תמחור תחזוקה ללקוח
-
@davidnead זה מאוד תלוי במוצר, ברוב המקרים עדיף לקבל קוד ולהיפרד כידידים כי תחזוקה בחברה המקורית זה חתונה קתולית (ככל שיש יותר תחזוקים ככה המוצר המקורי נהרס מטלאים חסרי אחריות וסדר) וגם עבודה ללא שום גורם שיכול להעביר ביקורת או לתת חו"ד שונה.
-
@dovid
מה עושים כשהלקוח מעדיף שמי שבנה את התוכנה ומכיר את כל הפינות יעשה את התחזוקה?
שוב חזרנו לשאלה איך לתמחר את התחזוקה?
אפשר לתמחר לפי שעה, אבל לקחת מחיר יותר יקר לשעה מאשר המחיר של הבנייה המקורית, וזה בסדר כי כשקונים בסיטונאות המחיר יותר זול.
לקחת מחיר חודשי זה יכול להיות פתרון טוב לעבודות הקטנות שצריך לעשות כל הזמן, אבל לא לשינוים ופיצ'רים של למעלה מכמה שעות בחודש, ובמקרה של באג לפעמים זה צריך להיות בחינם, אבל בכל אופן נראה לי שהמחיר אמור להיות סימלי ושווה ערך לשעות של תחזוקה בסיסית בכל חודש ולא יותר. -
@nigun אמר בתמחור תחזוקה ללקוח:
@dovid
מה עושים כשהלקוח מעדיף שמי שבנה את התוכנה ומכיר את כל הפינות יעשה את התחזוקה?
שוב חזרנו לשאלה איך לתמחר את התחזוקה?
אפשר לתמחר לפי שעה, אבל לקחת מחיר יותר יקר לשעה מאשר המחיר של הבנייה המקורית, וזה בסדר כי כשקונים בסיטונאות המחיר יותר זול.
לקחת מחיר חודשי זה יכול להיות פתרון טוב לעבודות הקטנות שצריך לעשות כל הזמן, אבל לא לשינוים ופיצ'רים של למעלה מכמה שעות בחודש, ובמקרה של באג לפעמים זה צריך להיות בחינם, אבל בכל אופן נראה לי שהמחיר אמור להיות סימלי ושווה ערך לשעות של תחזוקה בסיסית בכל חודש ולא יותר.נכון. באופן נורמלי לקוח שהזמין אצלי מוצר רוצה שאני אתחזק אותו בעת הצורך.
מאידך, בשביל לא שוה בשביל ה100/200/300 שח שהוא ישלם לי מידי פעם להתלכלך כל פעם ולסחוב רשימה של מוצרים לתחזוקה על ראשי.
מאידך, אם לצורך הענין נניח שאני מתומחר ב150 שח לשעה, אז אני מוכר לו חבילה חודשית במחיר הוגן של 500 שח עבור עד 4 שעות. כמובן, אם הוא צריך פיצ'רים וכדו' שדורשים יותר שועת בחודש מסוים - זה יתומחר בנפרד (לפי שעה או לפי הענין). יהיו חודשים שהוא לא יצטרך תחזוקה בכלל, והיו חודשים שיצטרך את כל השעות. וכך יצא שאני מרוויח מהצד סכום מסוים שמשתלם לי בשבילו "לצלול" מחדש לתוך הפרוייקט בעת הצורך.
הוא תמיד יוכל להחליט שהחבילה לא מצדיקה את עצמה כי הוא לא צריך תחזוקה בדרך כלל, אך אז אבהיר לו שבמקרה כזה איני מחויב לתת לו מענה בעת הצורך. איני קלדנית שאפשר לקחת לשעה ולשכוח. אני צריך להחזיק אצלי את הקוד, את ההתקנות והסביבות הנדרשות, להיזכר בהם כשצריך (להיכנס לפרוייקט שלא נגעת בו הרבה זמן לוקח פי כמה זמן וכאב ראש, ולא תמיד שוה לך את הכסף).
