כלי ויזאולי קל לניתוח והצגה של נתונים (LIKE EXCEL+PivotTable)
-
אני עובד בעמותה שמקבלת הרבה תרומות ב"ה,
ואני הרבה פעמים עושה דוחות לפי דרישה, על פי רוב ע"י שאילתות SQL ולבסוף אקסל עם PivotTable
ואני נדרש לעיתים קרובות לדוח "בלתי מוגדר".
מה הכונה בלתי מוגדר? אומרים לי תביא לנו סיכום תרומות לפי חודש ומתרים, הוק/חד-פעמי, יישוב בארץ, ממוצע לתורם, וכו' וכו'. במילים אחרות תעשה כישוף ותעשה שלוש עשרה גרפים שישלימו זה את זה במידה שתייוצר תמונה כוללת..
כמובן שאני אומר שאני חייב דוח הרבה יותר מוגדר ומתפשרים תמיד לבקש את מה חייבים לדעת, שזה כולל שניים שלושה צירים לכל היותר, שנכנסים בPivotTable קריא (פחות או יותר..) אחד.
הרבה פעמים, תוך כדי צפיה בדוח מגיעים למסקנא שהוא בכלל לא מה שרצו. במקרים רבים, אני נדרש לעבודה מסויימת (הוספה של נתונים, שינוי הפילוחים וכדומה) בזמן קריטי (כי זמן הצפיה בדוח הוא הזמן בו הדוח היה אמור להיות מוכן ממזמן).
אני היום שאלתי את עצמי, אולי אני מפספס איזה כלי נח שבו אפשר לשפוך נתונים ולהציג אותם במגוון דרכים בצורה קלה יותר מאקסל? אני אפילו לא יודע מה לחפש בגוגל...
מכירים משהו כזה? -
Microsoft Power BI נועד בדיוק בשביל זה
גם הנציג הישראלי להיט www.datawiz.co.il
אני לא יודע אם זה מתאים בדיוק לצרכים שלך אבל זה צריך להיות הכיוון.. -
@nigun אמר בכלי ויזאולי קל לניתוח והצגה של נתונים (LIKE EXCEL+PivotTable):
אני שומע הרבה שמדברים על InfluxDB + grafana
אני לא בדקתי את זה לעומק, אבל ממה שבדקתי זה אכן נראה כלים טובים לבניית גרפים וכו'זה כלי.
אבל צריך הרבה ידע במקצוע ניתוח מידע בשביל להשתמש בזה. -
qlik sense בלבד, אין בלתו ואפס זולתו בתחום הזה. הוא גם טוב במערכי נתונים עצומי מימדים ואוכל אותם בלי מלח ובלי עשבי תיבול.
אמנם יש עקומת למידה כלשהי, אבל קטן עליך, אם אתה צריך אעזור לך לצלוח את הקטעים המעצבנים.
אני עובד איתם כבר 7 שנים ויחד עם חברה שמתמחה בפיתוח הBI הזה, שום כלי בשוק לא מתקרב ליכולות שלהם, ולחוויית הלקוח המובטחת שזה הכי חשוב ב BI.
https://www.qlik.com/us/