עזרה בברקוד באקסס
-
@tar הכי פשוט להשתמש בפונט ברקוד. הנה אחד לדוגמא:
free3of9_barCode font.zip
מסתמא יש לך קוד מזהה עבור כל מוצר.
כשתציג את הקוד המספרי בפונט הנ"ל - תקבל תצוגת ברקוד.כדי לסרוק את הברקוד תצטרך כמובן סורק ברקוד (תוכל להזמין מהארץ או מחו"ל).
חשוב שהוא ידע להתמשק בקלות עם קוד VBA. -
@odeddvir אמר בעזרה בברקוד באקסס:
כדי לסרוק את הברקוד תצטרך כמובן סורק ברקוד (תוכל להזמין מהארץ או מחו"ל).
חשוב שהוא ידע להתמשק בקלות עם קוד VBA.לא כ"כ הבנתי.
אני יסביר...
סורק ברקוד, הוא כמו מקלדת רק בצורה של ברקוד, לאחר שסורקים את הברקוד כשהוא מחובר למחשב, הוא כותב את המספרים על המסך ועושה enter
להמחשה: בוא נאמר אתה פותח word > כותב למעלה בס"ד > יורד שורה > סורק ברקוד - יופיע המספר והסמן יירד שורה, - כך שאם תסרוק ברצף כמה מוצרים (או אפי' אותו מוצר) - תראה כמה שורות של כל המספרים
מצו' דוגמא:@tar אמר בעזרה בברקוד באקסס:
לקשר בין המוצרים לברקוד מכיון שאני צריך את הברקוד של המוצר שנמצא על האריזות דווקא
פשוט להוסיף שדה בפרטי המוצר של ברקוד, ולעבור כל מוצר ולהניח את הסמן על השדה של הברקוד -וכל מה שנשאר זה רק לסרוק, והברקוד יופיע.
כשאתה רוצה לחפש ברקוד אתה עושה תיבת טקסט ובאירוע לאחר עדכון - מחפש את הid של המוצר לפי הברקוד ב Dlookup וכדו'.@tar אמר בעזרה בברקוד באקסס:
וכן לגבי סריקת הברקוד אני צריך את הקוד איך לעשות את זה
לא הבנתי אם אתה מתכון לעוד משהו ממה שכתבתי או לא.
נ.ב. לגבי המיקום של השדה ברקוד, הייתי ממליץ לעשות כמה שדות כי לפעמים יש את אותו מוצר משתי חברות (או - יותר נדיר שמתחלף הברקוד - אם עושים איזה שינוי קטן וכדו').
וע"ז כבר יש לדון האם לעשות כמה שדות במוצר ולחפש את הid של המוצר בכמה Dlookup ים (או אפי' ליצור שאילתה של כל השדות הנ"ל לשדה אחד - כמובן אם תנאי שזה מלא -עדיף)
או לעשות טבלה נפרד של ברקוד וקוד מוצר ...
כמו שנאמר זה דיון נוסף - אני לא יודע אם זה דורש נושא חדש או לא.