מסד נתונים של אקסס בענן
-
יש לי מערכת ניהול לקוחות באקסס
היא בנויה בשתי קבצים
אחד עם כל נתוני הלקוחות
והשני כל הממשק
בנוי בצורה כזו בשביל ששדרוג הממשק לא יפריע לנתונים
אני רוצה עכשיו שיותר מאחד יעבוד על האקסס במקביל (לא באותה רשת)
האם יש דרך לאחסן בענן בצורה שיוכלו לכתוב במקביל בצורה תקינה ללא שרת SQL -
@יעקב-ישראל
השיטה הכי יעילה היא RDP ושהכל יעבוד על מחשב אחד.
כמובן שצריך לאבטח וכו'אישית אני ממליץ על tsplus , אני משתמש עם זה לשיתוף אקסס של עשרות משתמשים וזה עובד מצויין ב"ה.
(עיקר העניין אצלם זה שהאקסס שלך [או כל תוכנה שולחנית אחרת שתרצה] מוזרם לדפדפן, אבל לא רק. יש להם כלי אבטחה ועוד, והמחיר שלהם ממש מצויין, ואפילו חוסכת ממך את רכישת הרישיון של הRDP [במידה ואתה מהנוהגים לרכוש כאלו...]) -
@יעקב-ישראל
נסה לבדוק על אפשרות של טבלה מגוגל שיטס מקושרת לאקסס. -
@יעקב-ישראל אקסס גרועה למדי בעבודה ברשת.
לכן האופציה היותר טובה היא לשים את הBackEnd בשרת בענן, ושכל משתמש יתחבר אליו דרך RDP ושם יריץ קובץ FrontEnd פרטי עבורו. כך אתה בורח מהשגיאות שעלולות להיווצר בשימוש של קישור טבלאות דרך הרשת, ומהאיטיות שנובעת מצורת העבודה הזו. -
@יעקב-ישראל אמר במסד נתונים של אקסס בענן:
בא נאמר שיש לי שרת פעיל עדיין אין גישה לכתיבה ישירות על הקובץ (כמו רשת פנימית)
אם זה שרת קבצים משותף ברשת, זה אפשרי, אבל ככל שקובץ הנתונים גדל, אתה מסתכן שהקובץ ייהרס (מספיקה קפיצת רשת קטנה כדי שזה יקרה.)
מניסיון, אני אומר לך שהפיתרון הכי טוב זה לשים את כולם על מחשב אחד פיזי, וגישה מרחוק (אפילו בתוך המשרד, זה נקרה שולחן עבודה מרוחק) לכל משתמש
במקרה כזה אתה יכול לשים את כולם גם על אותו ממשק אחד, לא צריך קובץ ממשק נפרד לכל משתמש. זה עובד מצויין ללא כל בעיות, והכי בטוח שיש. -
@clickone אמר במסד נתונים של אקסס בענן:
@יעקב-ישראל
השיטה הכי יעילה היא RDP ושהכל יעבוד על מחשב אחד.
כמובן שצריך לאבטח וכו'אישית אני ממליץ על tsplus , אני משתמש עם זה לשיתוף אקסס של עשרות משתמשים וזה עובד מצויין ב"ה.
(עיקר העניין אצלם זה שהאקסס שלך [או כל תוכנה שולחנית אחרת שתרצה] מוזרם לדפדפן, אבל לא רק. יש להם כלי אבטחה ועוד, והמחיר שלהם ממש מצויין, ואפילו חוסכת ממך את רכישת הרישיון של הRDP [במידה ואתה מהנוהגים לרכוש כאלו...])rdp לאקסס או למערכת שמריצה אותו. אגב חשבת על share point?
-
@avramk
למערכת שמריצה אותו
בפועל בד"כ מסדרים שיראו רק את האקסס
זה נקרא remote appלגבי share point, זה טוב בצורה מוגבלת, והרישוי של זה יחסית יקר במידה ומדובר בהרבה משתמשים,
ואם יש לך קוד VBA מורכב זה כמובן לא יעבוד שם. (אחד הדברים המעצבנים זה שמייקרוסופט לא מפתחת את האקסס לכיוון קוד של דוטנט, זה יכול להיות פנטסטי....) -
אם זה שרת קבצים משותף ברשת, זה אפשרי, אבל ככל שקובץ הנתונים גדל, אתה מסתכן שהקובץ ייהרס (מספיקה קפיצת רשת קטנה כדי שזה יקרה.)
גם אם זה יהיה רשת פנימית ?
@avramk אמר במסד נתונים של אקסס בענן:
אגב חשבת על share point
יש שם דברים שלא עובדים כשזה שם (חוץ מהבעיה שצריך רישיון עסקי גם למשתמש הקצה)
מכל מה שעולה כאן זה שזה ממש בעייתי ללא SQL ובניה רצינית מחדש
נסתדר בינתיים
בהמשך נחשוב על שיפורים רציניים
תודה לכולם -
@יעקב-ישראל אמר במסד נתונים של אקסס בענן:
גם אם זה יהיה רשת פנימית ?
