-
@ש-ב אני לא יודע מה הרמה שלך, אבל אם אתה מתחיל, אני יכול לספר לך מנסיוני, שללמוד את הנושאים האלו מתוך ספר, עלול לייאש אותך די מהר. ספר על HTML או CSS לעולם לא יקיף את כל הנושא כראוי, אא"כ הוא יבוא בגודל של אנציקלופדיה, וגם אז הוא לא יהיה רלונטי, CSS לבדה היא שפה ענקית וחיה שמתפתחת באופן קבוע.
מסתמא תתכוון ללמוד גם JS, וזה בכלל ספר נפרד...
מלבד זאת, ספר הוא מאוד מוגבל ביכולת ההוראה שלו. יש נושאים שבהם סרטון קצר שווה מאה תמונות ואלף מילים.
הייתי מייעץ לך דווקא ללכת על קורס אינטרנטי שיזרוק אותך למים, להתנסות ולבנות כמה דפים פשוטים, ומדי פעם כשיתחשק לך לחפור - לצלול פנימה אל דוקומנטציה או ספר. זו חוויה הרבה יותר קלה ויעילה.
רוב המתכנתים ממילא כך עושים, ולא לומדים ישר את כל הנושא על הסדר... (אני בטוח לא הייתי מסתדר בלי גוגל, סטאק, וכמובן הפורום הזה)
כך אני למדתי, ועדיין לומד, את הנושאים האלו.
-
@ש-ב אני למדתי מהספר הזה , בגרסה יותר ישנה שלו.
בכל זאת, עברו מאז 6 שנים.
לטעמי הוא מספיק טוב, ובניגוד ל@OdedDvir אני כן ממליץ ללמוד אם אפשר בצורה מסודרת, ולהבין טוב מה אתה עושה. ולא רק ללמוד תוך כדי תנועה..
כשאתה מבין את התיאוריה מאחורי הדברים, זה עוזר לך לכתוב בצורה יותר נכונה ומהירה.
ולהבין את הבסיס של html ו css בשביל שימוש יומיומי, זה לא ככ מסובך. -
-
@avr416
זה עניין של סגנון
יש כאלו שאוהבים להבין את הכל מהתחלה,
ויש כאלו שרוצים לראות משהו עובד ואחר כך להבין לאט לאט "איך זה עובד בעצם?"אני אישית אוהב להתחיל עם דוגמה שעובדת, וכך להרגיש על הסוס
ואז לנתח "מה היה כאן?", ואחרי כמה דוגמאות שיש לי הבנה כללית, ללכת ללמוד את התאוריה.זה כמובן גם משנה מה הנושא ועד כמה הוא מורכב
ללמוד רשתות לעומק לפני שמקימים שרת HTTP קטן זה משמעם.
אבל אם מתחילים מהקמת אתר פשוט ואז מסבירים שיש כאן שכבות, נראה לי שזה יותר מעניין ויותר קל להבנה. -