הוויתור מרצון על החירות - פרק א
-
רק בקטע של התבונה המצווה או התבונה המיעלת.
לקח לי זמן להבין.
לדעתי צריך לכתוב את זה יותר פשוט.
התבונה שאומרת האם לעשות או לא. או התבונה שאומרת איך לעשות את זה הכי יעיל הכי מושך הכי חזק.טיפלתי בזה, ציטטתי מקור מהרמב"ם מקווה שזה עזר.
@matלדעתי הבסיס של העניין הזה שהתבונה שייכת לקצת אנשים רוב האנשים לא מעניין אותם האם נכון לעשות משהו או לא.
מעניין אותם שהצרכים שלהם יסופקו במקסימום יעילות וחוזק.
לא סתם בנו תאוריות שהאנשים צאצאים של קופים. יש בזה משהו...הטעות של המדענים היא שרוב האנשים אינם צאצאים של קופים, הם בעצמם וצאצאיהם קופים, רק שמבחינה ביולוגית יש להם אנטומיה זהה לשל בני אדם. זה נשמע מאוד לא תקין פוליטית עד מסוכן, אבל בעידן טראמפ ודוטרטה בטוח אמצא לי מקום להתגדר בו. (הערה: הכל בכפוף לחוקי המדינה).
גם הרמב"ם ידוע בלשונו החריפה בנושא
@מורה נבוכים חלק ג פרק חולכן ראוי למי שהעדיף להיות אדם באמת, לא בהמה בתבנית אדם ותוארו...
אני זוכר שיש מקור יותר חריף (בתוך המורה נבוכים עצמו), אבל לא זוכר איפה.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב11/08/2017 17:37 (+03:00)
-
קיבלתי הערת דוד ומחקתי תגובה שייתכן שלא היתה הולמת, ואף ייתכן שנעשה עוול ל CHAGOLD שכתב בתום לב ופירשתי דבריו בצורה קפדנית. אני מביע התנצלותי בפומבי. ומתקן את התגובה.
התובנה שימשה בעבר ככיום למימוש הצרכים, שהם כיסו של האדם, כאשר באמצעותה האדם סימן את מטרה, חתר והגיע אליה.
א. אף אחד לא אמר שהתבונה לא שימשה למימוש הצרכים בעבר. אולם היה בכוחה את הסמכות לצוות ולקבוע מה נכון לעשות ומה לא. כשאתה אומר "האדם סימן מטרה" כאן אני עוצר ושואל אותך כיצד ובשם מה הוא סימן אותה? ועל זה בדיוק מקס הורקהיימר מדבר.
תמיד היו לתבונה 2 פנים. אני מצטט כאן מתוך אתר של יפתח גולדמן ומי שרוצה יכול לראות שם תוספת סקירה:התבונה, אומר הורקהיימר בספרו, באה לעולם והיא כפולת פנים. מאז ראשית הדרך, ביוון העתיקה, היה לה לתבונה פן אובייקטיבי ופן סובייקטיבי. בעידן המודרני התעצמו שני הפנים הללו, התפצלו זה מזה והפכו לשני מושגי תבונה מנוגדים ועויינים, שאותם מכנה הורקהיימר: "תבונה אובייקטיבית" ו"תבונה הסובייקטיבית" (את האחרונה הוא מכנה לעתים גם "תבונה פורמלית" ו"תבונה אינסטרומנטלית". דומה שהשם האחרון הוא המתאים ביותר, ואכן, כשהוציא הורקהיימר מהדורה גרמנית של הספר הוא שינה את שמו ל"ביקורת התבונה האינסטרומנטלית"). ליקוי המאורות של התבונה בזמננו, אומר הורקהיימר (באמצע שנות הארבעים) כרוך בתבוסתה של התבונה האובייקטיבית בפני אחותה-יריבתה, והשתלטותה המוחלטת של התבונה הסובייקטיבית על מרחבי המחשבה והמעש בחברת זמננו. לכאורה נצחה התבונה הסובייקטיבית את התבונה האובייקטיבית, אולם לאמיתו של דבר, נצחון הסובייקטיביזם פירושו תבוסתה של התבונה.
ב. אם בכוונתך לחלוק על תורתו של הורקהיימר, תצטרך לשנכע נגד העבודה שהוא עשה, את התיאוריה שלו הוא הגה תוך סימוכין תימוכין, ואפאראטים מדעיים לרוב. אני עוד לא שמעתי בשם מישהו בעל שיעור קומה ביקורת כשלהי על הספר ותוכנו, בפרט שהוגי הדעות של "הקידמה" אומרים בפירוש שזו מגמתם. לנטרל כל מסורת הקשורה לקביעות בנוגע למה נכון לעשות ואיך נכון להתנהג. העוינות הרבה השוררת בין הדמוקרטים והרפובליקנים בארצות הברית, היא בדיוק על הנושא הזה.
