עמעום תאורת לד ע"י שעון שבת
-
@ליבל אמר בעמעום תאורת לד ע"י שעון שבת:
@one1010 אתה יכול לעשות שמצב קבוע בשעון לא יעבור דרך הדימר
לא כ"כ הבנתי.
אני אסביר יותר. מדובר בתאורת מסדרון, אני רוצה שבמתג יהיה אפשרות לכבות ולהדליק ובלילה להפוך את התאורה למעוממת ובשבת בלילה זה יהיה אוטומטי.
מעדיף לא לעבוד עם שלטים ואפליקציות אלא בצורה פשוטה יותר.
יש אפשרות לעשות את זה מהמסדרון במתג הרגיל מבלי לטפס למנורה או לשלוט בה עם שלטים וכדו'? -
@one1010 אני לא מספיק מבין בלדים ועמעומים, יותר מבין בלוחות וכו', נראה לי שהפתרון הוא כזה:
א. בלוח חשמל לשים שעון שבת מחליף.
ב. אחד המצבים בשעון [לדוגמא: ON] יהיה מחובר לדימר.
ג. המצב השני [OFF] יהיה מחובר ישירות לתאורה [ואם החשמל לתאורה חייב לעבור דרך דימר, תצטרך להוסיף עוד דימר שיהיה תמיד על מצב דלוק, תוכל להחביא אותו בלוח או באיזה מקום אחר, כי לא תצטרך לשנות בו מצבים].
ד. ביום חול השעון במצב ON והחשמל עובר לתאורה דרך המתג שבמסדרון.
ה. בשבת תשים את הדימר על מצב מעומעם, ובשעון שבת תגדיר כך: השעות שבהם אתה רוצה שיהיה מעומעם תגדיר כדלוק - ON [ואז החשמל מגיע דרך המתג במסדרון שהוא על מצב מעומעם], והשעות שאתה רוצה שתהיה תאורה מלאה תגדיר ככבוי - OFF, ואז החשמל יגיע לתאורה במצב מלא.עריכה:
כנראה שזה מה שהתכוון
@ליבלאתה יכול לעשות שמצב קבוע בשעון לא יעבור דרך הדימר
-
@כוכב-שמח אמר בעמעום תאורת לד ע"י שעון שבת:
@one1010 אני לא מספיק מבין בלדים ועמעומים, יותר מבין בלוחות וכו', נראה לי שהפתרון הוא כזה:
א. בלוח חשמל לשים שעון שבת מחליף.
ב. אחד המצבים בשעון [לדוגמא: ON] יהיה מחובר למתג עמעום.
ג. המצב השני [OFF] יהיה מחובר ישירות לתאורה [ואם החשמל לתאורה חייב לעבור דרך מתג עמעום, תצטרך להוסיף עוד מתג שיהיה תמיד על מצב דלוק, תוכל להחביא אותו בלוח או באיזה מקום אחר, כי לא תצטרך לשנות בו מצבים].
ד. ביום חול השעון במצב ON והחשמל עובר לתאורה דרך מתג העמעום שבמסדרון.
ה. בשבת תשים את המתג שבמסדרון על מצב מעומעם, ובשעון שבת השעות שבהם אתה רוצה שיהיה מעומעם תגדיר כדלוק - ON [ואז החשמל מגיע דרך המתג שבמסדרון], והשעות שאתה רוצה שתהיה תאורה מלאה תגדיר ככבוי - OFF.אני עוד יותר מבין ולכן מה שאתה כותב לי מאד קשה לי לפענוח...
אבל אדרבה, אשמח שהמומחים יותר יגידו אם זה רעיון טוב וישים ואז אתקדם איתו כשזה יהיה רלוונטיתודה