מהם הרכיבים המינימילים לפריסת רשת מצלמות
-
אני מתעניין [עוד לא מעשי בינתים רק להכיר את השטח וללמוד את הנושא]
מה הדרך הכי קלה (הכוונה - מינימום תשתיות) ליצור רשת של מצלמות באזור מסויים. בהנחה שיש לי חיבור חשמל למצלמות עם ויפי, מה עוד צריך.
[או שלא מומלץ בכלל מצלמות ויפי מצד איכות השידור]
אין צורך בצפיה רציפה במצלמות, אלא רק במקרה של תקלה צריך אפשרות להתחבר (מרחוק).
-
@05484 במצלמות אבטחה יש שני טכנלוגיות, מצלמות IP ומצלמות אנלוגיות, כבר לפי השם מובן שהאחרון מיושן יותר ופחות מתקדם אבל יותר זול וקל להתקנה (לא מדוייק פירוט בהמשך)
למצלמות IP נדרש NVR שזה המחשב של המצלמות, סוויצ'/ממתג שאותו מחברים לNVR ואליו מחברים את המצלמות וכמובן כבל רשת שהוא מחבר בין המצלמות/סוויצ'/NVR
אחת המעלות במצלמות IP מעבר לכך שהמערכת כוללת יותר אפשרויות במערכת היא שאם אתה רוצה לפרוס מצלמות בכמה קומות בבניין אז אין צורך למשוך את כל הכבלים עד הNVR ולעבור כמה קומות, אלא אפשר להתקין סוויצ' בכל קומה ואליו לחבר את כל הקומה וממנו למשוך כבל אחד בלבד לסוויצ' בקומה הבאה וכן הלאה,
כל מה שצריך זה שיהיה חיבור בין הסוויצ'ים השונים עד שמגיעים לNVR ואז בNVR מגדירים את כל המצלמות
החיסרון הוא שלא לכל אדם יש את הידע להגדיר את המצלמות בNVR, בנוסף כבל רשת עולה יותר מכבל של מצלמה אנלוגית (RG59) ויש גם את העלות של הסוויצ'ים
אז במקרה שאתה צריך לפרוס מצלמות במקום לא גדול ואתה לא מעוניין להשקיע יותר מידי כסף וגם אין לך עניין במערכת מתקדמת אתה יכול לוותר על השימוש במצלמות IP ולהשתמש במערכת הפשוטה יותר
"מצלמות אנלוגיות" במערכת הזו אתה צריך למתוח כל כבל מהמצלמה עד לנקודה שבה נמצא הDVR אתה מחבר את הכבל למצלמה ולDVR ובשונה ממצלמות IP ש(בדר"כ)המתח מגיע מהסוויצ' (POE) במקרה דנן אתה צריך להזין את המתח בנפרד ע"י שנאי לאחמ"כ אתה מחבר את המצלמה והכל עובד באותו רגע בלי צורך בהגדרות מיוחדותלגבי מצלמות wi fi, אם אתה רוצה מצלמות שעובדות ומתעדות אין לך מה לחפש בתחום הזה נתקלתי בלא מעט מקומות שהתקינו את המצלמות האלו ומהר מאוד החליפו אותם במצלמות שפויות
@05484 אמר במהם הרכיבים המינימילים לפריסת רשת מצלמות:
אין צורך בצפיה רציפה במצלמות, אלא רק במקרה של תקלה צריך אפשרות להתחבר (מרחוק)
כל מה שאתה צריך בשביל לצפות מרחוק זה לחבר את המערכת לאינטרנט להוריד את האפליצקיה של החברה של הDVR ויש לך צפייה מרחוק
-
@קינג-קומפיוטר אמר במהם הרכיבים המינימילים לפריסת רשת מצלמות:
לגבי מצלמות wi fi, אם אתה רוצה מצלמות שעובדות ומתעדות אין לך מה לחפש בתחום הזה נתקלתי בלא מעט מקומות שהתקינו את המצלמות האלו ומהר מאוד החליפו אותם במצלמות שפויות
אני גם מרגיש ככה ואני חושב שזה בגלל שהמצלמות וויפי שאנחנו קונים הם סה"כ צעצוע סיני זול שיותר משחק ממצלמה
אני אבל בטוח שיש דברים יותר איכותיים (וברור יקרים) שעובדים קצת יותר טוב מהמצלמות צעצוע שעולים 100-200 שח
אני יודע שהמצלמות האלו הם 1080 והם מסתובבות ומתריעות בתזוזה ועם אינפרה אדום ובכל זאת אני מבין טוב למה הם מוחלפים לDVR בכל מקום -
@קינג-קומפיוטר תודה על הפירוט החכמת אותי ממש. למרות שכל הרעיון שלי היה לחסוך את כל החיווט ובפרט באנלוגיות שכל אחת צריכה כבל נפרד כמו שכתבת בפירוט.
ולכן אני שוב שואל על מצלמות ויפי האם החסרון מצד איכות הצילום וכדו' או מצד עמידותם דהיינו שהם מתקלקלים.