לחילופין, אם יוותר על חבילה קבועה, יצטרך לשלם בעת הצורך לפי שעה בתעריף יקר (50% יותר), ולשלם על חלק משעה כמו שעה שלמה.
בצורה כזו הוא יחשוב פעמים לפני שמציף אותי בבקשות של "תחליף את X בפינה בZ ותוסיף לי שם טור", ואם כן יבקש - אני אתוגמל בהתאם.אשמח לשמוע מאנשים כאן כיצד הם נוהגים.
-
@davidnead אני ממש מזדהה עם הבעיה
אני אישית פותר את זה ככה
כשאני בונה משהו שאני יודע שיצטרך תמיכה ותיקונים (בהרבה דברים ניתן לשער מראש שזה לא יסתיים בעבודה הראשונית) אני לוקח מראש סכום הרבה יותר גדול ומסביר שזה עבור התמיכה (אני יודע שזה מינוס אבל זה הופך את העבודות שלי למומלצות כי אני יעשה את הפרוייקט עד שהכל יהיה 100 אחוז טוב)
אבל יש דבר נוסף שזה בסגנון של "רק תוסיף פה את זה ופה את זה" בזה אני מודיע שזה לא היה בהסכם ולוקח סכום של עבודה חדשה שהייתי לוקח "רק על זה" (שזה אומר לרדת לקוד וכו')
מקווה שהצלחתי להסביר
אהבתי את הפיתרון שלך אבל הוא לדעתי מתאים לעבודות ממש גדולות (בד"כ אני עובד על פרוייקטים שאנשים רוצים לשלם ח"פ ולקבל משהו מושלם) -
@יעקב-ישראל אמר בתמחור תחזוקה ללקוח:
אני אישית פותר את זה ככה
כשאני בונה משהו שאני יודע שיצטרך תמיכה ותיקונים (בהרבה דברים ניתן לשער מראש שזה לא יסתיים בעבודה הראשונית) אני לוקח מראש סכום הרבה יותר גדול ומסביר שזה עבור התמיכה (אני יודע שזה מינוס אבל זה הופך את העבודות שלי למומלצות כי אני יעשה את הפרוייקט עד שהכל יהיה 100 אחוז טוב)
אבל יש דבר נוסף שזה בסגנון של "רק תוסיף פה את זה ופה את זה" בזה אני מודיע שזה לא היה בהסכם ולוקח סכום של עבודה חדשה שהייתי לוקח "רק על זה" (שזה אומר לרדת לקוד וכו')
מקווה שהצלחתי להסביר
אהבתי את הפיתרון שלך אבל הוא לדעתי מתאים לעבודות ממש גדולות (בד"כ אני עובד על פרוייקטים שאנשים רוצים לשלם ח"פ ולקבל משהו מושלם)אם אני מבין נכון אז בעבודה שלא היתה כלולה במחיר אתה הולך על השיטה של לגבות יקר. כלומר אתה לא גובה מחיר שעתי אלא מתמחר את העבודה (גם אם היא קטנה) במחיר משמעותי שמתגמל אותך בהתאם לנסיבות ולא כמו עוד שעה בפרוייקט.
-
אישית כיום אני עובד לפי שעות עבודה לטוב ולמוטב.
כמובן יש לקוחות שיש להם את הנושא של אחזקת שרתים וכו' שזה כבר עניין אחר, ושם צריך לתמחר גם את הזמן שלוקח לפעמים לעקוב
ויש עדיין לקוחות שאיתם אני עובד בריטיינר. לטוב ולמוטבאבל כיום אחרי כמה שנים כשאני עובד רק לפי שעות, (אגב אפילו על טיפול בבאג הוא מתומחר לפי שעת עבודה [כאשר החיוב הוא לפי דקות ולא חלק משעה נחשב כשעה שלימה]) אני חושב שזה השיטה הכי טובה והכי win-win גם למפתח וגם ללקוח
-
@davidnead אמר בתמחור תחזוקה ללקוח:
@יעקב-ישראל אמר בתמחור תחזוקה ללקוח:
אני אישית פותר את זה ככה
מקווה שהצלחתי להסביר
אהבתי את הפיתרון שלך אבל הוא לדעתי מתאים לעבודות ממש גדולות (בד"כ אני עובד על פרוייקטים שאנשים רוצים לשלם ח"פ ולקבל משהו מושלם)אם אני מבין נכון אז בעבודה שלא היתה כלולה במחיר אתה הולך על השיטה של לגבות יקר. כלומר אתה לא גובה מחיר שעתי אלא מתמחר את העבודה (גם אם היא קטנה) במחיר משמעותי שמתגמל אותך בהתאם לנסיבות ולא כמו עוד שעה בפרוייקט.
