מסד נתונים של אקסס בענן
-
@clickone אמר במסד נתונים של אקסס בענן:
אם זה שרת קבצים משותף ברשת, זה אפשרי, אבל ככל שקובץ הנתונים גדל, אתה מסתכן שהקובץ ייהרס (מספיקה קפיצת רשת קטנה כדי שזה יקרה.)
גם אם זה יהיה רשת פנימית ?
@avramk אמר במסד נתונים של אקסס בענן:
אגב חשבת על share point
יש שם דברים שלא עובדים כשזה שם (חוץ מהבעיה שצריך רישיון עסקי גם למשתמש הקצה)
מכל מה שעולה כאן זה שזה ממש בעייתי ללא SQL ובניה רצינית מחדש
נסתדר בינתיים
בהמשך נחשוב על שיפורים רציניים
תודה לכולם -
@יעקב-ישראל אמר במסד נתונים של אקסס בענן:
גם אם זה יהיה רשת פנימית ?
רק ברשת פנימית במשרד
ברשת חיצונית אני בכלל לא מדבר, זה לא יעבוד בכלל או יעבוד בצורה איטית עד בלתי אפשרית.שמע לי, תנסה את הTSPLUS (טיפ קטן, לפני ההתקנה תעביר את התאריך במחשב לעוד שנה קדימה. בעבר ראיתי שלמישהו זה עבד טוב , [היום אני כבר לא יודע.... אני קונה רישיון...])
אתה תברך את הרגע הזה, זה ממש נח ומהיר.
אם זה רשת פנימית, לא צריך "שרת חזק"... לכמה משתמשים מספיק בהחלט מחשב ממוצע של אחד המשתמשים במשרד, שכולם יתחברו אליו.(רק להשוואה, יש לי שרת שמחזיק 25 משתמשים בו זמנית עם אקסס די גדול - 6 גיגה ראם + 4 מעבדים - עובד ב"ה נהדר.)
כן תקפיד על דיסק SSD ולא HDD, (עדיף כמובן SSD M2), בגלל שבאקסס יש משמעות מאד גדולה למהירות הקריאה כתיבה של הדיסק -
שמע לי, תנסה את הTSPLUS (טיפ קטן, לפני ההתקנה תעביר את התאריך במחשב לעוד שנה קדימה. בעבר ראיתי שלמישהו זה עבד טוב , [היום אני כבר לא יודע.... אני קונה רישיון...])
לא הבנתי זה לא VPS ?
זה היה נראה לי מחשבים בענן
אני יבדוק תודה -
-
@יעקב-ישראל
אתה יכול להתקין את TSPLUS על כל מחשב.
גם על המחשב האישי שלך
(היה לי פעם שהייתי צריך לכמה ימים בודדים גישה ל5 אנשים, פשוט התקנתי את ההדגמה שלהם לשבועיים על מחשב נייד די פשוט - זה עבד מצויין) -
@avramk
בווינדוס תלוי איזו גירסה. בד"כ זה בהגדרות (אפשר גם בהגדרות קובץ החיבור של הRDP)היתרונות של הTSPLUS הם
- רישוי (כי הם שיכתבו את הפרוטוקול מחדש ואז אתה לא משלם למייקרוסופט והם זולים משמעותית)
- קלות תיפעול (חוץ מזה שהממשק בעברית שזה ממש נח), הם עשו מסכי הגדרות מאד פשוטים לכל הגדרה, עם גמישות ועו'.
- אפשרות הזרמה לדפדפן, זה עובד טוב וחלק. אני אישית מאד מרוצה. (כבר יותר מ6 שנים עם זה)
- יש להם מוצרים משלימים של אבטחה, כמו חסימה לפי מדינות, חסימת כתובות תוקפות ועוד, נכון שזה דברים שאפשר ליישם לבד, אבל זה מאד נח שכל מה שאתה צריך נמצא בכלי אחד (ועוד קצת)
אני מדגיש שאין לי שום טובת הנאה או רווח אם תשתמשו בכלי שלהם, אני פשוט משתמש מרוצה
-
@avramk אמר במסד נתונים של אקסס בענן:
@clickone היכח מגדירים remote app לקובץ ספציפי? הכל קשור ל remote acces ?
https://github.com/kimmknight/remoteapptool
עכשיו אני רואה שיש לו גם פרויקט בשם raweb מעניין לבדוק..
https://github.com/kimmknight/raweb -
@avramk
בווינדוס תלוי איזו גירסה. בד"כ זה בהגדרות (אפשר גם בהגדרות קובץ החיבור של הRDP)היתרונות של הTSPLUS הם
- רישוי (כי הם שיכתבו את הפרוטוקול מחדש ואז אתה לא משלם למייקרוסופט והם זולים משמעותית)
- קלות תיפעול (חוץ מזה שהממשק בעברית שזה ממש נח), הם עשו מסכי הגדרות מאד פשוטים לכל הגדרה, עם גמישות ועו'.
