אשכול 2 - 5 שאלות קונקרטיות בהתקנת מזגן
-
התקנה עצמית (בלי ניסיון):
- חשוב - יש לי מזגן משומש (בן 6) שקיבלתי כשהצנרת מקופלת לכיוון מסויים (וזה לא היה הכיוון בהתקנה המקורית). האם יש בעיה לקפל את הצנרת לכיוון שונה או לא? האם לקפל בעדינות ולעשות בדיקה עם סבון אחרי זה?
- מה אתם עושים כשמתקינים מזגן על קיר לא חיצוני והצנרת נכנסת לתעלה חצובה - האם איזור החיבורים של הצנרת מוכנס ג"כ לתוך התעלה?
- כשאני מנקז את הגז במזגן הקודם, ובא לסגור את הצינור הגדול - בעצם יש 3 הברגות - אום החיבור מלמעלה, ברז במאוזן, וברז מלמטה - אני צריך לדאוג ששני הברזים המאוזן והתחתון יהיו סגורים, נכון? (ובעיקר המאוזן כי התחתון כנראה תמיד סגור) - אשמח לתשובה.
- מזגן 1 / 1.25 כו"ס - כמה זמן פעולת מדחס בשביל ניקוז הגז (ראיתי שיש שכתבו כמה דקות, אבל בחנות אמרו לי חצי דקה).
- מזגן תדיראן N20, מישהו יודע אם חייב רגשי טמפרטורה חיצונית או לא?
תודה רבה מראש לכל העונים
-
@דוד-ה אמר באשכול 2 - 5 שאלות קונקרטיות בהתקנת מזגן:
התקנה עצמית (בלי ניסיון):
- חשוב - יש לי מזגן משומש (בן 6) שקיבלתי כשהצנרת מקופלת לכיוון מסויים (וזה לא היה הכיוון בהתקנה המקורית). האם יש בעיה לקפל את הצנרת לכיוון שונה או לא? האם לקפל בעדינות ולעשות בדיקה עם סבון אחרי זה?
- מה אתם עושים כשמתקינים מזגן על קיר לא חיצוני והצנרת נכנסת לתעלה חצובה - האם איזור החיבורים של הצנרת מוכנס ג"כ לתוך התעלה?
- כשאני מנקז את הגז במזגן הקודם, ובא לסגור את הצינור הגדול - בעצם יש 3 הברגות - אום החיבור מלמעלה, ברז במאוזן, וברז מלמטה - אני צריך לדאוג ששני הברזים המאוזן והתחתון יהיו סגורים, נכון? (ובעיקר המאוזן כי התחתון כנראה תמיד סגור) - אשמח לתשובה.
- מזגן 1 / 1.25 כו"ס - כמה זמן פעולת מדחס בשביל ניקוז הגז (ראיתי שיש שכתבו כמה דקות, אבל בחנות אמרו לי חצי דקה).
- מזגן תדיראן N20, מישהו יודע אם חייב רגשי טמפרטורה חיצונית או לא?
תודה רבה מראש לכל העונים
לגבי 1 כדי לכופף צנרת נחושת אתה צריך להשתמש במכשיר ייעודי לכך אם תכפף ביד מרבית הסיכויים שתגרום נזק ובריחת גז
לגבי 2 אם הבנתי אותך נכון אז כן גם החיבורים אמורים להיכנס לתוך התעלה
לגבי 3 יש שני ברזים לסגירה של הגז והם בהברגות ע"ג הסיומת של הצינור, ההברגה העליונה שיש שם על הצינור הרחב זה ונטיל לבדיקת גז
לגבי 4 לא התנסיתי בכך ואין לי מידע מדוייק בעניין
לגבי 5 כנ"ל
אני לא מתקין מזגנים הכל זה ידע שהצטבר אצלי בעניין
בהצלחה -
האם יש בעיה לקפל את הצנרת לכיוון שונה או לא? האם לקפל בעדינות ולעשות בדיקה עם סבון אחרי זה?
עדיף מאוד שלא
מה אתם עושים כשמתקינים מזגן על קיר לא חיצוני והצנרת נכנסת לתעלה חצובה - האם איזור החיבורים של הצנרת מוכנס ג"כ לתוך התעלה?
כדי שלא-אם תצטרך לשנות/להזיז וכדומה
כשאני מנקז את הגז במזגן הקודם, ובא לסגור את הצינור הגדול - בעצם יש 3 הברגות - אום החיבור מלמעלה, ברז במאוזן, וברז מלמטה - אני צריך לדאוג ששני הברזים המאוזן והתחתון יהיו סגורים, נכון? (ובעיקר המאוזן כי התחתון כנראה תמיד סגור) - אשמח לתשובה.
כמו שהוא אמר
@aknvtchtk אמר באשכול 2 - 5 שאלות קונקרטיות בהתקנת מזגן:
לגבי 3 יש שני ברזים לסגירה של הגז והם בהברגות ע"ג הסיומת של הצינור, ההברגה העליונה שיש שם על הצינור הרחב זה ונטיל לבדיקת גז
צריך להוריד רק ההברגות שמולך (ההברגות שיש בשניהם ולא זה שיש רק בעבה) ושם לסגור קודם את הדק ואח"כ את העבה
מזגן 1 / 1.25 כו"ס - כמה זמן פעולת מדחס בשביל ניקוז הגז (ראיתי שיש שכתבו כמה דקות, אבל בחנות אמרו לי חצי דקה).
חצי דקה וודאי לא!
בערך דקה שתיים, אמורים לשמוע על המדחס שהוא מתחיל להתאמץ ואז לחכות עוד כמה שניות ולסגור גם העבה ולכבות מיד@דוד-ה אמר באשכול 2 - 5 שאלות קונקרטיות בהתקנת מזגן:
מזגן תדיראן N20, מישהו יודע אם חייב רגשי טמפרטורה חיצונית או לא?
אף מזגן לא צריך רגשים חיצוניים, (נראה לי שזה עשוי שאם בחוץ יהיה טמפרטורה שנמוכה מאפס או מינוס 5 שהמדחס לא ידלק או משהו כזה,) אבל בכל אופן כאן בישראל לא צריך את זה