בכדי לייצר תיאוריה רחבת היקף על מגמת ההיסטוריה והתפתחותה, עליך להכיר לכל הפחות את התקופות האישים והמאורעות הבאים שהם רבי השפעה על התרבות בת זמנינו:
העת העתיקה
האימפריה הרומית (כן זו שהחריבה את ביתינו החזיקה במשך 800 שנה)
תקופת ימי הביניים
הרנסס
המהפכה הפרוטסטנטית
המהפכה הצרפתית
המהפכה התעשייתית
המהפכה התעשייתית השנייה (כן יש שתיים!)
תומאס מלתוס
המהפכה הירוקה (לא, לא מה שאתה חושב על עולם ללא זיהום)
הברונים השודדים (מטבע לשוני אבל מאפיין תקופה בארצות הברית שאותה חיסל שופט בשם לואיס ברנדייס)
מהפכת מאי 1968
ארבעת הנמרים של אסיה
ההיסטוריה של יפן
על ההבדל בין תרבות מבוססת בושה לבין תרבות מבוססת אשמה (התרבות הערבית והאסייתית לעומת האירופאית/נוצרית רות בנדיקט)
הסכם סייקס פיקו
שיעים וסונים
אמיל או על החינוך.זאת ההמלצה שלי בכדי לייצר עבודה ותיאוריה מתחרה לזו של מקס הורקהיימר. מקווה שלא הכבדתי עליך.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב12/08/2017 21:22 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
@CHAGOLD
התובנה שימשה בעבר ככיום למימוש הצרכים, שהם כיסו של האדם, כאשר באמצעותה האדם סימן את מטרה, חתר והגיע אליה.אתה לא חושב שפעם הגויים השתמשו בחכמה כדי לדעת מה מותר או אסור להם לעשות?
כל התיאולגיה של הדתות, וכל הפילוסופים דנו במה לגיטימי לאדם ומה לא. לא כן? היום זה אולי ענף של אתיקה צדדי שקשור למשפט ומוסר, ודאי לא מרכז הכובד של השכל ושל ההתפתחות של המדע.ליקוי המאורות של התבונה בזמננו, אומר הורקהיימר (באמצע שנות הארבעים) כרוך בתבוסתה של התבונה האובייקטיבית בפני אחותה-יריבתה, והשתלטותה המוחלטת של התבונה הסובייקטיבית על מרחבי המחשבה והמעש בחברת זמננו. לכאורה נצחה התבונה הסובייקטיבית את התבונה האובייקטיבית, אולם לאמיתו של דבר, נצחון הסובייקטיביזם פירושו תבוסתה של התבונה.
לא התכוונתי לחלוק על המציאות שגוזלי האגו מונעים את התבונה האובייקטיבית ומכוונים לשלוט עליה. כוונתי רק שהדברים ארעו גםבעבר הקדום, אף כאשר היו פילוסופים גדולים, כאשר לצד הפילוסופים האובייקטיבים, היו גם פילוסופים המשועבדים בדעתם עקב מחוייבויות פוליטיות או מפאת מחוייבות לאסכולה רעיונית מסויימת. אני מעריך שגם למקריבי קרבנות האדם לע"ז היה אסכולה רעיונית סדורה.
במחשבה שניה: - הדוגמאות שעולות בראשי הם דוגמאות של השתלטות של יחידים על קהילות, וכמו כן ויתור מרצון של יחידים על חירותם ועל מצפונם ולדרוך על גופותיהם של אחרים כדי לממש מטרות מסויימות (כמו פילוסופים שעבדו בשירות אחרים כדי לגרום להמון לנהות לעבר כיוון מסומן). אכן הייחודיות אותה ארכיטקט הציג, היא התופעה כיום כאשר ההמון עצמו ללא מתווכים נוהר לעבר הויתור על החירות.
תשו"ח.פורסם במקור בפורום CODE613 ב12/08/2017 22:22 (+03:00)
-
יישר כוח!
כתיבה מעולה ותובנות מעניינות.
כשראיתי את ה׳כותרת׳ חשבתי לתומי שהפוסט מדבר על אלו שבחרו במקצוע התכנות
פורסם במקור בפורום CODE613 ב13/08/2017 19:45 (+03:00)
-
mat מה אתה רוצה מהחיים שלי??? כתבתי לו שכדי להציג תיאוריה מתחרה יש להתמודד עם הטיעונים ולהכיר את הרקע של הנושא. איך זה נהיה אד הומינם???
אם אני אומר שבשביל לומר תיאוריה על c# צריך לדעת c#, האם זה אד הומינם??? מה נהיה איתך??פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 03:46 (+03:00)
-
זה לא סוד שאתה תומך נלהב של רעיונות השמאל סוציאליזם וכדו' לכן אתה אוהב את המשטר של סין.
זה לא פלא שאתה מפחד משליטה של חברות עיסקיות בחברה.
דווקא אני חושב שלכל חברה יש מתחרים. וזה יגרום להם לעשות הרבה כדי שהלקוח יהיה מרוצה.
