ניתוקים ברשת כשהטלפון מצלצל. רק בבזק?
-
@איש-מיוחד אמר בניתוקים ברשת כשהטלפון מצלצל. רק בבזק?:
ותמיד בשיחות נכנסות אני לא שומע את המחייג והוא שומע אותי
בעיה של NAT כנראה.
-
לכאורה תוכל להתקין פילטר ראשי בארון כמו שהעיר בעבר @zvinissim גם אם לא שים לב שהקו של פרטנר את על האינטרנט מכיון שכך בעת נפילת החשמל אין קו נייח
אישית עם פרטנר אף פעם לא היו לי בעיות והכל זרם חלק
ולכאורה פשוט שאם התשתית לא רצה על על ה dsl שלא יהיה ניתוקים -
@www אמר בניתוקים ברשת כשהטלפון מצלצל. רק בבזק?:
ותמיד בשיחות נכנסות אני לא שומע את המחייג והוא שומע אותי
בעיה של NAT כנראה.
לכאורה כעת הוא עם קו בזק רגיל ואם כן מה שייך nat לניתוקים
ואם אכן זה הבעיה היחידה הפיתרון היחיד זה ipv6 -
@mdy אמר בניתוקים ברשת כשהטלפון מצלצל. רק בבזק?:
חשבתי לעבור לתשתית של פרטנר
מה זה תשתית של פרטנר?
סיבים או בנדל של פרטנר?אם זה DSL של פרטנר (בנדל) זה לא יפתור לך את הבעיה.
יש לך כנראה בעיית תשתית.בקריאה שניה של השאלה שלך ברור שפרטנר יגידו לך שלא יהיו ניתוקים בקו הטלפון הרי אתה מנייד אותו לקו דיגיטלי (VOIP) ולא נשאר עם האנלוגי של בזק.
לקוים הדיגיטלים יש יותר חסרונות מאשר יתרונות - אז קח בחשבון (עריכה: לדעתי האישית)אם תרצה להישאר עם הקו האנלוגית עדיף לך להפריד "רשויות" (עדיף עם פילטר אפור ולמתוח קו מהפילטר האפור לרואטר בבית
-
מה זה פילטר אפור? מה מיוחד בו?
@mdy
ראה כאן
זכור לי שיש לי עוד פוסט אחד שמדבר על הפילטר הזה אבל אני לא מוצא אותו כרגע@mdy אמר בניתוקים ברשת כשהטלפון מצלצל. רק בבזק?:
ומה החסרונות בקו דיגיטלי?
ואיזה יתרונות אתה מכיר בו?
אולי רק המחיר הזול שבוהאמת היא שגם בזק הוא לא קו אנלוגי טהור
בזק מזמן עברו למרכזיות חכמות והיום אתה יכול לקבל קוים עם סיומות של 03,02,09,08 בכל מוקם בארץהיום כל מערכת שדורשת שרידות מצריכה רק קו בזק (אפילו לא HOT)
רשימה קצרה של דברים שאפשר לעשות עם רק עם קו בזק- מערכות אזעקה
- לחצני מצוקה (יד שרה, שח"ל, מד"א וכו')
- פקסים (עדיפות לקו בזק ולא דיגיטלי )
- מכונת ביול
- קו אינטרנט חיוני (כאשר למודם/ראוטר יש UPS)
- חייגנים שונים
כל הדברים האלו לא ניתן לעשות עם קו אינטרנטי (ואפילו ספק הציוד יגיד לך צריך קו בזק)
זה מהסבר הפשוט שאם יש הפסקת חשמל הקו ממשיך לעבוד מה שלא קורה בקו דיגיטלי שמשותת על האינטרנט.
גם אם יש לך סיב אופטי שיש עליו קו טלפוני לא יתאים לשרידות מפני שבסוף הקו יש "סווץ" שמחובר לחשמל ובעת הפסקת חשמל הסיב מתנתק (כנ"ל גם ב HOT) -
@sh774 אמר בניתוקים ברשת כשהטלפון מצלצל. רק בבזק?:
לכאורה כעת הוא עם קו בזק רגיל ואם כן מה שייך nat לניתוקים
וטלפון נטויזן
-
@zvinissim אמר בניתוקים ברשת כשהטלפון מצלצל. רק בבזק?:
מה זה פילטר אפור? מה מיוחד בו?
@mdy
ראה כאן
זכור לי שיש לי עוד פוסט אחד שמדבר על הפילטר הזה אבל אני לא מוצא אותו כרגעאני יכול להתקין את הפילטר האפור הזה לבד? במקום לריב עם אתרוג/בזק. רק ההמתנה בטלפון שווה אלפי שקלים!!! (גם אם אתה מרוויח 30 ש"ח לשעה )
איפה מתקינים אותו? יש לי ארון קטנטן בכניסה לבית. שם? -
שאלתי שוב בפרטנר (בתקוה שהנציגה יודעת מה היא מדברת) היא הסבירה לי שאני בעצם ממשיך להיות מחובר דרך בזק רק משלם להם. בקיצור רק המחיר שונה.
