זרם מים חלש בצנרת חדשה
-
שלום לכולם.
שיפצתי עכשיו את דירתי, והזרם בברזים מאוד נמוך!. אציין כי רוב הברזים בבית אינם מותקנים ובכל זאת אין זרם. [זה לא אבנים הוצאתי את הברז באמבטיה ונתתי למים לזרום מס´ דקות ישירות מתוך הנקו´ מים בקיר]
מעבר לכך שפותחים את המים הקרים בברז כלשהו, המים החמים נהיים רותחים בצורה משמעותית, וכן הזרם במים החמים נפחת עוד יותר.
המערכת בנויה ממחלק מים (חנוכייה), לקרים יש 15 נקודות, ולחמים יש 8 נקו´. הצינור שמזין את חנוכיית המים החמים הוא בקוטר 16 מ"מ, והצינור שמזין את הקרים נדמה לי שהוא 20/25 מ"מ.
אציין מספר נקודות חשובות:
1: הצינור הראשי שמזין את המים לדירה לא הוחלף (הוא צינור פלסטיק).
2: היתה תקופת שיפוצים שבה המים הקרים היו בשימוש, אבל המים החמים כמעט לא היו בשימוש.
3: יש נקודות של מים מיים קרים שיותר נמוכות מהחנוכייה של הקרים (ברזי ניל במטבח, וכן מתזי בידה בשירותים).![כיתוב בבעיות טעינה](כתובת תמונה)
4: חנוכיית המים החמים נמוכה מהקרים.
מצ"ב תמונות.
תודה רבה לכל העונים. -
@מושיק אמר בזרם מים חלש בצנרת חדשה:
האם זה שהצנרת בקוטר צר זה מזיק לזרימה?
ברצינות אתה שואל ?
אבל זה לא דק (אולי החנוכיה עצמה צריכה להיות יותר עבה אבל אם הכל סגור אמור להיות זרם בסדר) -
אז מה הסיפור שהזרם כ"כ חלש???
האם הקוטר טוב? כי הבנתי שהצינור הראשי שמוביל לחנוכייה שאמור להיות יותר עבה! האם אני טועה?
מה שאני חושב שבקשר לחמים יכול להיות שאחרי כמה חודשים שלא השתמשו בדוד שמש הוא צבר אבנית, ולכן אין זרם.
אבל בקרים אמור להיות זרם מצוין.
אלא שאולי העלו את הצינור הראשי לגג, ומשם לדוד שמש, ואז החזירו אותו חזרה, ואז מרוב האריכות של הצינור כבר אין זרם.
האם יתכן.
תודה רבה לכל העונים והעוזרים -
@יעקב-ישראל אמר בזרם מים חלש בצנרת חדשה:
תפתח את אחד הצינורות בחנוכיה ותבדוק מה הזרם שם
עשית את זה ?
-
@יעקב-ישראל , אפתח את אחד הצינורת בחנוכיה. אבל זה לא יפתור את הבעיה שכשפותחים ברז אחד נגמר המים לברזים האחרים?
-
@מושיק אתה צריך לבדוק באיזו נקודה הזרם נחלש.
אם בשיפוץ השאירו צינורות פתוחים, יתכן ונכנסו אבנים גדולות שלא יכולות לצאת בנקודת הקצה. אם אתה יודע מה בדיוק עשו בשיפוץ, היכן פתחו את הצנרת, תבדוק האם נכנסו אבנים לשם.
אם העבודה לא היתה טובה, יתכן גם שבזמן השיפוץ נוצר קיפול בצינור.
תבדוק גם אם יש לך נזילה פנימית ע"י סגירה של כל הברזים ובדיקה האם שעון המים מסתובב.
הזרם החלש של החמים זו כנראה סתימה בדוד.האם זה שהצנרת בקוטר צר זה מזיק לזרימה?
צינור 16 זה נורמלי לצנרת הפנימית. ההזנה צריכה להיות 20 או יותר. כך שזה לא הכיוון.
-
@OdedDvir אמר בזרם מים חלש בצנרת חדשה:
צינור 16 זה נורמלי לצנרת הפנימית. ההזנה צריכה להיות 20 או יותר. כך שזה לא הכיוון.
אבל אני לא מבין למה החנוכיה היא 16 הוא חיבר 4 חנוכיות של 4 לפי מה שאני רואה בעובי 16 שזה קצת מסביר מה יקרה עם 5 ברזים יהיו פתוחים במקביל