-
שלום וברכה.
אני בונה מערכת רישום נתונים עבור מוסד תורני חשוב.
המערכת מבוססת דפדפן.
במהלך התכנות נתקלתי בשאלה עקרונית אשמח לדעת מהי הדרך הנכונה לעשות זאת.אם יש לי טופס HTML ואני רוצה מצד אחד שהערכים ירשמו במסמך קריא כמו וורד ומצד שני שהמערכת תוכל לגשת בעתיד לכל הערכים.
לדוגמא אם יש ערכי רשות וחובה והמשתמש מילא רק את החובה אני צריך לתת לו אפשרות לעדכן את ערכי הרשות בעתיד ומצד שני לאפשר לו לצפות במסמך באתר או להוריד את הערכים כמסמך וורד מסודר ומעוצב בצורה מינמאלית.
בעצם אני שואל:
- מה הדרך הנכונה לשמור מידע כמו טפסי רישום (אני מניח שליצור קובץ INI לכל טופס זה יכול להיות כיוון , לא יודע אם נכון).
- כיצד לאפשר העתקה של הערכים למסמך וורד מעוצב מראש וכן האם אפשר לעשות שהערכים יכנסו כל אחד למקום מסויים בתוך מסמך הוורד.
תודה רבה.
נ.ב. השפות שאני משתמש בפרוייקט הם
PHP, CSS, JavaScript, HTML -
@googl אמר ביצירת מערכת רישום ותיעוד:
מה הדרך הנכונה לשמור מידע כמו טפסי רישום (אני מניח שליצור קובץ INI לכל טופס זה יכול להיות כיוון , לא יודע אם נכון).
בררת המחדל לעשות זה מסד נתונים. לא רק קבצי ini.
כיצד לאפשר העתקה של הערכים למסמך וורד מעוצב מראש וכן האם אפשר לעשות שהערכים יכנסו כל אחד למקום מסויים בתוך מסמך הוורד.
כשיש לך נתונים מאוחסנים במסד נתונים אתה יכול להשתמש בנתונים כרצונך, לרבות יצירת קבצי וורד כאוות נפשך.
איך ליצור קבצי וורד זה כבר שאלה חדשה. כאן זה התחלה.
-
@chagold
אוקי.
אבל אם לדוגמא יש לי מסמכך של 10 עמודים איך אני מאחסן אותו, בטבלא?א. לא הבנתי. מי שממלא את הטופס שם שם תוכן של 10 עמודים? (מעוצב?)
ב. כל פניה של ממלא טופס היא שורה חדשה בטבלה (וכל שדה בטופס נכנס לעמודה אחרת בטבלה). אפילו אם היה לך טופס כמו גוגלפורמס שהנתונים היו מגיעים לאקסל, אתה יכול להעתיק את המידע ולייצא את זה לוורד כנ"ל. -
@googl
כדי לשמור את הנתונים יש לשמור אותם בתוך מסד נתונים בשרת
נניח הטופס שאתה בונה הוא עבור רישום תלמיד למוסד
בדטהבייס יש טבלה של רשימת תלמידים ובכל שליחת טופס ממלאים עוד שורה בטבלה.
אח’’כ תוכל לעשות בנתונים האלו כרצונך. להציג את כל רשימת התלמידים באתר, להציג תלמידים לפי פרמטרים מסוימים, למחוק מהרשימה וכו’ וכו’ -
זה לא ברור. מצד אחד אתה מדבר על מסמכים ארוכים, שזה נשמע כמו טקסט חופשי של המשתמש שמערכת לא אמורה להבין אלא לקלוט ולהציג.
אם זה המצב - עדין יש כאלו שישמרו את זה במסד נתונים (הטקסטים של הערכים בויקיפדיה למשל שמורים כך) אבל אפשר לחשוב גם על דרכים אחרות.
אבל מצד שני אתה מדבר על "טופס" ועל "שדות", כלומר לא טקסט חופשי אלא טקסט במבנה מוכן מראש שהמערכת אמורה להבין ולעבד בעת הצורך.
טופס מובנה עם שדות - בהחלט כמו שאמרו לך הדרך היא לשמור במסד נתונים טבלאי, המאפשר "הבנה" של הנתונים, חיתוך שלהם ועיבוד שלהם במגוון צורות.נוכל להועיל לך יותר אם תבהיר קצת יותר מה אתה מנסה לעשות.
-
@davidnead אני חושב שכוונתו היא שממלאים פרטים בטופס או באמצעי דומה מה החיבור התורני המצורף
ואז מעלים את הטקסט של החיבור שיכול להגיע לכמות טקסט עצומה
זה מה שהבנתי ממה שכתב פה -
@davidnead אמר ביצירת מערכת רישום ותיעוד:
אבל מצד שני אתה מדבר על "טופס" ועל "שדות", כלומר לא טקסט חופשי אלא טקסט במבנה מוכן מראש שהמערכת אמורה להבין ולעבד בעת הצורך.
המערכת שלי בנויה משני הדברים יחד.
בהתחלה המשתמש מבצע רישום שזה בעצם טופס.
ואח"כ הוא כותב טקסט חופשי, עיקר הדתא זה הטקסט החופשי שיכול להתפרס על יותר מ 10 עמודים.אפשר לחשוב גם על דרכים אחרות.
אשמח לדעת מהם הדרכים האחרות
-
ואח"כ הוא כותב טקסט חופשי, עיקר הדתא זה הטקסט החופשי שיכול להתפרס על יותר מ 10 עמודים.
עכשיו אפשר להבין מה אתה רוצה, עד עכשיו לא הבנתי מילה.
אפשר לשמור קובץ TXT/HTML/וורד בשרת (במילים אחרות להעלות קובץ מצורף לשרת), ולרשום במסד נתונים את נתיב הקובץ.
או לחילופין לאחסן הכל במסד.
לא יודע מה יותר יעיל. לכאורה אם לא אמור להיות שינויים בטקסט, עדיף לאחסן בקובץ חיצוני.
אבל אני לא מומחה DBA, צריך לחכות למומחים. -
ש
כמו שאמרו האפשרויות הן איחסון בDB או איחסון בקבצים עם הפניה מהDB. פורמט הקובץ הוא לבחירתך, הכל אפשרי.
אם המידע שאתה רוצה להחזיק הוא סתם טקסט, אז בגדול אין הבדל למיטב הבנתי. אני חושב שזה בעיקר שאלה של ביצועים. הDB שלך הוא מקומי (בשרת) או מרוחק? אתה מוגבל בגודל הDB או משלם עליו משמעותית?
בגדול נשמע לי שמסמך של 10 עמודים זה לא סטנדטי להחזיק בDB.
ככל שהטקסט נדרש להיות זמין לעריכה חוזרת, נשמע שאתה צריך אותו בכל מקרה בפורמט "טכני", ורק בזמן אמת לעבד לפלט של קובץ וורד וכדו' לפי דרישה.
אגב, איני רואה סיבה להיכנס לכאב ראש של עבודה עם וורד. יש פורמטים ויזואליים פשוטים יותר. השאלה כמובן מה בסוף המטרה ומה רמת העיצוביות שאתה מאפשר שם. ותמיד יש את פורמט טקסט עשיר.