בדיקה האם שיק נפרע מול טבלת תנועות בבנק
-
יש לי טבלה בו אני רושם שקים שיצאו. מספר שיק, סכום וכו'.
לטבלה נוספת אני מייבא את כל התנועות בבנק, בו יש עמודה עם מספר השיק [בחלק מהבנקים נמצא באסמכתא, ובחלקם נמצא בתוך תיאור שאז צריך לפצל את העמודה למספר השיק]
תכלית, אני רוצה לתאם אותם אחד מול השני לדעת מה נפרע ומה לא.דא עקא, לפעמים יש שיק שבבנק יש לו 2 שורות או יותר במקרים רחוקים יותר.
איך מתמודדים עם זה?
השאלה הנוגעת היא גם באקסל עם נוסחת VLOODUP - שאז הוא לוקח רק את הראשון, שלא מדגים את התוצאה האמיתית.
וגם במסד נתונים עם קשרי גומלין - שאז הוא מכפיל את שורת השיק, וזה מבלבל את כל החשבון.ראיתי באיזה אקסל, שההוא עשה SUMIF לפי מספר השיק על עמודת 'חובה' מהבנק מינוס SUMIF על עמודת ה'זכות' מה שנותן את סכום המשיכה...
נראה לי קצת מסורבל, וגם אין שיקוף אמיתי על תאריך הפרעון.יש דרך יותר טובה?
-
@odeddvir אמר בבדיקה האם שיק נפרע מול טבלת תנועות בבנק:
@מלא לא הבנתי את רצונך, האם תוכל לתת דוגמא של הנתונים?
לא חושב שדוגמא תעזור, אז רק אגיד את השאלה ב2 מילים
יש לי טבלה באקסל או באקסס של השקים שאני מוציא,
אני רוצה לבדוק מול דפי הבנק אלו שקים נפרעו/לא נפרעואיך בודקים את זה?
-
@מלא אמר בבדיקה האם שיק נפרע מול טבלת תנועות בבנק:
אז רק אגיד את השאלה ב2 מילים
לא חושב שזאת השאלה.
כי אם זה הסתדרת יפה מאוד,אלא. זאת השאלה...
@מלא אמר בבדיקה האם שיק נפרע מול טבלת תנועות בבנק:דא עקא, לפעמים יש שיק שבבנק יש לו 2 שורות או יותר במקרים רחוקים יותר.
איך מתמודדים עם זה?ולכן כדאי שתביא דוגמא, כי זה לא הכי ברור שאתה מקבל את אותו שיק בכמה שורות,
כי בוא נאמר שהסכום של השיק הוא 1,000 ש"ח אז מה אתה רואה בכל שורה לפי מה זה מתחלק?
תן דוגמא של שיק שמתחלק ל2 שורות, רק מה אולי אתה מתכוון שזה כמה שיקים שנמצאים תחת שורה אחת בטבלה שאתה רושם לבד, אז לכן כדאי שתביא דוגמא משניהם. -
@מלא זה נראה שצריך לעשות קיבוץ לפי מספר אסמכתא, ולחשב:
סכום עמודת זכות,
סכום עמודת חובה,
את ההפרש ביניהם.
ככה תקבל את המאזן בפועל עבור כל שיק.אם המספר של האסמכתא שונה ממספר השיק, תצטרך ליצור עמודה נוספת בתנועות הבנק שתחשב את מספר השיק מהיכן שלא יהיה.
האם אתה יכול לתת דוגמא למקרה כזה?
-
@odeddvir
תודה.
זה בעצם מה ששאלתי, האם יש פתרון יותר נורמלי
כי תאריך הפירעון לא יהיה נכון, לא חשוב.
ובדוגמא של העמלה, זה גם יופיע כנפרע
אם זה הפתרון, אז מקסימום הוא לא יהיה נכון, סטיה של יום.בכל בנק זה שונה, בחלק מהבנקים האסמכתא זה מספר השיק,
ובחלקם המס' רשום בתוך תיאור פעולה, שאז צריך לחלץ אותו. אבל זה לא חשוב. -
@odeddvir אמר בבדיקה האם שיק נפרע מול טבלת תנועות בבנק:
זה נראה שצריך לעשות קיבוץ לפי מספר אסמכתא,
מעניין מה קורה בהו"ק,
זכור לי שיש בנקים שבהוראת קבע או משהו דומה, זה אותו אסמכתא,
אולי אני טועה, אבל שווה בדיקה.השערה: לכאו' בהו"ק בטבלה שאתה מכניס לבד את הרשומות אתה כן מכניס חודש חודש, ולא כולל הכל ביחד?