אקסס: שמירת הנתונים בטופס לפני פתיחת דוח. ונעילת רשומות.
-
-
כשיש דוח שמופק על בסיס נתונים שאני רוצה להזין בטופס, ובאותו טופס כבר עשיתי לחצן ששולח אותו להדפסה, הבעיה שהנתונים עוברים מהטופס לטבלת המקור של הדוח רק בסגירה של הטופס, ואילו אני רוצה לשלוח מיד להדפסה - בלי לסגור את הטופס... אפשרי?
-
נניח שיש לי מערכת לניהול של קופת צדקה (הדוגמה הקלאסית של @OdedDvir ...) וטופס הניווט מבוסס על(שאילתא שמבוססת על) טבלת נתמכים, וכן יש טופס פרטי לכל נתמך, שמכיל גם חישוב של כל התרומות לאותו נתמך, הבעיה שאחרי שאני פותח את הטופס נתמך, אי אפשר לפתוח שוב, הוא מעלה את ההודעה הזו
או זו: (תלוי איך אני פותח כמובן...)
הטבלה לא פתוחה בפועל בשום מקום, הטופס היחיד שפתוח הוא הטופס "נתמכים", ורק אחרי סגירתו אפשר לפתוח שוב.
אני מנסה להבין איפה הבעיה, כי כשהטופס "נתמכים" פתוח ניתן לפתוח גם טופס נתמך בודד, ורק אחרי פתיחת טופס נתמך אחד א"א לפתוח עוד...
(לצערי אני לא יכול להעלות את התוכנה עצמה כיון שהיא מכילה נתונים... מקווה שמספיק מה שכתבתי, ואם לא כן אאלץ למצוא פתרון אחר)
-
-
@סקרן-0
תשובה לשאלה 1:
אתה צריך לשמור את השינויים לפני פתיחת הדוח. הדרך הכי קלה היא בקוד של הלחצן:Private Sub cmdOpenReport_Click() Me.Dirty = False 'שומר את השינויים בטופס DoCmd.OpenReport ..... End Sub
לגבי שאלה 2:
המצב שאתה מתאר נקרא נעילת רשומות.
כל טופס שמבוסס על טבלה\שאילתא ומאפשר עריכה של הנתונים, גורם לפתיחה של הטבלה\שאילתא שעליה הוא מבוסס. כברירת מחדל, הפתיחה גורמת לסימון הטבלה במצב עריכה, ללא נעילת רשומות. כעת תאר לעצמך מה יקרה אם שני טפסים שונים מנסים לערוך את אותו השדה בו זמנית?אפשר לפתור את הבעיה על ידי ההבנה מה בדיוק גורם למצב הזה. אם שני הטפסים מבוססים על אותה הטבלה, ושניהם מאפשרים עריכה של הנתונים (לא רק צפייה), אתה צריך להגדיר נכון את מצב נעילת הרשומות של כל הטופס. הגדרה זו מאפשרת שליטה על נעילת הרשומות כלפי כל אובייקט אחר, כדי למנוע התנגשויות בכתיבה.
ראשית עליך לבדוק את מצב הנעילה במאפיינים של הטופס תחת הלשונית נתונים > נעילות רשומה.
גם לשאילתות וטבלאות יש הגדרה של מצב נעילת רשומה, ועליך לבדוק גם שם.
זה הכיוון הכללי, בהעדר מידע מדוייק יותר על מבנה הטפסים.אם לא אכפת לך, נא שנה את הכותרת, כך שתהיה לה משמעות שימושית. למשל:
אקסס: שמירת הנתונים בטופס לפני פתיחת דוח. ונעילת רשומות.