-
@nach אמר בחברותא ללמוד תכנות:
עוד משהו שאתה מקבל אם אתה לומד עם מרצה יש לך את הביטחון עצמי שלמדת מה שצריך בשביל להצליח בעבודה
לפעמים זה בטחון מזוייף
בדיוק פגשתי השבוע בחור שלמד במכללה וחסר לו דברים בסיסיים
וכשהם מגיע לראיונות עבודה לא מוכנים לקבל אותו עם חוסר ידע כזה (במקרה הספציפי הזה הוא לא ידע להגן מהתקפות SQLi בPHP).והוא לא היחיד, היחס בשוק לג'וניורים (בוגרי מכללות) הוא שהם לא כשירים לעבודה מהיום הראשון והסיבה היחידה להעסיק אותם זה בתקווה שישארו לטווח ארוך בחרבה ויתחילו לתת תועלת אחרי חצי שנה.
אבל באיזה מקום אני מרגיש כבר כמה חודשים תקוע היכן שהוא ויש לי הרגשה שזה קשור מאוד במה שכתבתי קודם - יד מכוונת (בזמן שאני תקוע למדתי בינתיים על php ואפילו עשיתי איזה מערכת בסיסית בעבודה שפועלת על php ו- mysql אבל אני לא מרגיש שיש לי באמת ידע שאני יכול להגיע איתו לעבודה בתכנות. בקיצור: יש הרבה בלאגן)
בשביל זה יש לך את הפורום הזה
יש כאן המלצות על איזה שפות ללמוד (רמז: לאו דווקא PHP)
אתה לא צריך הכוונה מידי פרטנית רק לדעת איזה בטכנולוגיות ונושאים להתמקד. -
@nigun אמר בחברותא ללמוד תכנות:
עוד משהו שאתה מקבל אם אתה לומד עם מרצה יש לך את הביטחון עצמי שלמדת מה שצריך בשביל להצליח בעבודה
לפעמים זה בטחון מזוייף
בדיוק פגשתי השבוע בחור שלמד במכללה וחסר לו דברים בסיסיים
וכשהם מגיע לראיונות עבודה לא מוכנים לקבל אותו עם חוסר ידע כזה (במקרה הספציפי הזה הוא לא ידע להגן מהתקפות SQLi בPHP).והוא לא היחיד, היחס בשוק לג'וניורים (בוגרי מכללות) הוא שהם לא כשירים לעבודה מהיום הראשון והסיבה היחידה להעסיק אותם זה בתקווה שישארו לטווח ארוך בחרבה ויתחילו לתת תועלת אחרי חצי שנה.
בתור אחד שעובד במכללה אני יכול להסכים עם ההבחנה שלך בצורה מסוימת (לא נכון בצורה הגורפת כ"כ כמו שכתבת את זה אבל בהחלט יש כזה דבר).
מצד שני, מישהו שהוא אוטודידקט וגם לומד במכללה? אין טוב מזה לכאורה.
אני יודע בבירור שכשאלמד במכללה, בכל קורס אחתור להשלים בעצמי עוד ועוד ידע כי זה האופי והסקרנות. לדעתי זה מושלם, לא? -
מצד שני, מישהו שהוא אוטודידקט וגם לומד במכללה? אין טוב מזה לכאורה.
אני יודע בבירור שכשאלמד במכללה, בכל קורס אחתור להשלים בעצמי עוד ועוד ידע כי זה האופי והסקרנות. לדעתי זה מושלם, לא?יש כאלו שיאמרו שיש חסרון של בזבוז זמן (במיוחד למי שלא יכול להקדיש את כל היום ללימודים) אבל זה כבר דיון אחר
-