פיצול טבלה באקסל
-
@odeddvir אמר בפיצול טבלה באקסל:
אם אתה מוכן להשקיע זמן, אני יכול לכוון אותך כיצד אני הייתי מבצע את זה באקסל.
אני מוכן להשקיע בעזרת ה', אשמח אם תוכל לכוון אותי. (כבר במשך שבועיים אני מנסה לבנות לי בראש סקיצה מה אני בדיוק עושה וכיצד....)
-
@פלורידה הכיוון הוא כזה:
1. בסיס נתונים
אתה צריך קודם כל להכין מאגר נתונים שיכיל את המידע על כל מסכת.נשתמש בטבלה שתכיל את פירוט הפרקים, ובאיזה עמוד מתחיל ומסתיים כל פרק.
המבנה שלה יהיה משהו כזה:מסכת שם הפרק עמוד התחלה עמוד סיום ברכות מאימתי ב. יג. ברכות היה קורא יג. כו. ... שבת יציאות השבת ב. כ: שבת במה מדליקין כ: לו: וכו'
2. פונקצית VBA
פונקציה זו צריכה ליצור גליון נפרד עבור כל מסכת.
הפונקציה צריכה לסרוק את הטבלה שורה אחר שורה (לולאה א)
ולבדוק האם זו מסכת חדשה (כלומר שלא יצרנו עבורה גליון), ואם כן ליצור גליון חדש עם שם המסכת,
ולמקם את הסמן בתא הראשון (שבו אמור להופיע הכיתוב "דף ב.").עבור כל שורה:
- להוסיף לגליון שורה עם שם הפרק.
- לשלוף מהטבלה את דף תחילת הפרק ואת דף סוף הפרק.
- לעבור בלולאה (לולאה ב)שתרוץ על מספרי הדפים בפרק, ותייצר בכל פעם שורה בגליון עם כותרת שתכיל את שם הדף (ב. ב: וכו').
- בכל איטרציה צריך לבדוק שלא הגענו ל-30 שורות (על ידי משתנה שימנה את השורות שיצרנו), כי אם כן, צריך למקם את הסמן בתחילת העמודה השמאלית הבאה (זה בעצם מפצל את הטבלה), ולאפס את מונה השורות בחזרה ל-1.
- כשגמרתי את הפרק הנוכחי (לולאה ב הסתיימה) נעבור לשורה הבאה, וחוזר חלילה (המשך לולאה א)
יש כאן עוד נקודה שלא הזכרתי, והוא המרה של שם עמוד (ב., ב:, ג. וכו') לערך מספרי - ולהפך: המרה של ערך מספרי לשם עמוד, כדי שנוכל לדעת מה שם העמוד הרצוי. (אפשר גם לממש על ידי פונקצית עזר).
זה בגדול, עכשיו צריך לבצע...
-
בניתי משהו פשוט עם מאקרו
ההוראות הם : להעתיק את הגיליון תבנית לגיליון חדש
ולמספר בעמודה " מס' " לפי הדף (לדף ב.-מס' 2 , לדף ב: מס' 2.5),
למספר שני שורות ולאחר מכן לבחור אותם ולגרור את ידית הגרירה עד סוף הפרק,
בשורה של כותרת הפרק לרשום את המספר 1.
לאחר המיספור של כל הגיליון ללחוץ על הקו מתחת האותיות בס"ד
והכותרות יקבלו את העיצוב המיוחד.
נ.ב במציאות זה פחות מסובך ממה שזה נראה פה.
בהצלחהטבלאות חזרה.xlsm -
תודה רבה!!!!
@amik אמר בפיצול טבלה באקסל:
ולמספר בעמודה " מס' " לפי הדף (לדף ב.-מס' 2 , לדף ב: מס' 2.5),
למספר שני שורות ולאחר מכן לבחור אותם ולגרור את ידית הגרירה עד סוף הפרק,אם המטרה כדי ליצור סידרה של ב. ב: ג. ג:, וכן הלאה...
אפשר יותר פשוט ליצור סידרה של ב. ב: ג.בכך אפשר לחסוך את כמה גליונות.
העלתי את הסקיצה של הקובץ בלי הגליונות, עם הפקודה של דאבל קליק, שמסמן v. ונותן לתא ערך של התאריך שבו סומן. (לצורכי סטטיסטיקות)
-
אשמח אם תוכל לערוך את המאקרו, כך שעל מנת ליצור כותרת, יכתבו את הספרה 1 בצד שמאל של הכותרת על מנת לחסוך את הטור של הספרות)
-
בצורה שזה עכשיו נהפך לכותרת, אי אפשר לעשות את זה על מסכת יותר גדולה מהטורים שהצבת
תודה רבה!!!
-
-
" אפשר יותר פשוט ליצור סידרה של ב. ב: ג. "
כן אפשר גם בצורה הזו"בצורה שזה עכשיו נהפך לכותרת, אי אפשר לעשות את זה על מסכת יותר גדולה מהטורים שהצבת"
אני נצמדתי לדוגמה שאתה רצית (החלום שלי שזה ייראה בערך ככה...)
ואפשר באמת להוסיף עוד כמה שורות שבכל אופן לא יהיה יותר משני גיליונות
כן. שכחתי לציין שכמובן לאחר מילוי העמודים צריך להסתיר את עמודות המספרים
כמו שמופיע בגיליון "לאחר הסתרת עמודות"" אשמח אם תוכל לערוך את המאקרו, כך שעל מנת ליצור כותרת, יכתבו את הספרה 1 בצד שמאל של הכותרת על מנת לחסוך את הטור של הספרות)"
בדוגמה שהעלית מספר 1 נמצא בצד ימין אם זה בסדר פשוט תלחץ על הקו מתחת בס"ד והמאקרו יעצב את התאים שבצידם הימני הסיפרה 1.עכ"פ אל תתייאש (אני יכול להתייאש??)
תסדר את הגיליון בצורה שאתה רוצה וננסה לסייע בס"ד. -
@amik אמר בפיצול טבלה באקסל:
תסדר את הגיליון בצורה שאתה רוצה וננסה לסייע בס"ד.
אשמח אם תיצור אותי קשר במייל / צ'אט מופיע בפרופיל שלי.
מבטיח לא להטריל... -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-