-
@googl אמר ביצירת מערכת רישום ותיעוד:
הקבצים מאוחסנים בשרת ואין לי מגבלה של אחסון.
צריך שתהיה אפשרות לעריכה חוזרת.
המשתמשים גם מעלים קבצי וידאו ותמונות.
מה הכי נכון לדעתך?אני הייתי אומר: לשמור קבצי HTML מקומיים בשרת.
בעת העריכה לייבא מהקובץ בשרת לעורך, ולאחר שינויים לשמור שוב את הקובץ.
אם אתה רוצה תוכל לעשות גם גרסאות לקובץ, וכל גרסה יהיה קובץ HTML נוסף בשרת. -
ה HTML משמש כאחסון לתוכן של הקבצים או לכל הקוד של עורך הטקסט.
כל מה שכתוב בעורך טקסט אתה שומר כקובץ HTML.
אאל"ט ה ckeditor זה עורך HTML, וכל הקוד שלו זה HTML טהור, לא?
(אמור להיות לחצן להצגת הקוד תוכ"ד עריכה, תוכל לראות שזה קוד HTML). -
@www
כן זה עורך HTML, יש ג'אווה סקריפט כמובן.לא הבנתי, אני מדבר על הטקסט וגרפיקה שהלקוח כותב, זה נשמר כ HTML.
ובעצם מה שאתה מציע זה בכל עריכה להציג את התוכן של ה HTML וכשהמשתמש מעדכן את לעדכן את הכל מחדש?
כן, או לעדכן (=לדרוס את הקובץ הקיים), או להעלות לשרת קובץ חדש, כך שתוכל לנהל גרסאות.
גם אם תבחר ללכת על DB, יהיה אותו דבר, שליפה מה DB, עריכה, ועדכון כל התוכן.
-
אבל עדיין לא הבנתי מה המעלה בלשמור בקובץ HTML למה לא ב INI למשל?
זה לא משנה מה הסיומת של הקובץ.
התוכן במקור הוא HTML, איך תמיר אותו ל INI?@davidnead אמר ביצירת מערכת רישום ותיעוד:
אמנם תצטרך להתמודד אח"כ עם המרה לפורמט הדרוש למשתמש (כמו וורד) אבל זה יקרה בכל מקרה, כי המקור שלך הוא HTML כאמור.
אפשר לפתוח קובץ HTML בוורד. (תן לו סיומת
doc.
) -
שלום וברכה.
אני בונה מערכת רישום נתונים עבור מוסד תורני חשוב.
המערכת מבוססת דפדפן.
במהלך התכנות נתקלתי בשאלה עקרונית אשמח לדעת מהי הדרך הנכונה לעשות זאת.אם יש לי טופס HTML ואני רוצה מצד אחד שהערכים ירשמו במסמך קריא כמו וורד ומצד שני שהמערכת תוכל לגשת בעתיד לכל הערכים.
לדוגמא אם יש ערכי רשות וחובה והמשתמש מילא רק את החובה אני צריך לתת לו אפשרות לעדכן את ערכי הרשות בעתיד ומצד שני לאפשר לו לצפות במסמך באתר או להוריד את הערכים כמסמך וורד מסודר ומעוצב בצורה מינמאלית.
בעצם אני שואל:
- מה הדרך הנכונה לשמור מידע כמו טפסי רישום (אני מניח שליצור קובץ INI לכל טופס זה יכול להיות כיוון , לא יודע אם נכון).
- כיצד לאפשר העתקה של הערכים למסמך וורד מעוצב מראש וכן האם אפשר לעשות שהערכים יכנסו כל אחד למקום מסויים בתוך מסמך הוורד.
תודה רבה.
נ.ב. השפות שאני משתמש בפרוייקט הם
PHP, CSS, JavaScript, HTMLמה שאני היית עושה אחרי שאני יודע מה בדיוק אתה צריך כפי שהתבאר פה בשרשור
הייתי יוצר משתמש תיקייה שבו יהיה קובץ טקסט עם החידוש תורה הארוך וכן התמונות והקבצים שהוא העלה
ובמסד נתונים הייתי רושם את הפרטים של הבן אדם וכן איזה תיקייה משוייכת אליו
כשהוא רוצה לערוך הייתי פשוט מדפיס את התוכן מהקובץ טקסט שלו לתיבת טקסט ב HTML וכן את התמונות שלו
ואז אחרי שעורך את מה שרצה הלחצן שמירה מחזיר את הכל חזרה לקבצים בתיקייה שלו -
תודה רבה על כל העזרה...
אשמח אם תוכלו להציץ בבעיה הזו:
https://tchumim.com/topic/12798/קוד-php-שנותן-עד-3-משתנים-של-מספרים/1ממש אני משווע לפיתרון...
-
@googl לא קראתי את כל מה שכתבו מעלי, אז אם אני עושה כפילות תמחל לי.
לכאורה הדבר הטוב ביותר הוא שתבנה מסד נתונים,
אם מדובר רק ברשימות של תלמידים שעות כניסה ויציאה, אתה יכול להשתמש במסדי נתונים מבוססי sql (אתה יכול להתקין לוקאלית מסד נתונים כמו sql server , או להשתמש בשירותי ענן כמו azure ו google cloud) ולממשק אותם לקוד שלך.
אם אתה רוצה להוסיף טקסט ארוך, הדרך הטובה ביותר כיום (כפי שאני מכיר) זה במסדי נתונים noSQL שהנפוץ שבהם הוא mongoDB.
אני לא יודע איך מקשרים אותו לPHP אבל בטוח יש על זה המון מדריכים (אולי עדיין לא פתוחים בנטפריי?). -
@www אמר ביצירת מערכת רישום ותיעוד:
@davidnead אמר ביצירת מערכת רישום ותיעוד:
אמנם תצטרך להתמודד אח"כ עם המרה לפורמט הדרוש למשתמש (כמו וורד) אבל זה יקרה בכל מקרה, כי המקור שלך הוא HTML כאמור.
אפשר לפתוח קובץ HTML בוורד. (תן לו סיומת
doc.
)שלא תעז. כבר לפני 20 שנה הפסקתי עם השגעון הזה. אם כוונך לקריאה בלבד - איכשהו בדיעבד גדול לפעמים אפשר.
-
-