מד שמן ומים לרכב
-
האם ברכב סטנדרטי כיום יש נורית לשמן ומים?
במידה וכן, הסיבה שברכב שלי [יאריס 2002] אין נוריות כאלו, זה בגלל שיש בעיה בחיישן או שהדגם שלי לא תומך?האם ניתן להוסיף מד שמן ומים שידווח בלוח הבקרה ויפעיל נורית או אולי אפילו ייתן אינדיקציה למצב השמן והמים?!
תודה!
-
@one1010 אמר במד שמן ומים לרכב:
האם ברכב סטנדרטי כיום יש נורית לשמן ומים?
אתה מתכוון מן הסתם חיווי מפלס וזה אין בהכרח, יש נורית לחץ שמן ומדחום/נורית חום מנוע שזה נמדד במים אבל בשניהם כשהם דולקים הרבה פעמים כבר מאוחר מידי. צריך לבדוק מפלס מים ושמן במכסה מנוע לפי ההוראות בספר רכב שזה בד"כ בין שני הסימונים על מדיד השמן ובמיכל עודפים למים (שברכב ישן זה לא מספיק וצריך בנוסף לוודא שהרדיאטור מלא מים). חבל שהמנוע ילך על עצלות לבדוק.
במידה וכן, הסיבה שברכב שלי [יאריס 2002] אין נוריות כאלו, זה בגלל שיש בעיה בחיישן או שהדגם שלי לא תומך?
אתה רציני? גם אם היום זה סטנדרט הרכב שלך בן 20 ואז זה בכלל לא היה קיים.
האם ניתן להוסיף מד שמן ומים שידווח בלוח הבקרה ויפעיל נורית או אולי אפילו ייתן אינדיקציה למצב השמן והמים?!
לא ניתן להוסיף. כאמור לעיל יש לך אינדיקציה למצב השמן והמים אבל כשתקבל התראה (אם לא תפספס אותה כמו שהרבה מפספסים את המדחום כשהוא קופץ) הרבה פעמים יהיה מאוחר מידי.
כדאי שתבקש מהמוסכניק/חבר מבין הדרכה קצרה איך לבדוק שמן ומים.
תודה!
-
@אלי-tza אמר במד שמן ומים לרכב:
(שברכב ישן זה לא מספיק וצריך בנוסף לוודא שהרדיאטור מלא מים). חבל שהמנוע ילך על עצלות לבדוק.
מה הכוונה? תוכל בבקשה לפרט יותר?
האם ניתן להוסיף מד שמן ומים שידווח בלוח הבקרה ויפעיל נורית או אולי אפילו ייתן אינדיקציה למצב השמן והמים?!
לא ניתן להוסיף.
ראיתי שקיים מד לחץ שמן וטמרטורה מים להוספה. זה שונה?
כדאי שתבקש מהמוסכניק/חבר מבין הדרכה קצרה איך לבדוק שמן ומים.
תודה על האריכות!
-
(שברכב ישן זה לא מספיק וצריך בנוסף לוודא שהרדיאטור מלא מים). חבל שהמנוע ילך על עצלות לבדוק.
מה הכוונה? תוכל בבקשה לפרט יותר?
לפרט במה? לפתוח את הפקק של הרדיאטור ולראות שהוא מלא, אצלי לדוגמה המבנה שלו לא מאפשר לראות פנימה אז כל פעם אני מוסיף טיפה כדאי לראות שזה עולה לפקק.
לא ניתן להוסיף.
זה בדיוק מה שכתבתי שיש כבר.
-
לפרט במה? \
מה מיוחד ברכבים ישנים יותר שצריך לבדוק בהם
אין משהו מיוחד. סטטיסטית הם בסיכון גבוה יותר בגלל הבלאי. באמת כדאי גם בחדשים יותר.
זה בדיוק מה שכתבתי שיש כבר.
הבנתי, התכוונתי לשאול האם להוספה יש דווקא לחץ אבל מדיד אין
אכן מדיד אין למיטב ידיעתי.