חיבור SSH לטרמינל ישירות מוינדוס
-
@yossiz אמר בחיבור SSH לטרמינל ישירות מוינדוס:
מן הסתם תתקלו בבעיה של הרשאות לא נכונות על קבצי המפתחות, ואולי גם הקונפיג. זה סיוט בווינדוס. אני לא זוכר מה הפתרון... מצטער...
אתה מתכוין, להסיר את כל ההרשאות שעברו בירושה לקובץ, ולתת רק למשתמש הנוכחי גישה מלאה? זה פשוט מאד.
או שאתה מתכוין לבעיה אחרת.דרך אגב, אני משתמש עם Windows Terminal בלי הקיצורים שהבאת, ואני מסתדר מצוין ב"ה.
רק צריך לזכור את כתובות ה IP...ולגבי tmux, אין לך בעיה עם גלילת העכבר בהיסטוריה?
ומה זה נותן לך? -
@www אמר בחיבור SSH לטרמינל ישירות מוינדוס:
אתה מתכוין, להסיר את כל ההרשאות שעברו בירושה לקובץ, ולתת רק למשתמש הנוכחי גישה מלאה? זה פשוט מאד.
כן. נראה לי שזו היתה הפתרון. ואכן הוא פשוט.
ולגבי tmux, אין לך בעיה עם גלילת העכבר בהיסטוריה?
לא. תריץ
tmux set mouse on
ו7מה זה נותן לך?
פיצול המסך לכרטיסייות וחלונות. אפשר לסגור את הסשן בלי להרוג תהליכים.
אני משתמש עם Windows Terminal בלי הקיצורים שהבאת, ואני מסתדר מצוין ב"ה.
רק צריך לזכור את כתובות ה IP...כמה כתובות IP אתה מסוגל לזכור? וגם לכל שרת יש (לפעמים) מפתח פרטי שונה. ועוד הגדרות
-
כמה כתובות IP אתה מסוגל לזכור? וגם לכל שרת יש (לפעמים) מפתח פרטי שונה. ועוד הגדרות
אל תדאג, אני לא מקליד כל פעם, אני זוכר בערך את המבנה, ואני ניגש אליו עם חץ למעלה... ואם קורה וזה שרת שאני נכנס אליו רק פעם ב, ואז זה עף אחורה בהיסטוריה, אז אני משתמש עם CTRL + R (מקליד ssh ועובר בין השרתים).
לגבי המפתח, אז שוב כנ"ל אני ניגש עם החץ, וגם כל מפתח אני נותן לו שם תיאור קצר לשרת כמו "~PBX2.ppk1", וכפי שאתה רואה כל קבצי המפתחות אני מחזיק בתיקיית הבית. -
tmux
עבור משתמשי Windows terminal לא חושב שקיים צורך ממשי בTmux, (בגרסת הPreview זה גם מתאפשר בממשק.)
-
אגב, התוסף ל-VSCODE עבור חיבור SSH (ש @dovid הזכיר) גם עושה שימוש באותו קובץ קונפיג.
יש להם תיעוד טוב: https://code.visualstudio.com/docs/remote/sshר' יוסף - אולי תזכה אותנו במדריך לקינפוג ושימוש בתוסף הזה?
אולי יש להם תיעוד טוב, לי לא הלך בפעמים הקודמות שניסיתי. אולי כי אין לי נסיון כללי בSSH.
אני פשוט מתחבר עם PUTTY ומפתח פרטי לשרת הUBUNTU לצורך פקודות, ומעלה/מוריד קבצים דרך WINSCP.היה לי ממש כיף אם יכלתי להתחבר לתיקיה המרוחקת ישר מתוך הVSCODE, אבל אין לי מושג איך לעשות את זה.
-
@dovid אמר בחיבור SSH לטרמינל ישירות מוינדוס:
@davidnead פתח בכאלה מקרים נושא חדש, תודה מראש.
פתחתי לאחרונה קצת יותר מידי נושאים חדשים...
-
@davidnead אמר בחיבור SSH לטרמינל ישירות מוינדוס:
@dovid אמר בחיבור SSH לטרמינל ישירות מוינדוס:
@davidnead פתח בכאלה מקרים נושא חדש, תודה מראש.
פתחתי לאחרונה קצת יותר מידי נושאים חדשים...
כל המרבה הרי זה משובח