שחזור קבצים - מלא תמונות חזרו אך חלקם לא טובים
-
השתמשתי בתוכנה מומלצת בשם ActiveFileRecovery
חזרו מעל אלף תמונות מכרטיס מצלמה אך מה שיצא זה שחוזר תמונה מסוימת באופן מלא ותמונה שאח"כ זה אותה תמונה אבל באיכות ירודה מאד והתמונה הבאה היא אותה תמונה אך רואים רק חצי ממנה או במצלמה כתוב שלא מצליח לקרוא אותה. כך שסה"כ קבלתי את התמונות חזרה אבל צריך לברור הרבה פסולת מכל התמונות שיהיה סולת נקיה מתמונות טובות.
האם יש דרך לשחזר הרבה אך שיביא לי רק את התמונה הטובה -
@שעטנ-ז-ג-ץ רוב המצלמות יוצרות עותק מוסתר של כל תמונה בגרסא מוקטנת כדי להאיץ את מנגנון הדפדוף בין התמונות. השחזור פולט גם את התמונות האלו.
אחרי השחזור, תוכל לסנן אותן די בקלות אם תסדר את כל התמונות לפי גודל הקובץ, או יותר טוב, לפי מימדי התמונה (רזולוציה).כדי להציג את הרזולוציה של כל התמונות, שנה את סוג התצוגה של התיקייה ל-פרטים, אחר כך קליק ימני על אחת מכותרות העמודות ותבחר להציג את המאפיין מימדים.
לבסוף תלחץ על הכותרת מימדים כדי למיין לפיה.
הנה דוגמא: -
@odeddvir אמר בשחזור קבצים - מלא תמונות חזרו אך חלקם לא טובים:
@שעטנ-ז-ג-ץ רוב המצלמות יוצרות עותק מוסתר של כל תמונה בגרסא מוקטנת כדי להאיץ את מנגנון הדפדוף בין התמונות. השחזור פולט גם את התמונות האלו.
אחרי השחזור, תוכל לסנן אותן די בקלות אם תסדר את כל התמונות לפי גודל הקובץ, או יותר טוב, לפי מימדי התמונה (רזולוציה).כדי להציג את הרזולוציה של כל התמונות, שנה את סוג התצוגה של התיקייה ל-פרטים, אחר כך קליק ימני על אחת מכותרות העמודות ותבחר להציג את המאפיין מימדים.
לבסוף תלחץ על הכותרת מימדים כדי למיין לפיה.
הנה דוגמא:מצוין גם אני חשבתי צורה נוספת היינו עפ"י גודל שכל מה שקטן מ 150KB הוא ודאי לא תמונה גדולה אבל כל השיטות האלו לא עוזרים לגבי חציי תמונות שבגודלם וכן במשקל הם כמו כל תמונה אחרת
אולי יש תוכנה שמביאה רק תמונות מליאות ולא חסרות ופגומות (אגב יש עוד תופעה ששתי תמונות מתחברות לתמונה אחת בשחזור) -
@שעטנ-ז-ג-ץ אמר בשחזור קבצים - מלא תמונות חזרו אך חלקם לא טובים:
השתמשתי בתוכנה מומלצת
על פי מה שנכתב כאן אני מתחיל לפקפק ב"מומלצת"
כמו ש @OdedDvir כתב, יש בתוך הקובץ תמונה , תמונה ממוזערת (להלן: "thumbnail")
מעולם לא ראינו או שמענו על תוכנת שחזור שמשחזר בנפרד את הthumbnail בנוסף על המקורבנוסף, מה שכתבת:
@שעטנ-ז-ג-ץ אמר בשחזור קבצים - מלא תמונות חזרו אך חלקם לא טובים:
אגב יש עוד תופעה ששתי תמונות מתחברות לתמונה אחת בשחזור
מוסיף על הפקפוק כנכתב לעיל
לענ"ד הקלושה והרטושה, תנסה תוכנה אחרת -
@משחזר-מידע אמר בשחזור קבצים - מלא תמונות חזרו אך חלקם לא טובים:
לענ"ד הקלושה והרטושה, תנסה תוכנה אחרת
או שצריך לשחק עם האופציות בתוכנה.