לא מדובר בחנויות ומקומות שצורכים אבטחה 'כבדה'. יותר על אבטחה מפני נזקים ושאר מרעין בישין בשכונה.
כל מה שאתה צריך בשביל לצפות מרחוק זה לחבר את המערכת לאינטרנט להוריד את האפליצקיה של החברה של הDVR ויש לך צפייה מרחוק
הוי אומר שהכל נשמר בDVR עצמו ולא באתר היצרן או משהו כזה.
[אני מתכוין לשאול האם הDVR הוא אוגר את החומר או מעביר לענן הכל. כי אם זה במכשיר איך בעצם אני מתחבר למכשיר מרחוק ? אתה לא חייב לענות כמובן... רק שאשמח להחכים בתקוה שאולי יותר מההעגל רוצה וכו'..] -
@קינג-קומפיוטר תודה על הפירוט החכמת אותי ממש. למרות שכל הרעיון שלי היה לחסוך את כל החיווט ובפרט באנלוגיות שכל אחת צריכה כבל נפרד כמו שכתבת בפירוט.
ולכן אני שוב שואל על מצלמות ויפי האם החסרון מצד איכות הצילום וכדו' או מצד עמידותם דהיינו שהם מתקלקלים.
לא מדובר בחנויות ומקומות שצורכים אבטחה 'כבדה'. יותר על אבטחה מפני נזקים ושאר מרעין בישין בשכונה.
הוי אומר שהכל נשמר בDVR עצמו ולא באתר היצרן או משהו כזה.
[אני מתכוין לשאול האם הDVR הוא אוגר את החומר או מעביר לענן הכל. כי אם זה במכשיר איך בעצם אני מתחבר למכשיר מרחוק ? אתה לא חייב לענות כמובן... רק שאשמח להחכים בתקוה שאולי יותר מההעגל רוצה וכו'..]אפשר להגדיר העלאה לענן אבל זה בתשלום כמדומני. אבל הצפייה מרחוק לא קשורה לענן אחסון, ברגע שהמכשיר ה dvr מחובר לרשת אתה מתחבר אליו באמצעות ברקוד או הזנה ידנית של נתוני המכשיר כמו ip ופורט
-
@05484 הבעיה הגדולה במצלמות wifi שהן מתנתקות מהרשת והחיבור שלהם לא יציב ובעיקר בעיקר הבעיה שהן מקליטות את הנתונים שלהן על כרטיס מיקרו שנוטים להתקלקל הרבה פעמים וגם צריך כרטיסים מיוחדים שיעמדו הן בתנאי מזג האוויר והן והן בתנאי הכתיבה האגרסיביים מה שמייקר את העלות
DVR קלאסי הנתונים נשמרים על הארדיסק ואתה מתחבר למערכת עם האפליקציה של היצרן וניגש לנתונים, במצלמות wifi אתה מתחבר למצלמה ואז ניגש לנתונים שום דבר לא נשמר בענן מה גם שתצטרך סיב אופטי כדי להעלות את כל הנתונים האלו לענן
אם יש שאלות נוספות אשמח לענות -
לא מדובר בחנויות ומקומות שצורכים אבטחה 'כבדה'. יותר על אבטחה מפני נזקים ושאר מרעין בישין בשכונה
בשכונת נוה יעקב (קמניץ) עשו בשנים האחרונות פרוייקט לזה. אם תרצה שלח לי מייל ואשלח לך פרטים.
-
@קינג-קומפיוטר תודה.
עכשיו השאלה היא האם אפשר לשלב בין הדברים למשל בדרך הבאה:
המצלמות משדרות לDVR והDVR מחובר לאינטרנט. ונכנסים אליו עם האפליקציה כמו שכתבת.
[אגב יש אפשרות לחבר לDVR נטסטיק עם סים וזהו, או שזה יותר מורכב ?]שוב, כל הסיפור של החיווט מסרבל מאד. חשמל - יותר קל למצוא כל מיני נקודות ולהשתמש בהם. לכן אני מברר על פיתרונות אחרים [ברמת העיקרון]
נזכרתי שראיתי פעם שיש אפשרות להשתמש בחיבורי חשמל עבור העברת נתונים, אני לא מדבר על חוטי תקשורת שעובר עליהם חשמל (POE כמדומני), אלא הפוך להעביר תקשורת דרך חשמל, ידוע למישהו האם זה יעיל ומוצלח? [אין הכוונה על ידי חיבור ישיר של חוט חשמל כמדומני אלא בדרך אחרת לא זוכר כרגע מהי אשתדל לחפש בל"נ].
-
@קינג-קומפיוטר
[ראיתי DVR שמחובר אליו מקלט אז לכאורה כן אפשר. רק, שכמדומני שהמקלט צריך להיות בקו ישיר מול המשדר, ולא תמיד זה אפשרי].בקשר לחשמל, חיפשתי ומצאתי את מה שדיברתי למעלה - לא ברור לי אם זה יעיל לעניינינו אני מביא כאן קישור. [שאלתי מישהו שמתקין מצלמות הוא אמר ששמע ע"ז אבל לא יודע כמה זה יעיל, אין לו ניסיון בזה]
עי' כאן.