נכון
במקרים שבאמת לוקח לי כמה דקות לטפל אני הרבה פעמים לא לוקח כלום -
מענין לענין באותו ענין. אני לא יודע אם מתאים לפתוח לזה נושא חדש.
יש לי כעת פרויקט משמעותי שאני אמור להתחיל, וכמובן לתמחר קודם. זה לא משהו טרוויאלי, ואני מתקשה לתמחר אותו.
אני מחפש מישהו שיהיה מוכן לשבת איתי (בתשלום מלא!) לסקור את הפרוייקט ולעזור לתת כיוון של תמחור (הערכת שווי מוצר, או הערכת שעות) בהתאם לנתונים.
מן הסתם לא צריך להכיר את השפות הרלוונטיות, אלא נסיון בעבודה עם לקוחות ותמחור פרוייקטים.
אפשר לפנות אלי במייל (הניק+gmail)
תודה רבה -
הערכת שעות
הערכת שעות משתנה מאדם לאדם
בחיפוש בגוגל תוכל למצוא הרבה מאמרים מאנשים שמנסים למצוא את השיטה להערכת שעות אישית או לצוות
אבל לא נתקלתי בשיטה להעריך שעות של מישהו אחר.והערכת שווי זה מטלה לא פשוטה
ולרוב השיטה היא הערכת שווי של הכיס של הלקוח
היה כאן פעם דיון ארוך בעניין
אם אתה מחפש חומר נוסף על השיטה הנה בלוג שדן בו בהרחבה -
הערכת שעות
הערכת שעות משתנה מאדם לאדם
בחיפוש בגוגל תוכל למצוא הרבה מאמרים מאנשים שמנסים למצוא את השיטה להערכת שעות אישית או לצוות
אבל לא נתקלתי בשיטה להעריך שעות של מישהו אחר.והערכת שווי זה מטלה לא פשוטה
ולרוב השיטה היא הערכת שווי של הכיס של הלקוח
היה כאן פעם דיון ארוך בעניין
אם אתה מחפש חומר נוסף על השיטה הנה בלוג שדן בו בהרחבהאת המורכבות והדיון התיאורטי אני מבין. תכל'ס בסוף צריך לתמחר, אני לא יכול כרגע להיכנס לתהליך של ניסוי ותעיה כי זה פרוייקט משמעותי. היות שאני ירוק בזה אני זקוק לעזרה של בעל נסיון שיהיה מוכן להקדיש לזה קצת זמן, בתשלום, כדי לעזור לי לקבל כיוון שעל פיו אוכל להחליט.
-
@davidnead
אני התייאשתי מלמצוא קיצור דרך
אם אתה מוצא מישהו שיודע לתמחר או כל קיצור דרך אחר
בבקשה תשתף אותנו כי בפעם האחרונה שהנושא עלה, לא יצאנו עם תוצאה ברורה איך נכון לתמחר
אז מסתמא יש כאן עוד כמה חברים שמחפשים את הנוסחה.לא מחפש נוסחה. אין כזו. בלי לדעת את הנוסחה אני בטוח שהנוסחה מורכבת מלמידה + התנסות + העדפות אישיות.
לא מחפש קיצורי דרך. מחפש רק עזרה וייעוץ קצת יותר פרטני ממה שמאפשר הפורום הזה.
-