-
החלטתי לשקול בכובד ראש את מהות ואופן הקיום של הקבוצה הסגורה.
בינתיים אני אהפוך אותה ללא זמינה כדי שנוכל לארגן אותה מחדש אם יידרש ו/או לשקול פרמטרי צירוף חדשים וכדומה.
התחליף לבינתיים יהיה פורום תכנות הרגיל שהולך ומתעשר לאחרונה בחברים ובהודעות איכות.
אם יש למישהו בעיה מסויימת או מידע מסויים שהוא נזקק לו משמה, אפשר לשלוח לי למייל בקשה מנומקת ואשתדל להנגיש את הדרוש.עמכם הסליחה,
דוד. -
-
@dovid
אולי אפשר להציע, לפתוח שרשור בעניין, שחברי הקבוצה דהשתא, יכתבו כל אחד מה הרווחים שיש לו באופן אישי מהקבוצה הסגורה, כך שיהיה מונח לפניך כל הנתונים, גם אלו שאינם ברורים לך דיים.
יתכן שזה יעזור לך הן בהחלטה אם יש תועלת כלל בקבוצה זו, הן בהחלטה אם כן, כיצד ובאיזו צורה לחדש את הקבוצה, ומה יהיו כללי הקבלה לשם.
וכו וכו'."ותשועה ברוב יועץ"..
בהזדמנות זו, אני רואה חובה להודות לך על הפורום הנפלא והאיכותי, ועל המחשבה שאתה משקיע בכל דבר.. תודה רבה!
-
-
@dovid ברצוני להוסיף נקודה קטנה: כרגע האתר כאן הוא היחיד שנותן מענה לתכנות בעברית בצורה נאותה ובשפה של הציבור שלנו.
לדעתי העניה, לצמצם את המידע שבו עוד יותר על ידי מניעת גישה לחומרים נוספים גורמת הפסד לכל מי שאין לו גישה.
בסופו של דבר, אם אתר כמו stack ודומיו היו סוגרים חלקים מהאתר, לציבור היה הרבה פחות מידע נגיש וכולנו היינו מפסידים.
וכן לגבי בקשת תוכן משם- מכיון שאי אפשר לדעת אילו נושאים נידונו שם (חוץ מכמה קישורים "מסתוריים" לשם), אין לאף אחד מושג מה לבקש.
אולי היה יותר יעיל לסנן משם מה שיכול להביא תועלת כללית.
וכאן אודה שוב על האתר והעזרה הרבה שאני מקבל כאן לכל נושא.
בעצם זו גם תודה מאלפי האברכים ובני התורה, משתמשי התוכנה לזכרון הלימוד.
יישר כחכם! -
@dovid אמר בקבוצת התכנות הסגורה:
בינתיים אני אהפוך אותה ללא זמינה כדי שנוכל לארגן אותה מחדש אם יידרש ו/או לשקול פרמטרי צירוף חדשים וכדומה.
עצוב מאד
יש צד שכל החומר יהיה נעול לנצח?אם זה לזמן מוגבל אני מבין, אבל אם זה לנצח, אולי כדאי לשאול את המשתמשים אם הם מסכימים לפרסם את החומר.
בכללי, חבל מאד שזה נסגר.
-
@dovid אני עצמי פעמים רבות חוזר לקרוא נושאים ישנים ששאלתי פה בעבר, ואף לפני חודשים רבים, משום שאז לא העמקתי בתשובות המחכימות שכתבו לי פה, או בגלל שבסוף זה לא היה רלוונטי, או שפשוט לא הייתי ברמה מספיק גבוהה בשביל להבין , או שזה כעת משהו למעשה ואני רוצה לקרוא שוב כדי להיזכר באיזה פרט,
כך שכל פעם להתחיל לבקש גישה לנושא הספציפי זה מייגע מאוד, ואם מדובר שאני תקוע במשהו זה גם אומר המתנה עד שתהיה זמין...
ככה שאם רק לך תהיה גישה, זה מבחינתי סוג של איבוד החומר. -
@dovid קודם כל תודה על הניהול המדהים של הפורום!
שנית, אולי יש אפשרות לפחות להעביר את כל ההודעות מהקבוצה הסגורה לפורום הפתוח?
כדי שלפחות יהיה לכולם את החומרים ששם.
כמובן אפשר לסגור את כל השירושים שלא יהיה אפשרות להגיב עליהם / לפתוח אותם מחדש.
שוב תודה. -
-
-
תודה לכולם על המשוב,
הוחלט לבסוף לגמור עם הסיפור של הפורום הסגור, כלומר לוותר על רעיון הקבוצה ולתת שוב צאנס לכח של קהילה חופשית יחסית.
כפועל יוצא, היה מתבקש לפתוח את כלל הודעות מהעבר לכולם, ולכן כעת יש לכולם גישה לפורום התכנות האקסקלוסיבי שהיה סגור בעבר לקבוצה מצומצמת. -
ברכותי ואיחולי על פתיחה מחדש של פורום תכנות.
עדיין לא לגמרי הבנתי את המהלך שנעשה, ר' @dovid מחכים למוצא פיך.
לכתחילה לא הגבתי עד כה בנושא כי סמכתי ש @dovid היקר יחזור ויפתח את זה וכמובן יוביל את הפורום למהלך הנכון לעשות.
אני לא יודע מי צריך את הפורום יותר הוא אנחנו, אבל מה שבטוח שלכולם יש תועלת לאין ערוך מזה.
בנימה אישית לולי הפורום ייתכן שעדיין הייתי תקוע ב PHP וקצת HTML.
ב"ה מכאן למדתי שפות נוספות, פריימוורקים וצורות עבודה, שזה לא רק קניין של מה שלמדתי אלא זה מהלך לפרוץ גבולות ולדעת להגיע למה שצריך.
ברור שהיה אווירת אימייש כשהפורום סגור, ניתן להרגיש יותר חופשי לכתוב שאלות על פרוייקט בצורה פתוחה, ניתן לכתוב בנימה אישית על התמודדות עם שאלות הלכתיות של הונאה, וניתן לכתוב רגשות של שילוב עבודה בתחום עם אורח חיים של אברך ועוד.
@dovid מחכים למוצא פיך מה הבנת שנכון לעשות.
תודה רבה!עריכה
אני רואה שתוך כדי כתיבת השורות כבר הגבת..
ועל כן אני מברך את הצעד שעשית, ושמח שבחרת שכולם יוכלו להנות מהפוסטים הגנוזים, ואני מאחל להם שיצליחו בכל מעשה ידיהם להתקדם נכון ולהפיק את המירב ממה שהם עסוקים בו.
בס"ד נמשיך כולנו להגיב ולעזור אחד לשני ומעתה ביתר שאת וביתר עוז, וביותר צוות.. -
@חוקר אמר בקבוצת התכנות הסגורה:
ברור שהיה אווירת אימייש כשהפורום סגור, ניתן להרגיש יותר חופשי לכתוב שאלות על פרוייקט בצורה פתוחה, ניתן לכתוב בנימה אישית על התמודדות עם שאלות הלכתיות של הונאה, וניתן לכתוב רגשות של שילוב עבודה בתחום עם אורח חיים של אברך ועוד.
הבעיה האמיתית היתה הסוד שכולם ידעו, שזה לא היה באמת סגור, כל מי שרצה הגיע לתכנים שם
-
@צדיק-תמים אמר בקבוצת התכנות הסגורה:
אגב כנראה שכעת המצב התהפך... ולגוגל כבר אין גישה כלל לקטגוריה...
שמתי קישור לאתר בפלטפורמה שתמיד היתה מטמיעה את הפתיח של הנושא, ומהשינויים האחרונים לא מוצג דבר.
אם זה בטעות כדאי לתקן בהקדם, לפני שייהרס המוניטין בגוגל...תוצאות גוגל לא אמורים להיות מושפעים מפלטפורמה כזו או אחרת שאתה מטמיע נושא.
אם הsiitemaps כולל את הקטגוריה הוא ייסרק ויופיע בגוגל.
ככל וכעת השתנה כתובות url של פוסטים ישנים, היה כדאי לבצע הפניות, על מנת לא לאבד מיקומים והופעה בתוצאות. -
@by6199 אם הגדירו בניהול שלא יהיה גישה לנושאים בקטגוריה לרובוטים, הרובוט של ההטמעה לא יכול לגשת, מה שאומר (סימן, לא סיבה) שגם לרובוט של גוגל לא תהיה גישה, למרות שבעבר היה לו גישה והוא סרק את הקטגוריה, אם כעת אין לו גישה עם הזמן התוצאות יוסרו.
מכל מקום נראה שזה טופל. -
@צדיק-תמים אמר בקבוצת התכנות הסגורה:
@by6199 אם הגדירו בניהול שלא יהיה גישה לנושאים בקטגוריה לרובוטים, הרובוט של ההטמעה לא יכול לגשת, מה שאומר (סימן, לא סיבה) שגם לרובוט של גוגל לא תהיה גישה, למרות שבעבר היה לו גישה והוא סרק את הקטגוריה, אם כעת אין לו גישה עם הזמן התוצאות יוסרו.
מכל מקום נראה שזה טופל.אני לא יודע למה אתה קורא רובוט הטמעה.
היכן שאני יכול לגשת, גם הסורק של גוגל יכול להיכנס..
(בעבר התאפשר להגדיר את הדפדפן כבוט ולצפות בתכנים), השאלה היחידה היא האם גוגל מודע לעמודים האלו או שהם נמצאים מחוץ למפת האתר. -
@by6199 אמר בקבוצת התכנות הסגורה:
(בעבר התאפשר להגדיר את הדפדפן כבוט ולצפות בתכנים)
כלומר שניתן להגדיר הרשאות שונות ולתת למי שמזדהה כבוט יותר הרשאות, למה נראה לך שזה לא יכול להיות הפוך?
@by6199 אמר בקבוצת התכנות הסגורה:היכן שאני יכול לגשת, גם הסורק של גוגל יכול להיכנס..
פשוט לא נכון עובדתית
אם מורידים את ההרשאה לקבוצת הspiders, גם אם זה מופיע במפת האתר או כקישור ממקום אחר, ברגע שהרובוט ינסה לגשת לדף עצמו הוא יידחה ולא יוכל לסרוק את תוכנו.
אכן אם הרובוט לא יזדהה כרובוט, הוא יוכל לגשת, אבל הזחלנים של מנועי החיפוש כן מזדהים בצורה המתאימה, ולכן באם הוגדר לא לתת גישה לרובוטים, לא תהיה להם גישה.