- אפשרות הזרמה לדפדפן, זה עובד טוב וחלק. אני אישית מאד מרוצה. (כבר יותר מ6 שנים עם זה)
- יש להם מוצרים משלימים של אבטחה, כמו חסימה לפי מדינות, חסימת כתובות תוקפות ועוד, נכון שזה דברים שאפשר ליישם לבד, אבל זה מאד נח שכל מה שאתה צריך נמצא בכלי אחד (ועוד קצת)
אני מדגיש שאין לי שום טובת הנאה או רווח אם תשתמשו בכלי שלהם, אני פשוט משתמש מרוצה
תרגיש נח לשכנע מכלים שבהם אתה משתמש כי לונדים רק מנסיון ומנסיונם של אחרים... (; בכל אופן אני אשמח להבין עוד משהו ,
א. כיצד אני גורם כעת שיוכלו לעבוד על קובץ אקסס מסוים ב remote app .
ב. האם הרישוי הוא אותו רישוי של terminal services? -
@avramk
א. אתה מגדיר את אקסס + פרמטר של הקובץ בסוף. (אני אישית משתמש בEXE שעשיתי, כי לפני הכניסה לאקסס אני בודק ומבצע עוד כמה דברים על המשתמש)“C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\MSAccess.exe” "c:\acc\acc.accdr"
לגבי איך להגדיר RA בכללי (בלי TSPLUS)
https://docs.microsoft.com/en-us/powershell/module/remotedesktop/set-rdremoteapp?view=windowsserver2016-ps
https://www.beyondtrust.com/docs/privileged-identity/app-launcher-and-recording/installation/set-up-rds.htm
או לחילופין תשתמש במה שהביא @aaronב. אותו רישוי רק שלהם.
היו לי על הרישוי דיונים די ארוכים גם איתם וגם עם מייקרוסופט, האם זה פותר מהתשלום למייקרוסופט.
מייקרוסופט כמובן טוענת שזה לא מייתר את התשלום אליהם כי סוף סוף משתמש נוסף עובד בו זמנית על המערכת, ולכן נדרש תשלום אליהם, אבל התעלמו משאלות כמו האם במקרה והעובד לידי רוצה להסתכל על המסך שלי צריך לשלם על רישון, או מותר לו, או לחילופין אסור לו בכלל להסתכל אלא אני צריך לשלוח לו את הקובץ או הלינק ושיסתכל במחשב שלו
התומך של מייקרוסופט אמר לי לפי הרישיון היבש אסור לחבר שלו לראות אפילו סירטון על המסך שלו,
אבל הודה לי בשיחה שהוא עצמו כן מראה לחבר שלו דברים על המסך שלו ושזה נמצא בטווח האפור.... -
ככל שקובץ הנתונים גדל, אתה מסתכן שהקובץ ייהרס (מספיקה קפיצת רשת קטנה כדי שזה יקרה.)
על איזה קובץ החשש שיקרוס ויהרס?
גם לי אקסס זהה, הבנוי מחלק הטבלאות וחלק הדאטה,
ואכן בעבודה משותפת ברשת פנימית הוא יכול להשתבש מידי פעם, אך הגדרתי לו קישור טבלאות אוטומטי מחדש ברגע שהוא בעיה, כך שלמעשה אני לא חש בבעיות בפועל.
השאלה מה החשש שמה יכול לקרות יותר מה בעבודה בהזרמה לדפדפן?
ואגב, אפשרות ההזרמה לדפדפן פועלת כמו וואצאפ ווב לדוגמא? כלומר, אם אני מכבה את המחשב המרוחק שעליו מותקן האקסס אז בעצם לא יוזרם לדפדפן כלום גם לא קוקיז?
תודה! -