ בין בני ברק לירושלים).
יש לזה אפשרויות אחרות:
א. במקרה שלך שמדובר בערים בארץ, אתה יכול לבנות טבלת ערים, לכל עיר לצרף את הקואורדינטות (נ.צ.). עם פונקציית VB תוכל לדעת את המרחק האוירי בין כל עיר.
ב. גוגל ושלל חברות נוספות מספקים API שיכול לתת לך מידע מדוייק יותר בסגנון. -
@ארי כתב בשליפת נתונים מאתר:
גם אם יעלו על זה יש לי תירוץ טוב...
אני מצפה ממך ליותר
גם בחלק המוסרי (אתה בעצם אומר אולי אגנוב אנשים בגביית סכום שגוי, אבל יש לי תירוץ)
ובחלק הטכני
אתה הרי יודע את נקודת היעד
זאת אומרת מקום הקבורה זה נ.צ. שאתה יודע בוודאות
מה הנתון שחסר לך לחישוב התשלום? מה קצה תחום השיפוט של עיר הנפטר
כאן מגיע לך להתאמץ קצת בחיפוש הנתון -
@mekev
א. אני לא רואה כאן בעיה מוסרית כלל, אני מספק הסעות נפטרים לבית הקברות ורשאי לגבות על זה כסף, אמנם אני מוגבל ע"י הביטוח בסכום אבל מקס' אני יגבה יותר או פחות (כן יש גם פחות) על ההסעה שאני מבצע.ב. לדעתי שתי הדברים לא פשוטים כלל, גם למצוא את הנ.צ. המדויק של כל בתי הקברות בארץ ואז לחשב מרחק לפי"ז. וגם למצוא את הקצת של כל יישוב שזה תלוי לאיזה כיון אני צריך לנסוע.
עריכה: הנ"ל הוא במיוחד שהמרחק יכול להיות תלוי גם בצורת הנסיעה, איזה כביש וכו'. וכמובן זה לא שאני ממציא סכומים אלא מחשב את המרחק בצורה קצת שונה.
-
@mekev כתב בשליפת נתונים מאתר:
גם בחלק המוסרי (אתה בעצם אומר אולי אגנוב אנשים בגביית סכום שגוי, אבל יש לי תירוץ)
אני לא נכנס לצד ההלכתי כי זה לא המקום, אבל לשם דיוק, זה לא חד משמעי שיש כאן הפסד דווקא ללקוח.
הואיל והמרחק הוא ממוצע, ממרכז ישוב למרכז ישוב, ממילא גם הסטייה תהיה פעמים לטובת הלקוח ופעמים לטובת הספק. יש כאן גם את הצד של אפשרות בנסיעה בכביש אגרה, או שימוש בדרכים חלופיות ארוכות יותר עקב עומס בדרכים הרגילות. -
@OdedDvir כתב בשליפת נתונים מאתר:
@mekev כתב בשליפת נתונים מאתר:
אני לא נכנס לצד ההלכתי כי זה לא המקום, אבל לשם דיוק, זה לא חד משמעי שיש כאן הפסד דווקא ללקוח.
אני מציב את השאלה - לא כדי להדיין כאן, כי פורום מקצועי זה לא בית הוראה. אלא רק כדי להמחיש שבאמת חייבים לשאול, וזו שאלה כבידת משקל שאי אפשר לזלזל בה...
- האם אנשים כן מקפידים גם על סכום זניח כזה, ואז זה שאתה עדיין לא יודע לחשב מדוייק, או זה שאתה משלם לאנשים אחרים יותר בגלל הטעות שלך, זה לא אמור להתיר לך לקחת מהם יותר כסף.
- או שדרך העולם שבמקרה שיש קושי בחישוב משמעותי והחישוב יוצא אותו הפרש שימחלו על זה.
אפשרות שניה - לשון החוק (אם הוא תקף הלכתית, וזה עוד שאלה לשאול) האם תסבול את הגמישות הזו, בגלל הקושי בחישוב (שאולי יכול לעלות יותר כסף לפתח אותו מההפרשים הזניחים של הנסיעה) או לא.
בהצלחה!
-
תודה לכל המעוררים.
יש לי קצת סתירה באתר שם, מצד אחד כמו שנאמר לעיל החיוב אמור להיות מקצה התחום של היישוב, ולכן היה אפשר להסביר את ההפרשים שהיו לי.
מצד שני, אם אני עושה הסעה מביתר לירושלים לדוג' הוא כותב שהם באותו תחום ולכן זה בחינם, אבל בכל זאת יש הבדל במחיר בין הסעה מירושלים לתל אביב או מביתר. ואם הם באותו תחום לכאו' לא אמור להיות הבדל, לא?
כך שאיך שלא יהיה החישוב שלהם לא ברור לפי מה הוא נעשה.
דבר נוסף, כמו שכתבתי בהסעה מקריית שמונה לאילת יש הבדל של כ70 ק"מ בין החישובים, ואם מחשבים מקצה התחום ההבדל אמור להיות שלפי החישוב שלה יהיה פחות מרחק מה שלא קרה.
וזה בלי לדון לפי מה הם מחשבים מרחקים, ודאי לא לפי מרחק אווירי אז לפי איזה כביש הם מחשבנים.היוצא מכל הנ"ל, שלכאו' גם אם באמת המגבלה שלהם מחייבת גם לפי ההלכה, מ"מ זה לא על המחיר אלא על אופן החישוב (לפי מרחק ולא לפי מה שבא לי), ואם כך נראה שהחישוב שלהם הוא די מקרי, ולענ"ד החישוב על פי הנתונים של מדינת ישראל הרשמית אמור להיות בסדר גם מבחינת החוק וגם ההלכה להבדיל.
ודאי שכל זה הוא לפלפול בעלמא, וכשנגיע למעשה אעשה שאלת רב.
שוב תודה לכל המגיבים.