אקסל: הפעולה ההפוכה של index + match
-
האם ישנה פונקציה שעושה חישוב הפוך,
האם ניתן לדעת על פי הערך שבטבלה את המיקום באינדקס?
והאם גם את הmatch's שלה?
עריכה: במחשבה שניה, אולי השאלה צריכה להיות מנוסחת אחרת, האם יש לנו את הפעולה ההפוכה של VLookUp
@פלורידה אם הבנתי נכון, זו שאלה מכשילה...
הסבר:
אם אני אנסה להגדיר את Vlookup, זה אמור להיות בערך כך:
היא מקבלת ערך X לחיפוש בתוך תחום, מחשבת את האינדקס שלו, ומחזירה את הערך Y שנמצא בתא עם האינדקס המתאים באותו תחום לפי היסט עמודות נתון.
הפעולה ההפוכה היא לשלוף את הערך המקורי X על ידי שנספק את הערך לחיפוש Y, וזה - לפי הגדרה - גם כן Vlookup (עם היסט שלילי) -
@פלורידה אם הבנתי נכון, זו שאלה מכשילה...
הסבר:
אם אני אנסה להגדיר את Vlookup, זה אמור להיות בערך כך:
היא מקבלת ערך X לחיפוש בתוך תחום, מחשבת את האינדקס שלו, ומחזירה את הערך Y שנמצא בתא עם האינדקס המתאים באותו תחום לפי היסט עמודות נתון.
הפעולה ההפוכה היא לשלוף את הערך המקורי X על ידי שנספק את הערך לחיפוש Y, וזה - לפי הגדרה - גם כן Vlookup (עם היסט שלילי) -
@odeddvir אז במקרה שלי: הערך x אינו ידוע. אך התחום ידוע. הערך y ידוע, וההיסט שלו מערך x אינו ידוע. אך המיקום שלו באינדקס ביחס לתחום שבו נמצא ערך x ידוע.
ובמילים פשוטות: מי יש לו ערך 12.

למתעניינים: הפיתרון לחידה "משה"

-
@פלורידה לפי הדוגמא שנתת, אני אמור לחפש את הערך 12 רק בעמודה של יום א, או שלא ידוע באיזה יום יש את הערך 12?
@odeddvir אמר באקסל: הפעולה ההפוכה של index + match:
@פלורידה לפי הדוגמא שנתת, אני אמור לחפש את הערך 12 רק בעמודה של יום א, או שלא ידוע באיזה יום יש את הערך 12?
אם היה ידוע, הייתי משתמש VLookUp + CHOOSE, (אנא תקן אותי אם אני טועה.)
אבל אני מעדיף לא לדעת, כדי לעשות פונצקיה שתתאים לכל הימים (העמודות) -
@odeddvir אמר באקסל: הפעולה ההפוכה של index + match:
אם היה ידוע, הייתי משתמש VLookUp + CHOOSE, (אנא תקן אותי אם אני טועה.)
אבל אני מעדיף לא לדעת, כדי לעשות פונצקיה שתתאים לכל הימים (העמודות) -
-
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות