גיבוי פורום נודביבי
-
@lindoorsos
כן
ראה כאן עוד -
@lindoorsos לא מכיר את מה ש @clickone הביא, אבל אני עושה גיבוי יומי של הפורום בצורה הבאה:
את התיקיה של נודביבי עצמה אפשר פשוט להעתיק (rsync), לדחוס, ולשמור.
את המסד נתונים, אצלי רץ בדוקר עם volume לבחוץ של הנתונים, אי אפשר להעתיק נתונים של מסד נתונים שרץ - פשוט לא יהיה אפשר להריץ אותו אחר כך, אז אני יוצר snapshot ב lvm, ואותו אני מגבה.
שים לב שאצלי כל המסדי נתונים נמצא במחיקה מיוחדת בדיסק נפרד בvlm, לכן זה רלוונטי.
אפשר באותה מידה לעצור את הפורום לגמרי - ואז לגבות - אבל אז אתה משבית את הפורום לזמן הגיבוי.
בכל אופן, אם מגבים את הקבצים של הdata אסור שמאותו מיקום מונגו ירוץ, כי הגיבוי לא יהיה שמיש.כל הרעיון פחות מיועד לגיבוי בשביל להעביר את הפורום, אצלי זה פשוט רץ כל יום אוטומאטי, אם אתה רוצה להעביר, פשוט תשמור את התיקיה של nodebb, תגבה מסד נתונים עם mongodump, בשרת החדש mongorestore וזהו..
-
@שמואל4 אמר בגיבוי פורום נודביבי:
@lindoorsos לא מכיר את מה ש @clickone הביא, אבל אני עושה גיבוי יומי של הפורום בצורה הבאה:
את התיקיה של נודביבי עצמה אפשר פשוט להעתיק (rsync), לדחוס, ולשמור.
את המסד נתונים, אצלי רץ בדוקר עם volume לבחוץ של הנתונים, אי אפשר להעתיק נתונים של מסד נתונים שרץ - פשוט לא יהיה אפשר להריץ אותו אחר כך, אז אני יוצר snapshot ב lvm, ואותו אני מגבה.
שים לב שאצלי כל המסדי נתונים נמצא במחיקה מיוחדת בדיסק נפרד בvlm, לכן זה רלוונטי.
אפשר באותה מידה לעצור את הפורום לגמרי - ואז לגבות - אבל אז אתה משבית את הפורום לזמן הגיבוי.
בכל אופן, אם מגבים את הקבצים של הdata אסור שמאותו מיקום מונגו ירוץ, כי הגיבוי לא יהיה שמיש.כל הרעיון פחות מיועד לגיבוי בשביל להעביר את הפורום, אצלי זה פשוט רץ כל יום אוטומאטי, אם אתה רוצה להעביר, פשוט תשמור את התיקיה של nodebb, תגבה מסד נתונים עם mongodump, בשרת החדש mongorestore וזהו..
אוקיי.תודה.
@A0533057932 הבנת? (אני הבנתי רק בערך)
זה יעזור לנו? -
@lindoorsos הבנתי
אבל כל עוד ואין את הסיסמאות ששימשו להקמה
לא של מסד הנתונים של וורדפס ולא של MONGODB קצת קשה לבצע גיבוי
כעת עליך לחכות ל @men770 בתקווה שלו יש מושג מה הסיסמאות שאיתם הוא הקים את האתר -
@a0533057932 כל הסיסמאות של הנ"ל מופיעות בconfig של האתרים...
השאלה בשביל מה אתה צריך בכלל סיסמאות? לגיבוי של מונגו למשל לא צריך אם אתה משתמש עם mongodump, ומשחזר עם restore ומשתמש עם אותו קובץ config. -
@a0533057932 אמר בגיבוי פורום נודביבי:
@שמואל4 הסקריפט של clickone אומר שהוא לא מצליח להתחבר למונגו
תעלה לכאן את השגיאה...
-
@שמואל4 אמר בגיבוי פורום נודביבי:
@a0533057932 כל הסיסמאות של הנ"ל מופיעות בconfig של האתרים...
השאלה בשביל מה אתה צריך בכלל סיסמאות? לגיבוי של מונגו למשל לא צריך אם אתה משתמש עם mongodump, ומשחזר עם restore ומשתמש עם אותו קובץ config.זה התוצאה של הרצת הפקודה mongodump ללא פרמטרים
2021-06-20T12:35:10.553+0300 Failed: error getting database names: command listDatabases requires authentication
וזה פרטי הקונפיג
{ "url": "https://techno-tech.cf", "secret": "7f5ff133-a4ce-4b2b-bb57-25b09fb56d42", "database": "mongo", "port": 4561, "mongo": { "host": "127.0.0.1", "port": "27017", "username": "nod123", "password": "456789", "database": "rfgtdf", "uri": "" } }
כמובן ששיניתי את פרטי הגישה למונגו
עברתי על התיאור ולא מצאתי איך אני רושם למונגו להשתמש ביוזר ובסיסמה
האם יש הכין שהוא הדרכה יותר מהתיאור הרשמי -
mongodump --username nod123 --password 456789 --db rfgtdf