אולי אתה צודק שהיום אין שכל. אבל זה מה שאנשים רוצים בלי שכל אין דאגות. אז מה רע.פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 10:44 (+03:00)
-
לצורך ההמחשה נעצום לרגע עין ונדמיין קריסה רחבת היקף בחוות השרתים של אמזון (שכל הסיפור שלה הוא 10 שנים בלבד, ולפי כמות ההכנסות של החברה מהשירות זה נראה שמיליוני סרביסים יושבים שם), מה יהיה אם חומרים נמחקו לבלי שוב? אם התערבבו להם דומיינים וכתובות פיזיות של שרתים ושל דיסקים קשיחים בגלל >באג>וירוס>טעות טכנית>סופת ברקים>רעידת אדמה>הפצצה של כוחות אויב>דליפת זיכרון>התקפה של חרקים או חיידקים>תא רדום של דעאש או של פוטין שיושב באמזון כבר כמה שנים> ועוד ועוד כיד המדע הבדיוני הטוב עליכם.
כתבה מגיקטיים:
טעות תמימה של גוגל שברה את האינטרנט ביפן. במלוא מובן המילהרשת האינטרנט היא סבך גדול של כתובות, פרוטוקולים וספקיות שירות שעומדים בנינו לבין התוכן שאנחנו מעוניינים לצרוך. כל שגיאה קטנה בדרך יכולה לגרום לכם להתנתק מהרשת או פשוט לקבל עמודי שגיאה במקום את הדף שביקשתם לראות. כשספקית האינטרנט שלכם עושה טעות, עשרות אלפי לקוחות יכולים להיות מושפעים ממנה. כשגוגל עושה טעות פשוטה, חצי מיפן יכולה להיות מנותקת מהאינטרנט, לגרום לעיכובים בתחבורה הציבורית ולעצור את המסחר, כך מסתבר.
בשישי האחרון, תנועת הרשת ביפן שהייתה אמורה להיות מנותבת אל ספקיות האינטרנט, נותבה בטעות אל גוגל: גוגל עדכנה טבלת ניתוב לכתובות IP, או במילים אחרות, פירסמה את ה-Peer Prefixes הלא נכונים לשרתי ה-BGP (פרוטוקול הניווט של האינטרנט). זוהי בעצם טבלה שאומרת לאן כל כתובת IP צריכה להגיע בסופו של דבר. גוגל כללה בפרסום שלה כתובות IP שהיו שייכות לספקיות אינטרנט יפניות מרכזיות. כתוצאה מטעות זו, ספקיות אינטרנט שניסו לנתב משתמשים שפנו לכתובות IP ביפן, אשר היו כלולות בפרסום של גוגל, שלחו את המשתמשים לכתובת הלא נכונה. לכן בעצם תעבורת האינטרנט נותבה לשום מקום.
גוגל מתנצלת, משרד התקשורת היפני פתח בחקירה
גוגל מיהרה להוציא הודעת התנצלות מפורטת בה הסבירה כי לאחר כשמונה דקות, המספרים תוקנו והתקלה נפתרה. אמנם הכתובות הנכונות עודכנו, אך ההשפעות של השגיאה המשיכו להדהד גם בשעות שלאחר מכן. מיליוני משתמשים ברחבי יפן לא הצליחו להתחבר בחזרה לספקיות האינטרנט שלהם לאחר התקרית. התקלה הייתה נרחבת והשפיעה על לא מעט חלקים במדינה: שירותי הרכבת סבלו מעיכובים, בנקים, שירותי מסחר מקוונים נוספים הפסיקו את הפעילות שלהם ואפילו שירותי הרשת של נינטנדו לא עבדו בצורה תקינה. משרד התקשורת הפנימית של יפן פתח בחקירה כדי לרדת לעומק העניין וכבר מסביר שתקלה כה נרחבת יכולה לקרות כתוצאה משגיאה יחסית בסיסית. זאת תזכורת מעניינת לכולנו עד כמה האינטרנט שאנחנו לוקחים כמובן מאליו, הוא בעצם דבר שברירי. שמרו עליו.פורסם במקור בפורום CODE613 ב29/08/2017 22:53 (+03:00)
-
מכיר את הכתובת 8.8.8.8
תעשה אליה פינג.
נראה לך שזה נמצא באמריקה. לפי הפינג לא.
המסקנה אומרת שכל ספק שבבעלותו כתובות יכול לנתב את הכתובות שלו לכמה מוקדים בעולם. כלומר אותה כתובת.
גם פעם רכשתי CDN מ OVH והם הביאו לי כתובת אחת סטטית. שיש לך 19 POP בעולם.
וזה היה כתובת אחת.
כנראה שכל ספק מוציא הודעה על הכתובות שלו לניתוב.
וכנראה שהספקים שמקבלים את ההודעה אמורים לוודא שזה שייך לגוגל. ואז להכניס. אבל לא ווידאו את זה.הכל השערות. אני לא בדקתי את זה בפועל.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/08/2017 00:12 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
הכתבה צע"ג עד מאוד...
אשמח אם משהו יכול להסביר איך הטעות של גוגל ששולחת גולשים לשום מקום משבית את האינטרנט ביפן, פשוט לא הבנתי.סליחה טעיתי, בקריאה פעם שניה קלטתי שפרסום של גוגל הכונה DNS.
לא מבין מה הקשר בין גוגל לשרתי DNS אבל בקיצור טעות בניתוב שגרמה שתקשורת בטווח יפני לא עבדה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/08/2017 00:18 (+03:00)