הצעה לפתרון למכת הצינתוקים
-
@קינג-קומפיוטר
אם אתה רוצה לשלוח ל200,000 מנויים
עם 200 מספרים מחייגים זה 1000 מנויים לכל מזהה.
בהנחה שאתה שולח הודעה באורך דקה וכולם עונים מייד ומקשיבים לכל ההודעה זה יקח 16 שעות, בפועל זה לוקח פחות מזה כי הרוב לא מקשיבים עד הסוף.
במקרה שאפשר לשחזר מספרים מקמפיין לקמפיין והקש"ג יורד לקרוב לאפס זה לא יוצא הרבה יותר יקר מהקמפיינים כיום.
בכל אופן ההתרמות בטלפון מכניסים הרבה יותר מהעלות של קמפיין כזה.
ולמי שרוצה רק לצנתק הקמפיין יהיה הרבה יותר קצר וזול (בפרט אם לא יהיו הרבה חסימות של וועדת הרבנים). -
@nigun
ככל שהשיחות מגיעות אליך כחברה, אתה יכול לזהות באופן אוטומטי תעועה שמגיעה כגל מחברה מסויימת, ללא קשר למספר המזוהה שלה (ואז הם ישלחו את השיחות בהבדל רנדומלי ולא עשינו כלום...)
המודל שהצגת יכול להיות רעיון מצויין. חלקו כבר ממומש היום במרכזיות.הבעיה בלמכור כזה שירות לחברה מבחוץ שזה לא כזה פשוט להטמיע כזה דבר בחברה קיימת, כי זה לא עובד שם עם מרכזיות קלאסיות. (לא אומר שזה אפשרי, אבל זה הרבה יותר מורכב)
ולכן הפיתרון הנכון הוא לייצא X סימים שלך שנמצאים מול המרכזיה שלך (גילוי נאות התחלתי בעבר לשבת על זה, ממתין כעת לאחד הספקים שלי), בכל מקרה הבעיה בזה היא המחיר שזה יעלה ללקוח הקצה.
אני חושב שברגע שהקש"ג יירד, + הרפורמה הנוכחית של משרד התקשורת למפעילים, תהיה אפשרות לא מסובכת להפוך לMVNO שמספק כאלו שירותים בלי יותר מדאי בלגן, ואז אולי יותר פשוט.ואל תשכח שרגע אחרי שיוצא כזה מוצר לשוק עם כל ההשקעה זה יוצא אצל המתחרים...
כמו שכתב @by6199 גם אני ראיתי פירסום של חברת סים כשר שיש להם כזה שירות, אז שווה לבדוק אצלו קודם.
-
@clickone
חשבתי אולי לחכות לרפורמה ולבדוק את האפשרות להיות MVNO
אבל בתכלס פי'צר כזה עוזר רק בשביל מכת פתיחה שיגרום לקהל גדול לנייד אליך אבל הבעיה היא שאחרי שתפסת נתח של 60K לקוחות אז החברות הגדולות יפתחו את אותו דבר בדיוק ואז כולם חוזרים לחבורת הגדולות ואתה תקוע עם תשתיות של 60K לקוחות אבל בלי לקוחות.
חשבתי אולי שייך לכתוב על זה פטנט אבל לא נראה לי שזה שייך.
לכן הפתרון הוא להפסיק לחשוב על אפיק פרנסה אלא פשוט איך לגרום לפלאפון שלי להפסיק לצלצל ללא הפסקה (ואם אפשר על הדרך לעזור לעוד יהודים אז למה לא). -
@קינג-קומפיוטר אמר בהצעה לפתרון למכת הצינתוקים:
לדעתי יהיה הרבה יותר פשוט להציע את זה לחברות שכל קו שמבצע חיוג לכמה מספרים יצטרך לעבור דרך רשימה לבנה
יתכן ויש בעיה לחברה להשתמש במידע של מנויים בעדיין לא הצטרפו לשירות ואז המנגנון לא יעבוד טוב אם רשומים לשירות רק 5K מנויים.
בנוסף למצנתקים יש דרך לדעת באיזה חברה נמצא כל מנוי ולשלוח 4-5 שיחות במקביל שיחה לכל חברה ובמקביל יכולים לבדוק למי יש שירות חסימת ספאם ע"י צינתוק פשוט ואז לשלוח לכולם בצינתוק רגיל ולמנויים שיש להם שירות חסימה לשלוח בבודדים. -
פוסט זה נמחק!
-
יש חוק שהוצע שאיני יודע היכן הוא עומד כרגע שמטרתו ליצור מאגר "אל תתקשר אליי", דבר שיפתור את הבעיה הזו מהשורש, עם אפשרות לקנסות ועיצומים כלכליים גבוהים.
dont_call_me_law.pdf -
@moshe11 אמר בהצעה לפתרון למכת הצינתוקים:
@nigun כשזה יהיה מוגזם סביר שהשלטון יתערב בצורה אקטיבית יותר.
המדינה חושבת שאם יהיו קנסות גבוהים זה יעזור
הבעיה היא שצריך מישהו שיתלונן
מה אתה רוצה שיעשו? מאסר ל5 שנים לכל מי ששולח ספאם? גם במקרה כזה אף אחד לא יתלונן כי הוא יחשב "מוסר" -
פתחתי עצומה לנושא ואם יהיה מספיק ביקוש מהציבור אפשר למצוא חברת תקשורת שתשמח לפתח את זה כדי לקבל עוד כמה עשרות אלפי לקוחות.
ניתן לחתום על העצומה כאן
https://www.atzuma.co.il/stopspamfromivr
(לא יודע האם נשמרים במערכת פרטים אישיים, אם כן אולי כדאי לעבור לפלטפורמה אנונימית כדי לעודד כמה שיותר אנשים לחתום)
עריכה: נראה שזה שומר רק את השם ולא את המייל