זמני היום
-
האם יש למישהו טבלה של זמני היום. או לפחות טבלה עם זמני השקיעה. מה שמאפשר לתת תאריך עברי מדוייק לכל time. ולא להסתמך על זה שרוב האירועים לא קורים בין השקיעה ל12 בלילה וד"ל...
יש משהו של צקוני אבל אני מבין שהוא מתפרנס מזה ויתן ה' ברכה בעסקיו.פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/04/2017 19:40 (+03:00)
-
בעקרון אני מתכנן לבנות טבלה כזאת מתישהו.. אז אם תשיג משהו - אשמח אם תשתף את כולנו.
למיטב הבנתי (אשמח אם יתקנו אותי חכמי הפורום) הזמנים הם קבועים לכל יום ע"פ התאריך הלועזי שלו, כך שמספיק לבנות טבלה שמכילה את כל הימים על פי התאריך הלועזי שלהם (השנה לא משנה), וכדי לשלוף את הזמן הנכון לתאריך העברי אתה ממיר אותו ללועזי ולוקח את הזמנים של אותו יום.
כלומר השקיעה בראשון לאפריל תמיד תהיה באותו זמן, מה שמשתנה הוא שהראשון לאפריל לא תמיד יחול באותו תאריך עברי.רק קח בחשבון שכל אופק יש זמן קצת שונה, וגם יש כל מיני דעות איך מחשבים אותם (שקיעה מישורית, נראית, וכו'). אבל אם זה לא משהו שאמורים לסמוך עליו הלכה למעשה - אז זה קצת פחות משנה, כי מדובר בהפרשים של דק' בודדות ואפ' פחות.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/04/2017 19:57 (+03:00)
-
כבר מצאתי משהו:
לענייני הלכה זה לא טוב, אבל בשביל תאריכים זה מצויין: טבלת שקיעה וזריחה לכל עשר ימים לועזיים הטבלה נכונה גם לימים שאין להם אזכור בטבלה עם סטיה של שתי דקות. ואגב, צדק avr416 שהשקיעה קבועה בתאריך לועזי, והדברים פשוטים ששקיעת החמה יציבה בשנת החמה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/04/2017 20:28 (+03:00)
-
נ.ב. במילא אם קובעים תאריך על פי השקיעה, צריך להכריע את בין השמשות לכאן או לכאן, אז גם את שתי הדקות של הסטיה צריך להכריע.
אגב כל זמני היום מחושבים כידוע על פי זריחה ושקיעה, כך שכל משועמם מתחיל יכול לקחת את הטבלה שהעליתי ולעשות שקיעה+13 שקיעה +21 וכן הלאה עד רבינו תם וזמני צאנז בעלזא וסאטמר בואכה רחמסטריווקא. רק בקשתי מאותו משועמם - שתף אותנו ביבול.פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/04/2017 20:40 (+03:00)