LinqPad עבור C#
-
@חגי אמר בתגובה: מדריך לימוד שפת C#:
@dovid אמר בתגובה: מדריך לימוד שפת C#:
כמו כן יש תוכנה בשם linqpad שברשיון (בתשלום) היא מאוד עוזרת ללמוד
אפשר להשתמש בחינם בלי השלמה אוטומטית, ככה השתמשתי שנים, בסוף התייאשתי (והורדתי פרוץ )
אתה לא באמת משתמש בC# אם אתה אומר את זה (או שלא למדת להשתמש בתוכנה הזו טוב).
-
@dovid
אני משתמש בה במקום REPL (כמובן REPL מאוד נוח, שמציג אובייקטים), למרות שלפי השם שלה, אני מניח שהיא נועדה בעיקר בשביל לתשאל מסדי נתונים עם LINQ.עריכה:
קיבלתי את התוכחה, ורק עכשיו אני מבין כמה כיף זה להשתמש בLINQ בשביל לתשאל את המסד נתונים! איך הכל הופך להיות ברור וקל יותר! -
@חגי אמר בתגובה: מדריך לימוד שפת C#:
עריכה:
קיבלתי את התוכחה, ורק עכשיו אני מבין כמה כיף זה להשתמש בLINQ בשביל לתשאל את המסד נתונים! איך הכל הופך להיות ברור וקל יותר!זה ממש לא רק לתשאל את הנתונים...
זו תוכנה שמקילה מאוד לבדוק קוד ולדבאג, וגם מעולה לסקריפטים ולביטויים מהירים (מה היה התאריך לפני 67 ימים?).
מלבד זאת יש בה ממשק גרפי לקבל קלט מהמשתמש (כפתורים תיבות טקסט, מד התקדמות ועוד) יש בה המון המון דברים מדהימים (chart, מציאת הבדלים בין שני אובייקטים, פלט מותאם אישית ועוד), תעבור על המדריך האינטראקטיבי בSample, או תראה וידאו/מדריכים באינטרנט. -
@חגי לא, REPL לא מתחרה אפילו במשבצת הזאת.
אני בכלל לא רואה שאפשר לשים שמה ברייקפוינט, אי אפשר לבחור ולהריץ רק את הבחירה, אין יכולת צפיה קלה באובייקטים, אם הייתי משתמש קבוע בREPL הייתי מוצא עוד עשרה הבדלים לטובת לינקפד.בקשר לסקריפטים כוונתי פעולות שאופיניות לpowershell, למשל שינוי שם חכם של קבצים מרובים, המרת קבצים וכדומה, לינקפד היא תענוג גם בזה.
-