-
בהמשך לשרשור המרתק שנטחן כאן, אני רוצה לקחת אותו צעד אחד קדימה. הפעם, בשבילי לפחות, זו שאלה מעשית מאוד. לכן אציג אותה מהזוית האישית.
למדתי תכנות לבד. בעיקר fullstack, שזה אומר js, nodejs, vuejs, php, sql. עם הטכנולוגיות הללו עבדתי די יסודי, ולכן אפשר לומר שרכשתי ידע לא רע בתכנות.
אלא שלדעתי תכנות זה מקצוע שההקדמות בו היא חלק מהעבודה. אני בטוח שיש לי פערי ידע וכמו שדובר בשרשור הקודם. אני גם בטוח שכדאי לי להרחיב את הידע שלי לטכנולוגיות נוספות. (כמו ספריות נוספות של קליינט-סייד, או פייתון, אולי גם ללכת על דוטנט, ובכללית קצת OOP שהתנסתי רק מעט).
אז יש ברשת המון קורסים, קצרים וארוכים, בערב או יום מלא, פרונטלי ואונליין, אפילו מורה פרטי בא בחשבון מבחינתי.
אבל השאלה הראשונה והחשובה מבחינתי - וכאן זה כנראה נוגע לא רק לי - היא מה ללמוד? היכן להשקיע, מה באמת חשוב.
אשמח לשמוע את חות דעתכם, וגם המלצות מעשיות, כולל שמות של קורסים/מורים שמתאימים ללימוד של עד כמה חודשים עד 3 שעות ביום.
-
@davidnead
לא נראה לי שמה שחסר לך זה לדעת עוד שפה
אולי עוד טכנולוגיות, תלוי לפי מה שמעניין אותך.אם אתה רוצה ללמוד בינה מלכאותית אז כנראה תלמד פייתון,
אבל השפה זה רק הכלי, זה לא מטרה.אז קודם תעשה רשימה של כל התחומים שיש למשל: AI,WASM,IoT,DevOps....
ותחליט מה יעזור לך בחיים, ומה נראה מעניין.
בנוסף תראה מה הצורך בכל שפה חוץ מסיגנון פיתוח, למשל מה המעלות של פלאטר? או ראסט?
ואז אולי תגלה עוד תחומים שלא שמת לב לקיומם כל כך. -
@davidnead
אני מדבר כהדיוט קופץ בראש.
אין לי טיפת ידע בתחום המבוקש.
אבל אני חושב שהשאלה "איך להמשיך" היא שאלה רחבה כמעט כמו הים.
כדי לענות על שאלה כזו, צריך לדעת מה המטרה של השואל.האם אתה לומד את זה כתחביב? או שאתה עובד בזה ורוצה להתקדם, ולכן שואל מה מבוקש בתחום? וכו' וכו'.
-
@davidnead אמר בתכנות - איך להמשיך?:
מה ללמוד? היכן להשקיע, מה באמת חשוב
אני חושב שאין משהו ספציפי, זה פשוט מה שמעניין אותך + מה שכנראה תשתמש בפועל.
כלומר אני חושב שלמידה בלי ביצוע בפועל מייד - לא באמת נכנסת לראש (שלי לפחות)אני אישית אוהב יותר לקרוא, מלראות שיעורים בוידאו. כל אחד מה שהוא מתחבר
-