התקנת דומיין על שרת 2019 וסינכרון לאינטרנט
-
@yossiz לאו דווקא לאתר אולי בהמשך, אני רוצה שיפעיל תיקיית ftp שיריץ שרת דואר ומשתמשים ב ad
וסליחה אם התבלבלתי בין "הגדרת" ל"התקנת ".
מה שאני צריך בעיקר זה איך להגדיר נכון את הרשומות ב cpanel של החברה שמאחסנת את הדומיין ומה להגדיר ברשומות dns forwading ואיזה פורטים אני צריך לפתוח אצלי בראוטר
אני רק מציין שמדובר בשרת פיזי
תודה רבה -
@avramk אמר בהתקנת דומיין על שרת 2019 וסינכרון לאינטרנט:
@yossiz לאו דווקא לאתר אולי בהמשך, אני רוצה שיפעיל תיקיית ftp שיריץ שרת דואר ומשתמשים ב ad
מה שאני צריך בעיקר זה איך להגדיר נכון את הרשומות ב cpanel של החברה שמאחסנת את הדומיין ומה להגדיר ברשומות dns forwading ואיזה פורטים אני צריך לפתוח אצלי בראוטר
תודה רבהלהפניית דומיין לשרת
יש להגדיר רשומת A
בIPV6 זה נקרא רשומת AAAA אאל"ט
לשרת מיילים יש צורך ברשומת MX המפנה לשרת השולח
כמו כן רשומת SPFשאר הדברים פחות קריטיים
\פורטים צריך לפתוח את 80,443,465,993
זה נראה לי הבסיס
(מה צריך לפתוח גם את הפורט של FTP רק אני לא זוכר אותו כעת)
כמו כן בשביל שרת המיילים צריך שרשומת RDNS תהיה תואמת לשם המחשבאבל זה רק מלמעלה ולא מדוייק כל כך
(נ.ב. אם זה שרת משלך וחדש למה שלא תתקין כבר את סרבר 2022? הרי מסתבר שלא שילמת על רישיון בכל מקרה)
-
@a0533057932 אמר בהתקנת דומיין על שרת 2019 וסינכרון לאינטרנט:
תודה רבהלהפניית דומיין לשרת
יש להגדיר רשומת A
בIPV6 זה נקרא רשומת AAAA אאל"ט
לשרת מיילים יש צורך ברשומת MX המפנה לשרת השולח
כמו כן רשומת SPFשאר הדברים פחות קריטיים
\פורטים צריך לפתוח את 80,443,465,993
זה נראה לי הבסיס
(מה צריך לפתוח גם את הפורט של FTP רק אני לא זוכר אותו כעת)
כמו כן בשביל שרת המיילים צריך שרשומת RDNS תהיה תואמת לשם המחשבאבל זה רק מלמעלה ולא מדוייק כל כך
(נ.ב. אם זה שרת משלך וחדש למה שלא תתקין כבר את סרבר 2022? הרי מסתבר שלא שילמת על רישיון בכל מקרה)
תודה רבה.
א. את השמות אני יודע פחות או יותר, מה שאני צריך זה- מה רשומת ה mx שלי, מה רשומת הspf שלי וכו וכו, כמו"כ איני יודע להגדיר את הפניות ה dns בשרת (שיופנו לדומיין בחברת האחסון)
ftp זה 21 (להזכיר(; )בקיצור, להגדיר דומיין בשרת אני יודע אבל עד היום עשיתי את זה בעיקר ברשתות פנימיות ודומיינים לוקליים, כעת אני רוצה שהשרת יהיה מחובר לאינטרנט - שיוכלו להתחבר אליו בhttp/ftp/dns וכו מרחוק
-
@a0533057932 ולגבי server 2022 הבנתי שעדיין עובדים עליו אז אני ממתין.
מה גם שאני לא מאד מכיר אותו, אני מעדיף מערכת שבאה לי במגע כבר -
@avramk server 2022 הושק שבוע שעבר או לפני שבועיים רשמית
(הוא הרבה יותר דומה לווינדוס 10 מ2019
ההבדל הגדול שראיתי הוא הרבה יותר ידידותי לדובר העברית
ועובד בו ווינדוס טרמינל)אין כזה דבר רשומת הMX אתה אמור ליצור לבד
וכן הSPF (אותו ניתן לראות על ידי שליחת מייל למייל טסטר הם רושמים לך מה צריך להיות כתוב)
ולגבי החלק השני
תתקין אפאצי \ נגינס \ IIS \ XAMPP וכן הלאה לא ברור לי כל כך מה אתה רוצה
ברגע שדומיין מפנה לIP זה כאילו אתה מקליד את הIP -
@avramk server 2022 הושק שבוע שעבר או לפני שבועיים רשמית
(הוא הרבה יותר דומה לווינדוס 10 מ2019
ההבדל הגדול שראיתי הוא הרבה יותר ידידותי לדובר העברית
ועובד בו ווינדוס טרמינל)אין כזה דבר רשומת הMX אתה אמור ליצור לבד
וכן הSPF (אותו ניתן לראות על ידי שליחת מייל למייל טסטר הם רושמים לך מה צריך להיות כתוב)
ולגבי החלק השני
תתקין אפאצי \ נגינס \ IIS \ XAMPP וכן הלאה לא ברור לי כל כך מה אתה רוצה
ברגע שדומיין מפנה לIP זה כאילו אתה מקליד את הIPמעניין, אנסה אותו באמת. רשומת mx איך אני יוצר ? (אני חושב שזה כתובת ה ipהקבועה שלי משהו פלוב עוד כמה מספרים/אותיות, לא ?)
