-
@אביי
אם הוא לא בתוך טופס אחר,form_MyForm.MyFiald.Visible = True form_שם_טופס.שם_שדה.Visible = True
שים לב שבעברית זה נהפך אבל קודם כל שם הטופס נקודה ואז שם השדה
(עוד נקודה שהטופס שאליו פונים צריך להיות רשום בvba כלומר לעשות לו איזה אירוע באחד השדות ואפי' למחוק,)
-
-
@אביי אמר בשדות מוסתרים בטופס אקסס:
@avi-rz אמר בשדות מוסתרים בטופס אקסס:
אם הוא לא בתוך טופס אחר,
הווי אומר?
זה עדיין לא עזר לי משתי סיבות,
א. זה רק חד פעמי, ואני רוצה קוד שיוכל לשנות בצורה קבועה לגלוי/מוסתר.
ב. אני מעוניין שזה יהיה בטופס אחד שישלוט על כל מיני שדות בכמה טפסים.
לא הבנתי,
ניסית?
זה צריך לעבוד,
אני התכוונתי רק דבר אחד: שאם הטופס שאליו זה מופנה הוא בתוך פקד משנה שבתוך טופס אחר(ראשי), אז הניווט יהיה שונה, זה הכל, תנסה את הקוד לעיל ותעדכן אם זה עזר או שיש שגיאה. -
@odeddvir יש לי טבלה שלכל חודש יש עמודה נפרדת, את העמודות יצרתי מראש.
כעת יש לי טופס שמציג רשומה מהטבלה עם השדות הספציפיים הללו, אבל אני מעוניין שלא יראו עדיין את החודש הבא אלא רק את מה שכבר היה, אז אני רוצה ליצור טופס נוסף שבו אני אגדיר לחצן שיהפוך את השדה לגלוי וכך כל ר"ח אני לוחץ עליו וזהו. -
שיהפוך את השדה לגלוי וכך כל ר"ח אני לוחץ עליו וזהו.
אבל בכל ראש חודש - השדה להצגה יהיה עם שם אחר?
אני חיפשתי משהו שישנה את זה לצמיתות עד לשינוי ידני בחזרה.
את זה ניתן לפתור על ידי שמירת הסטטוס של ניראות השדה בטבלת עזר, והצגה שלו בארוע טעינה של הטופס.
אגב, פריסת הנתונים בצורה של עמודה נפרדת לכל חודש נשמעת לי לא טובה. אם זה שייך לשנות את הפריסה כך שהתאריך יופיע בעמודה אחת, ממילא לא תצטרך למצוא פתרון יצירתי לבעיה שלך. תוכל להשתמש בשאילתת בחירה פשוטה.
-
@odeddvir אמר בשדות מוסתרים בטופס אקסס:
אגב, פריסת הנתונים בצורה של עמודה נפרדת לכל חודש נשמעת לי לא טובה. אם זה שייך לשנות את הפריסה כך שהתאריך יופיע בעמודה אחת, ממילא לא תצטרך למצוא פתרון יצירתי לבעיה שלך. תוכל להשתמש בשאילתת בחירה פשוטה.
גם חושב כך.
@avi-rz כוונתי שכשאני סוגר את הטופס ופותח מחדש, זה חוזר להיות מוסתר, אני חיפשתי משהו שישנה את זה לצמיתות עד לשינוי ידני בחזרה.
אז כמו שאמר OdedDvir, אירוע בעת פתיחה זה הפתרון שלך,
רציתי להוסיף: אתה יכול לעשות טבלה של הגדרות ואת זה באמת לפתוח בטופס אחר ולשנות שם,
ובטופס המדובר - שבו אתה רוצה לגלות/להסתיר את השדות, שם תעשה אירוע בעת פתיחה ולבדוק ב dlookup מה ההגדרה של כל חודש ולפי זה לגלות או להסתיר.
עוד דבר שבאמת עדיף שברירת מחדל יהיו כל השדות מוסתרות ותגלה את מה שרלוונטי. -(ואם אתה חושב לעשות הפוך - כמובן תזיז את הפוקוס מהשדה שאתה רוצה להסתיר). -