מחשבון מדד בניה לפי תשלומים
-
@nach אמר במחשבון מדד בניה לפי תשלומים:
- מעיון בהגדרות השאילתה לא נראה שמושך נתונים מהלמ"ס או משהו כזה. מעניין לשמוע מה הצורך בזה.
למה אתה אומר ככה?
= Excel.Workbook(Web.Contents("https://api.cbs.gov.il/index/data/price?id=200010&format=xls&download=false&last=48"), null, true)
-
@one1010 אמר במחשבון מדד בניה לפי תשלומים:
@WWW יש 2 כתובות. הראשונה אם מאשרים אותה לא באמת מחברת לנתונים. לא קיבלת שגיאה? הנתונים עודכנו אצלך?
אצלי זה עובד.
ואני חושב שאישרתי את הראשונה.
עריכה:
@one1010
כל הקישורים אמורים לעבוד אם תאשר אחד מהם, זה רק מאיזה רמה לפתוח (עבור שאילתות אחרות דומות).
יכול להיות שיש אצלך באג.תוכל לסיר את ההרשאה ככה:
בעורך שאילתה>הגדרות מקור נתונים>נקה את כל ההרשאות
-
@one1010 זה תלוי מאיזה מחשב אני נכנס.
-
במחשב הביתי (Window 8.1 + Excel 2013) קופצת לי השגיאה הבאה:
-
במחשב בעבודה (Windows 10 + Excel 2019) עובד לי מצוין ++.
כנראה בעיה מקומית אצלי (השאילתא לא מצליחה להיטען בקובץ בכלל. יתכן שהאפשרות הזו לא זמינה בגרסאות ישנות - בכל אופן ניתן להשתמש בייבוא נתונים באקסל או בxml ו- webservice)
ובכל מקרה, תודה רבה על הקובץ עזר לי כבר עכשיו מאוד (קניתי דירה ובכל משך הזמן חשבתי שהפסדתי יותר כסף במדד, בפועל ראיתי שבזה שהקדמתי תשלומים חסכתי אלפי שקלים).
ובהערת אגב, מבלי שהנושא ישתנה לנושא אחר אציין שלפי המתפרסם כרגע המדד צפוי לעלות ב-15 הקרוב ב1.2% שזה המווווון, לתשומת לב מי שיש לו חובת תשלומים לקבלן וכו', להציל עשוק מיד עושקו.
-
-
@nach מסתבר שזו בעיה במחשב הישן ובאופיס המיושן. כי אצל כמה כאן זה עבד כרגיל.
אני שמח לשמוע שזה עזר לך. מהשקט כאן הסקתי שזה לא כ"כ נצרך למרות שעבורי הוא היה נצרך ואני שמח שלפחות לעוד מישהו זה עזר.
וכן, ברור שהקדמת תשלומים חוסכת במדד... במיוחד בתקופה סוערת כזו -
עדכון למי שמתעניין....:
באחד מהמחשבים שלי אני נתקל בכמה שגיאות. בהזדמנות אנסה להבין מדוע החישוב לא יוצא תקין. ככה שעכשיו התוצאה היא בעירבון מוגבל.
שאלה: כל חודש המדד מתפרסם ב15 לחודש עם הנתונים של חודש שעבר. לדוגמא אתמול היו נתונים של פברואר. מה דינו של מי ששילם תשלום בתחילת החודש השלישי האם המדד של חודש קודם חל על התשלום הזה?!