רק ברשת פנימית במשרד
ברשת חיצונית אני בכלל לא מדבר, זה לא יעבוד בכלל או יעבוד בצורה איטית עד בלתי אפשרית.שמע לי, תנסה את הTSPLUS (טיפ קטן, לפני ההתקנה תעביר את התאריך במחשב לעוד שנה קדימה. בעבר ראיתי שלמישהו זה עבד טוב , [היום אני כבר לא יודע.... אני קונה רישיון...])
אתה תברך את הרגע הזה, זה ממש נח ומהיר.
אם זה רשת פנימית, לא צריך "שרת חזק"... לכמה משתמשים מספיק בהחלט מחשב ממוצע של אחד המשתמשים במשרד, שכולם יתחברו אליו.(רק להשוואה, יש לי שרת שמחזיק 25 משתמשים בו זמנית עם אקסס די גדול - 6 גיגה ראם + 4 מעבדים - עובד ב"ה נהדר.)
כן תקפיד על דיסק SSD ולא HDD, (עדיף כמובן SSD M2), בגלל שבאקסס יש משמעות מאד גדולה למהירות הקריאה כתיבה של הדיסק -
שמע לי, תנסה את הTSPLUS (טיפ קטן, לפני ההתקנה תעביר את התאריך במחשב לעוד שנה קדימה. בעבר ראיתי שלמישהו זה עבד טוב , [היום אני כבר לא יודע.... אני קונה רישיון...])
לא הבנתי זה לא VPS ?
זה היה נראה לי מחשבים בענן
אני יבדוק תודה -
-
@יעקב-ישראל
אתה יכול להתקין את TSPLUS על כל מחשב.
גם על המחשב האישי שלך
(היה לי פעם שהייתי צריך לכמה ימים בודדים גישה ל5 אנשים, פשוט התקנתי את ההדגמה שלהם לשבועיים על מחשב נייד די פשוט - זה עבד מצויין) -
@avramk
בווינדוס תלוי איזו גירסה. בד"כ זה בהגדרות (אפשר גם בהגדרות קובץ החיבור של הRDP)היתרונות של הTSPLUS הם
- רישוי (כי הם שיכתבו את הפרוטוקול מחדש ואז אתה לא משלם למייקרוסופט והם זולים משמעותית)
- קלות תיפעול (חוץ מזה שהממשק בעברית שזה ממש נח), הם עשו מסכי הגדרות מאד פשוטים לכל הגדרה, עם גמישות ועו'.
- אפשרות הזרמה לדפדפן, זה עובד טוב וחלק. אני אישית מאד מרוצה. (כבר יותר מ6 שנים עם זה)
- יש להם מוצרים משלימים של אבטחה, כמו חסימה לפי מדינות, חסימת כתובות תוקפות ועוד, נכון שזה דברים שאפשר ליישם לבד, אבל זה מאד נח שכל מה שאתה צריך נמצא בכלי אחד (ועוד קצת)
אני מדגיש שאין לי שום טובת הנאה או רווח אם תשתמשו בכלי שלהם, אני פשוט משתמש מרוצה
-
@avramk אמר במסד נתונים של אקסס בענן:
@clickone היכח מגדירים remote app לקובץ ספציפי? הכל קשור ל remote acces ?
https://github.com/kimmknight/remoteapptool
עכשיו אני רואה שיש לו גם פרויקט בשם raweb מעניין לבדוק..
https://github.com/kimmknight/raweb -
@avramk
בווינדוס תלוי איזו גירסה. בד"כ זה בהגדרות (אפשר גם בהגדרות קובץ החיבור של הRDP)היתרונות של הTSPLUS הם
- רישוי (כי הם שיכתבו את הפרוטוקול מחדש ואז אתה לא משלם למייקרוסופט והם זולים משמעותית)
- קלות תיפעול (חוץ מזה שהממשק בעברית שזה ממש נח), הם עשו מסכי הגדרות מאד פשוטים לכל הגדרה, עם גמישות ועו'.
- אפשרות הזרמה לדפדפן, זה עובד טוב וחלק. אני אישית מאד מרוצה. (כבר יותר מ6 שנים עם זה)
- יש להם מוצרים משלימים של אבטחה, כמו חסימה לפי מדינות, חסימת כתובות תוקפות ועוד, נכון שזה דברים שאפשר ליישם לבד, אבל זה מאד נח שכל מה שאתה צריך נמצא בכלי אחד (ועוד קצת)
אני מדגיש שאין לי שום טובת הנאה או רווח אם תשתמשו בכלי שלהם, אני פשוט משתמש מרוצה
תרגיש נח לשכנע מכלים שבהם אתה משתמש כי לונדים רק מנסיון ומנסיונם של אחרים... (; בכל אופן אני אשמח להבין עוד משהו ,
א. כיצד אני גורם כעת שיוכלו לעבוד על קובץ אקסס מסוים ב remote app .
ב. האם הרישוי הוא אותו רישוי של terminal services?