התייעצות | אחסון מידע חודשי ביחס של רבים לאחד באקסל
-
יש לי מס' קוי תקשורת ואני מעוניין לאנדקס כל חודש מידע מסויים אודות הקוים בגיליון אקסל, ואני רוצה להתייעץ איך הדרך הנכונה לעשות את זה.
אתאר את העובדות בקצרה:
יש 5 קוים, ואני רוצה לשמור לכל חודש את הנתונים הבאים עבור כל קו בנפרד, כמה דק' שימוש, כמה עלה בפועל, נתונים1, נתונים2.אשמח לרעיונות בכיוונים אוניברסליים, זה אמנם דוגמא מעשית, אבל כמובן שאוכל ליישם את הלקחים גם לדברים אחרים.
-
@אביי מכך שציינת יחס של אחד לרבים אני מבין שיש לך רקע בבסיס נתונים רלציונאלי.
אם כמות הרשומות שאתה צריך לשמור היא גדולה (אלפים), אקסל הוא בחירה לא כל כך מתאימה.
עדיף להשתמש בבסיס נתונים, כגון אקסס.
בכל מקרה, הרעיון בבסיס נתונים רלרציונאלי הוא שלכל סוג ישות יש טבלה.
ולכל ערך בטבלה יש מזהה ייחודי (בד"כ מספר רץ)לדוגמא טבלת הקוים
מזהה שם הקו 1 פרשת השבוע 2 דף היומי וכו את הנתונים אתה מייצג בטבלה אחרת, כשבה אתה מציין את מזהה הקו המדובר:
מזהה מזהה קו חודש דקות שימוש עלות 1 1 12 1000 500 ש"ח 2 1 1 200 100 ש"ח 3 2 1 200 100 ש"ח 4 1 2 300 150 ש"ח וכו -
@odeddvir זה אכן הדרך שחשבתי עליה (כמובן במחשבה שניה, כי במחשבה ראשונה בכלל לא חשבתי...), החסרון הוא שכשאני לוקח ליד את החשבונית ומזין את הנתונים אז או שאני מזין בטבלה של העלות קו ברצף ומדפדף בחשבונית, או שאני לא מדפדף אלא עובר דף דף אבל צריך לקפץ מטבלה לטבלה...
אז חשבתי אולי אפשר לאחד את הדרך הזו, עם טבלת הזנה פשוטה, שבמקום להזים ב4 טבלאות, אני מזין בטבלה אחת מבולגנת, הנתונים נשמרים בצורה המסודרת, ומוצגים ברצף בטבלה כמו שהבאת... וזה לא מסובך מדי, אבל חשבתי שיהיה נבון יותר להתייעץ לפני שאני מתחיל לבנות מגדלים...
-
-
@odeddvir אמר בהתייעצות | אחסון מידע חודשי ביחס של רבים לאחד באקסל:
ללמוד את אקסס.
אני מכיר אקסס, התעסקתי איתה ועם מסדי נתונים מלא, רק שכעת אני לא מעוניין באקסס מטעמים מסויימים.
אני מכיר מס' דרכים ליישם את מה שאני רוצה, רק שבכל אחד יש משהו שחסר, אני יכול לנסות להחליט לבד מה הכי פחות מציק לי כאן, ולהשתמש בדרך הזו, אבל רציתי להתייעץ באופן אוניברסלי לגבי אקסל מה יהיה הכי מומלץ בקלאסיקה.