-
@avramk תלוי בך האם אתה שולח רק מIP אחד או מדומיין וכו'
למידע נוסף
https://www.google.com/search?q=מה+זה+רשומת+MX&rlz=1C1PNBB_iwIL959IL959&oq=מה+זה+רשומת+MX&aqs=chrome..69i57.5332j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
https://www.google.com/search?q=מה+זה+רשומת+SPF&rlz=1C1PNBB_iwIL959IL959&oq=מה+זה+רשומת+SPF&aqs=chrome..69i57.4951j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
אני לא מבין גדול בעניין
אבל נקוט את מה שאר לך @yossiz כבר בהתחלה
אתה שואל לא נכון
יש שלבים
אתה רוצה להגדיר FTP?
תשאל בנפרד איך מגדירים FTP וכו הלאה
שאלה כמו נא להגדיר לי שרת מא עד ת אינה נכונה (וודאי שלא על ווינודס - על לינוקס משום מה יש בלי סוף מדריכים בדיוק כאלה הדרכה מא עד ת) -
@a0533057932 נלך לשאלה הראשונה; איך אני מגדיר הפנייה מה cpanel לשרת . כפי שקראת לזה רשומת a
-
@a0533057932 נלך לשאלה הראשונה; איך אני מגדיר הפנייה מה cpanel לשרת . כפי שקראת לזה רשומת a
לוחץ על ערוך רשומת DNS
רשומת A
ורושם את הIP
(נ.ב. נראה שמעולם לא הגדרת דומיין
אם כך מה ראית לקנות שרת ועוד פיזי?) -
@a0533057932 את ה ip שלי שבו מאוחסן השרת הפיזי נכון?
ב. האם אני צריך להגדיר איזו שהיא הפנייה בשרת עצמו בניהול של הdns לcpanel של הדומיין ?
מקווה שהובנתי.
תודה רבה -
@a0533057932 את ה ip שלי שבו מאוחסן השרת הפיזי נכון?
ב. האם אני צריך להגדיר איזו שהיא הפנייה בשרת עצמו בניהול של הdns לcpanel של הדומיין ?
מקווה שהובנתי.
תודה רבהאם אתה רוצה שהדומיין יפנה לשרת את הIP של השרת כמובן
בשרת עצמו לא צריך בשלב זה לעשות שום דבר
זה כבר נוגע לחלק אחר לגמרי בנושא
מה אתה מקים עליו -
לוחץ על ערוך רשומת DNS
רשומת A
ורושם את הIP
(נ.ב. נראה שמעולם לא הגדרת דומיין
אם כך מה ראית לקנות שרת ועוד פיזי?)אגב אכן, מעולם לא הגדרתי דומיין חיצוני, הכל היה, דוגמא- abc.local לניהול של תחנות משתמשים וכו' פחות התעסקתי עם אתרים. אני מעוניין ללמוד.
-
@a0533057932 בתחילה אני אקים עליו שרת דואר, בהמשך אני רוצה ליצור ftp ואחכ להתקדם ל iis
-
@a0533057932 סוג של, אצלי זה- מהשימושי אל הפחות שימושי, אני לא מתכונן לרוץ (כעת בכ"א) ל exchange של מייקרוסופט, יש תוכנות קלילות יותר.
יש לך אולי קישור ישיר להורדה של serv 2022? במייקרוסופט לא מצאתי את הלחצן הכל כך פשוט ' הורדה '
ודה רבה על הכל -
@a0533057932 אני רוצה לדוגמא גם שיהיה אפשר לגשת לrdp באמצעות חשבון, לדוגמא a0533057932@server.org
ראיתי את זה בחברה שמפעילה שרתים בענן ואהבתי -
@a0533057932 סוג של, אצלי זה- מהשימושי אל הפחות שימושי, אני לא מתכונן לרוץ (כעת בכ"א) ל exchange של מייקרוסופט, יש תוכנות קלילות יותר.
יש לך אולי קישור ישיר להורדה של serv 2022? במייקרוסופט לא מצאתי את הלחצן הכל כך פשוט ' הורדה '
ודה רבה על הכלhttps://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-server-2022
-
@a0533057932 אני רוצה לדוגמא גם שיהיה אפשר לגשת לrdp באמצעות חשבון, לדוגמא a0533057932@server.org
ראיתי את זה בחברה שמפעילה שרתים בענן ואהבתיזה מגיע ממילא
כך אני מתחבר לשרת שלי במקום לזכור IP
(בשרת הישן זכרתי את הIP כי בהתחלה לא היה לי דומיין - בשרת החדש שלי אין לי מושג מה הIP כי דבר ראשון החלפתי את רשומת הA בOVH ואני ממשיך להתחבר לשרת כרגיל) -
ודה רבה על הכלhttps://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-server-2022
הייתי שם. איפה אתה רואה 'הורד' ?
-
ראיתי את זה בחברה שמפעילה שרתים בענן ואהבתיזה מגיע ממילא
כך אני מתחבר לשרת שלי במקום לזכור IP
(בשרת הישן זכרתי את הIP כי בהתחלה לא היה לי דומיין - בשרת החדש שלי אין לי מושג מה הIP כי דבר ראשון החלפתי את רשומת הA בOVH ואני ממשיך להתחבר לשרת כרגיל)זאת אומרת ברגע שאתה מגדיר רשומת A אז הוא עושה את ההפנייה הזו.
אני צריך לפתוח פורט ספציפי בראוטר? (בשביל A)
ב. הגדרה מסוימת שסגורה בחומת אש של ווינדוס?
תודה רבה