שם לקובץ וורד דרך VBA
-
אני רוצה לעשות פקודת מאקרו שעושה שמירה בשם לקובץ וורד, ושם הקובץ יקח מאיזשהו טקסט בקובץ.
השאלה איך אני יכול לעשות זאת, האם לעשות סגנון בשם מסויים
ואז לשלוף משם את המידע (אין לי מושג איך) , או רעיון אחר.
תודה לעוזרים. -
- הרעיון של שליפת שם מתוך הסגנון לא מוצא חן בעיני. זה לא נוח לערוך את הערך כך. עדיף לשלוף אותו מתוך הכותרת או תיבת טקסט.
- מהיכן אתה מעונין להריץ את המאקרו?
-
@OdedDvir אמר בשם לקובץ וורד דרך VBA:
- הרעיון של שליפת שם מתוך הסגנון לא מוצא חן בעיני. זה לא נוח לערוך את הערך כך. עדיף לשלוף אותו מתוך הכותרת או תיבת טקסט.
כתבתי סגנון רק כדי להיתפס במשהו מסויים שהמאקרו יבין, אדרבה, אם יש לך רעיון אחר - אני רוצה לשמוע.
- מהיכן אתה מעונין להריץ את המאקרו?
מתוך קובץ הוורד עצמו (ולא מתוך NORMAL)
תודה רבה.
-
@חנון-המרבה מצורף קובץ דוגמא
מה שצריך לעשות זה לצרף לתגית XML לא משנה איזה
אבל זה בעצם משנה את מאפייני הקובץ שבדרך כלל זה לא רלוונטילמיטב הבנתי התגים ממוספרים מ-1 והלאה
כך שבשמירה לקחתי את התוכן של התגית הראשונההמאקרו נמצא בפנים
-
@מנחם רעיון, אם כי לא הבנתי 100% איך מצרפים תגית (איך עושים זאת אני יודע, אבל לא מבין איך זה עובד), אבל הרעיון די הובן.
אי כי במקרה שלי זה לא לגמרי עוזר.
אני חשבתי פשוט להחיל סגנון על הטקסט הרצוי, ולעשות בראש העמוד או בסופו שדה StyleRef על הסגנון הנ"ל, ואז להפנות את המאקרו למילים האלו, ולשלוף את המילים.
היתרון בשיטה הזאת הוא שהמילים המבוקשות יהיה תמיד במקום קבוע ולא במקום אחר כל פעם.
השאלה איך אני מסמן שורה מסויימת נניח בראש העמוד דרך מאקרו. (זה קוד די מוכר אבל אין לי עכשיו את האפשרות למצוא את זה, אז מי שקל לו - שיעתיק את זה לכאן).
תודה רבה.