-
@צדיק-תמים אמר בפורום nodeBB איטי:
@צבי-ש בטוח במה? הפורום הזה משתמש בredis...
מוזר, הייתי בטוח שרדיס זה נתונים זמניים,
ככה זה אצלי בשרת בכל אופן, זה מהיר, אבל זמני
אולי @dovid יעשה לנו סדר בעניין?בדקתי תוך כדי...
https://github.com/OrleansContrib/Orleans.Redis/issues/19
ברירת מחדל אכן REDIS נמחקת בהפעלה מחדש, כמו שידעתי,
אבל אפשרי להגדיר שיהיה ממש מסד נתונים. -
ואם השרת לא מספיק חזק? מאיפה נקודת ההנחה שהפורום הוא זה שאיטי? בכלל הרי אתה אומר שזה לא קבוע..
בכל אופן, אפשר להפעיל את הפורום במצב dev ולראות מה לוקח זמן והאם זה בעיית הגדרה או משהוא כזה. מומלץ לעשות את זה באופן שלאף אחד אין גישה לפורום ואתה יכול לראות ממש את השלבים ומה לוקח זמן.ובכלל, לבדוק שהשרת תקין והאם העומס סביר.
-
@צבי-ש Redis זה מסד נתונים לכל דבר.
הוא מסד נתונים מסוג In-memory שזה משפחה של מסדי-נתונים שמשיגים מהירות גבוהה על ידי שכל העסק עובד בזיכרון הRAM והשמירה לדיסק איננה מיידית אלא כל פרק זמן.
במקרה של כשל פתאומי, הפעולות האחרונות שהיו אחרי השמירה האחרונה בדיסק נאבדים.
כל זה לא קשור לנושא כי האיטיות שמדובר עליה לא אמורה להיות בשום מסד, אבל מכיון ש@ש-ב בחר שלא לשתף אותנו באף פרט על השרת/תוכנה כמעט, אז נאלץ להסתפק בהשתתפות בצערו. -
@dovid
לעניות דעתי צואר הבקבוק הוא פאסטגרעס, כשאני מסתכל במנהל משימות אני רואה כל הזמן הרבה שימוש בדיסק ע"י פוסטגרעס
החילוק לענ"ד הוא ש רעדיס מחפש רק בראם והשמירה לדיסק הוא אפשרות נספחת
פאסטגרעס מחפש הכל בדיסק למעט אם יש לו בראם
אז השאלה היא האם יש אפשרות להגדיר בפאסטגרעס שיחזיק את המידע בראם, או שאני צריך להחליף לרעדיס -
@ש-ב אמר בפורום nodeBB איטי:
@צבי-ש
זה אכן רץ על ווינדוסיופי,
אז יש לנו ככה:פורום nodebb.
מסד נתונים postgres.
שרת ווינדוס.עכשיו לנחש...
זה בטח הוקם לא רשמי על גבי קונטאבו, ואם כך בטח גם זה ההכי פשוט,
מנסיון אישי שלי , זה בדרך כלל לא מספיק בשביל להקים פורום נורמלי, כי הווינדוס לוקח סתם משאבים וגם ככה זה לא VPS הכי חזק.
אולי בימים הראשונים זה נראה בסדר אבל אחרי כמה ימים הוא בקושי סוחב.
אם אני צודק, הפעלה מחדש יכולה לעזור למשך איזה שבוע עד שזה ניהיה איטי שוב... (אולי זה איזה באג אצלם, כי זה מיועד ללינוקס. אבל ככה אני עשיתי בעבר).אגב, למה לנחש את כל הפרטים האלה?
למה אתה לא יכול לספק:
מאיפה השרת
מה הזיכרון ראם המותקן עליו
כמות הזיכרון הפנימית המלאה
גירסת nodebb שהרצת.
רצוי : מה עוד רץ עליו
תצלומים ממנהל המשאבים וכו'
כמו כל מחשב ווינדוס שמריץ פורום לוקאלית.בקיצור כמה שיותר פרטים שאנשים יוכלו לעזור לך.
אף אחד פה לא נביא,
ואם כולם יתחילו לנחש כמוני (ואני לא טוב בניחושים...)
אתה היחיד שתפסיד מזה, מעצות שגויות וכו' -