סינון טלגרם | ווצאפ - האמנם?
-
תגובה: טלגרם דסקטופ - מידע על סינון
@זלמן אמר בטלגרם דסקטופ - מידע על סינון:
אשמח מאוד אם תוכלו לרשום פרטים על מתכנת שיוכל לבנות לי תוכנה למחשב ללא החיפוש הגלובלי.
אמ;לק: יש שירות צ'אט פתוח בנטפרי, קוד פתוח שרת ולקוח, עם אפשרות גישור לווצאפ וטלגרם.
אני קופץ על העניין עם רעיון שמתבשל לי בראש:
ידוע הצורך של אנשים בווצאפ, בעיקר מי שבא בקשר עם עולם הכללי, ששם אין כמעט שיחות טלפון, רק טקסט...ומאידך - ברור הצורך בסינון בכלי אלו.
אז מה הרעיון?
אולי אפשר לסנן את טלגרם ווצאפ באמצעות שימוש בממשק הגשרים של matrix.org!!
מה זה matrix.org:
חשבתם פעם על כך שבכך שאנחנו משתמשים בשירות צ'אט מסויים, כלאנו את עצמנו בו? כלומר: נניח שאני משתמש בהאנגוטס, וכן כל מכרי (הדוגמה הנכונה בהקשר של העולם הרחב היא ווצאפ, כמובן). כרגע אני יכול למצוא שם כל אחד שיש לו חשבון ג'ימייל.מה יקרה אם הממשק הירוק הזה ימתח את עצביי יום אחד, וארצה לעבור ל---(אין שום דבר פתוח כב"מ בנטפרי, סליחותיי... נניח) טלגרם.
אבל כל אנשי הקשר שלי נמצאים בהאנגוטס, ולא יעברו איתי לטלגרם, רק כי החלטתי שאני מחבב את הממשק התכול שם.
מה עושים?
כל ספקי הצ'אט נעלו אותנו בתוכם!
אם נחזור לאחור, לכלי העתיק שכיום משמש רק אנשים מאנ"ש - המייל, נזכר ששם לעומת הצ'אטים, זה פרוטוקול אחיד, שכל אחד יכול לממש כרצונו, אפילו בPHP. למרות שרובנו משתמשים בג'ימייל, מבחינה פרוטוקולית (מילה חמודה) אין מניעה לעבור לוואלה מייל, לאאוטלוק ז"ל, או לנכדו הוובי נ"י.
מה שצריך אם כן, פרוטוקול קבוע לצ'אטים, שכל החברות יממשו!
פרוטוקול כמו פרוטוקול המייל, שאפשר לממש לבד, וליישם לבד.וזה בדיוק פרוטוקול matrix.org.
הפרוטוקול בא לממש צ'אט מוצפן מקצה לקצה, אבל מבוזר.
כלומר - כל אחד יכול להיות רשום באיזה שרת (ספק) שירצה, ואפשר לעשות קבוצה עם משתמשים מכמה ספקים!
כל המשתמשים מקבלים את ההודעות שנכתבו ע"י כלל החברים בקבוצה מכל השרתים.הייתם חולמים על קבוצה מעורבת מטלגרם ווצאפ והאנגוטס?
מה זה קשור אלינו?
שבמטרה ליצור תאימות עם שאר השירותים, הם יצרו פרוטוקול של גשרים לפרוטוקולי צ'אט אחרים,
וכן מימוש בקוד פתוח של הגשרים לווצאפ טלגרם הנגוטס ועוד.אם כן, ניתן לפתוח שרת של נטפרי (וכך לפתור את בעיית ההצפנה מקצה לקצה, שהשרת יסנן את ההודעות), עם גשר לכל משתמשי הווצאפ, והטלגרם, וכך יהיה לנטפרי ווצאפ מסונן ע"ג הלקוח של מטריקס!!
ואם מדברים על האנגוטס שתיכף נגמר - אז הנה החלופה!!
קוד פתוח, אפשר לשחק ולסנן כמה שרוצים.
למי שרוצה לקרוא על מטריקס, כמובן באתר הראשי matrix.org.
לקוח מטריקס רשמי יש את אלמנט: element.io עריכה: פתוח בנטפרי.
הספק הראשי, matrix.org ג"כ פתוח.
יש עוד כמה שם באתר.אני מניח שכל הנ"ל לא פתוחים כב"מ, אין לי אפשרות לבדוק. -
@musicode לא מתערב יותר מידי במה שכתבת, רק כותב שמטריקס - כלומר הלקוח מטריקס המאורח - אלמנט, פתוח בנטפרי (אני פתחתי) זה מעולה ממש (דומה לדיסקורד ולסלאק)
מה העניין להשקיע בווצאפ הלוואי שיגמרו איתו כבר, הרבה יותר טוב טלגרם (או מקסימום סיגנל) וטלגרם אפשר לסנן בהחלט עם קצת השקעה
-
@chv אמר בסינון טלגרם | ווצאפ - האמנם?:
@musicode לא מתערב יותר מידי במה שכתבת, רק כותב שמטריקס - כלומר הלקוח מטריקס המאורח - אלמנט, פתוח בנטפרי (אני פתחתי) זה מעולה ממש (דומה לדיסקורד ולסלאק)
מה העניין להשקיע בווצאפ הלוואי שיגמרו איתו כבר, הרבה יותר טוב טלגרם (או מקסימום סיגנל) וטלגרם אפשר לסנן בהחלט עם קצת השקעה
ענק!
השאלה אם יפתחו כל שרת מארח.
גם את השרת ששמתי עליו את הגשר לווצאפ או טלגרם.איזה ספקים פתוחים?
מטריקס פתוח?אז נעביר את כל המנוטפרים למטריקס, וכך הם יקדימו את העולם כולו במעבר לרשת החדשנית!...
(אני עכ"פ מרגיש שזה העתיד - פרוטוקול פתוח לתקשורת. לא עוד נעילה בגנן של חברות הביג-טק.)
-
-
@nigun אמר בסינון טלגרם | ווצאפ - האמנם?:
@musicode
אם יש גשרים פתוחים? אז נטפרי אמורים לחסום את זה? לא?
אני מנחש שהגשר הציבורי לא מסונן.אין סיבה לחסום ככל הידוע לי (לא העמקתי),
היות והגשר לא מוצפן, וכל מה שעובר שם עובר סינון רובוטי + תמונות + קבצים.
אם יש (או יהיה) גשר מוצפן לטלגרם, זה יהיה משהו אחר.