@mdy בקיצור זה בנדל
במקום לשלם ל-2 ספקים אתה משלם רק לפרטנר
עדיין אם יש לך בעיה בתשתית זה לא יפתור לך את הבעיה.
אא"כ החוק שונה ופרטנר יכולים למכור רק תשתית וספק אחר (צד ג')
עדיין תיפול בין הכיסאות בין פרטנר לבזק במקרה של תקלה בתשתית (אם היא קיימת) -
@zvinissim גם היום אני בבנדל של אתרוג. באמת שלחו בהתחלה טכנאי של בזק שלא ממש היה לו חשק לבדוק. אבל איכשהו זה היה סביל ועכשיו פחות.
מה עם הפילטר האפור? זה יעזור? איך מתקינים אותו לבד?הם מחויבים בסיטונאי עד לארון
@sh774 אמר בניתוקים ברשת כשהטלפון מצלצל. רק בבזק?:
לא שייך לחכור תשתית מבזק דרך פרטנר בלי ספק פרטנר אלא אם אתה משתמש בתוכנת פרוקסי לשרתי אתרוג
מה????
פשוטו כמשמעו אין דרך לשלב סיטונאי דרך פרטנר בלי isp פרטנר על פי חוק אלא עם הסינון של אתרוג הוא במחשב ספציפי ולא בספק
-
גם היום אני בבנדל של אתרוג. באמת שלחו בהתחלה טכנאי של בזק שלא ממש היה לו חשק לבדוק. אבל איכשהו זה היה סביל ועכשיו פחות.
@mdy לא מבין מה הבעיה
תמיד אני אומר כל מי שעושה בנדל שיישא בתוצאות. (ושיסלחו לי כל מי שיש לו בנדל)
אני לא בא להגן על אף חברה ואני גם לא עובד באף חברה של תקשורת אבל איך אתה מצפה שבזק יתנו לך שרות VIP שאתה בכלל לקוח של חברה אחרת ואותה חברה משלמת לחברת בזק ואין קשר בינך לבין בזק שום צורה עיסקית?
מה שקורה זה שכל חברה זורקת אחריות אחת לשנייה ומי שמפסיד זה תמיד הלקוח וגם עושים לו טובה שמתקנים לו את התקלה.
אבל אם תפריד את התשלום בין בזק לספק תראה פלאות שלא חשבת שיכול להיות.
א. יותר קל לאתר את התקלה.
ב. יכולת המיקוח שלך בתקלה מול הספק (תשתית/ספק אינטרנט) יותר גדולה. ואם אתה מבין טיפה יותר ממי שעומד מולך בטלפון בכלל אתה ביתרון מול הנציג שרות.
בעניין התשתית כאשר אתה לקוח של בזק הם יותר מחוייבים לך שהתשתית תהיה תקינה ותראה שיש חשק לטכנאי לעבוד.ככה זה כוחות השוק אף אחד לא נותן באמת שרות בחינם ותמיד יש מחיר כאשר אתה תלוי במישהו שלא מחויב לך עסקית.
אז נכון שבנדל זה מהלך שיכול להיות מוצלח לאנשים שרוצים לשלם רק במקום אחד וזה טוב כל עוד שאין תקלות.
אדם שרוצה שרות כמו שצריך תמיד יפריד בין הספק לתשתית (ובאמת אין קשר בין הדברים האלו)שוב, שיסלחו לי כל "חובבי הבנדל" אני לא מאמין בשטויות האלו שנקרא "חבילת בנדל ללקוח" ותשלום אחד גם על ספק וגם על תשתית שהיא לא של הספק האינטרנט
זה בדיוק השוני מקניית חשמל מחברה פרטית או מחח"י ששם זה רק הקריאה של המונה ועדיין החשמל עובר בכבלים ל חח"י משא"כ השרות של ספק האינטרנט רוכב על התשתית שלך בזקבעניין הפילטר
צריך לראות איך בנוי החיווט מ"הקורנט" שבארון לשקעים בבית
זה כבר עבודה של טכנאיעריכה:
אני לא בא לשכנע אף אחד להפריד בין התשתית לספק. -
אציין את דעתי
עברתי לפני כשנה לסיטונאי רכשתי ראוטר חדש וברוך ה' האינטרנט יציב ביותר למעט פעם אחת שירד ל 27 Mb וסודר דרך השירות לקוחות בפשטות היה לי bspot ומצאתי באתר סיני כלשהוא תחליף בנוסף יש לי פילטר שבזק התקינו לי ללא שביקשתי אפילו שעברתי ל vdsl למעשה יש עוד פילטר בארון רגיל שמחובר ליציאת rj11 ואין לי מושג מה הוא עושה שם
בכל אופן המחיר ללא השוואה בכלל בין הסיטונאי תרגיל ואני חושב שמשתמש הפשוט ללא ספק שווה לעבור לסיטונאי -
פוסט זה נמחק!