אקסס למתחילים: תגובות
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים:
הערה: החלק הזה במדריך לכאורה חורג מעט מההדרכה, ומנסה לתאר מצב שאליו אנו עלולים להגיע כמפתחים. הוא נולד כתוצאה משיחה שהיתה לי אמש עם מפתח אחר, עם זאת, אני רואה בו חלק חשוב מהמדריך, וחושב שהתועלת ממנו רבה למפתחים בכלל, לא רק באקסס.
אז אם אתם מחכים רק לפתרון של החלק הקודם, תמחלו לי.
אני מרגיש נוח באכסניה הזו להשתמש לפעמים בסגנון בלוגי משהו...(...)
כל השקלא וטריא הזו מעלה נקודה מאוד חשובה.סוף מעשה במחשבה תחילה
השאלות האלו היו אמורות לצוץ כבר בשלב התכנון.
את ההדרכה פתחתי במשפט מעין: השלב הראשון, והחשוב ביותר ביצירת מערכת הוא התכנון.
אבל לא שמעתי לעצתי, התחלתי מיד ליצור טבלאות, טפסים, שאילתות, וכו' וכו'.
למה?
כי לדעתי זו דרך מצויינת ללמוד. ליגרס איניש והדר ליסבר.
אבל זו דרך גרועה מאוד ליישם למעשה את מה שלמדתי.
באופן אישי, הדחף הראשוני שלי כמתכנת, הוא ישר להתחיל ליצור. אני כבר רוצה לראות את הכל עובד, בלי להיכנס לדקדוקי עניות איך בדיוק כל פיפס ייושם. אבל, אם אני מתפתה לזה, אני מזמין לעצמי צרות.
כי להכניס שינויים במערכת קיימת זה כמעט תמיד הרבה יותר מסובך מאשר לבנות אותה כך מעיקרא.
אמת היא, כי יש גם צד שני למטבע, והוא להיתקע עד אין סוף בשלב התכנון, מבלי להוריד את הרעיון מעולם האצילות לעולם המעשה.
אבל הניסיון מוכיח שהאופציה הראשונה היא הכי גרועה, ושתכנון טוב ואפיון מדוקדק מחזיר את ההשקעה בכפלי כפליים.תשבו ותתכננו עם דף ועפרון:
- מה המטרות של המערכת
- אילו ישויות קיימות בה (תורמים, משפחות, נציגים, מנהלים, וכו' וכו')
- סרטטו על דף סקיצה כללית של המסכים השונים
- מה הפונקציונאליות שתתאפשר למשתמש בכל מסך
כשהכל על הנייר, אין בעיה לשנות, למחוק, ולהתחיל דף חדש בלי נקיפות מצפון.
אם עברתם את השלב הזה, אתם על דרך המלך.
זהו לבינתיים.ולעניין עצם ההדרכה והפתרון, בפוסט הבא (בקרוב בלי נדר) אני אציג פתרון שאפשר ליישם בלי VBA. הוא לא מושלם, אבל נוכל ללמוד ממנו עוד על אקסס, וזו המטרה העיקרית של המדריך הזה.
ממש צודק בכל מילה
וגם צדקת שזה לא קשור רק לאקסס, אבל גם לא רק לתכנות, אלא לכל עולם היצירה, ובעצם לכל דבר בכלל.כבר מהתחלת המדריך אני יושב וחושב, ומנסה לתכנן את המערכת שלי.
את שלבים 1 ו2 (של התכנון) כבר בצעתי
אבל שם אני אוחז, וזה בגלל שאני עוד לא מודע לכל האופציות הקיימות.אבל בכל פרק נוסף אני לומד עוד המון. זה פשוט מדהים איך שאתה מצליח לשלב בין ההתקדמות בפרוייקט הבניה לבין לימוד של חומר חדש.
אני בספק לגבי מה שכתבת בהתחלה שהמדריך לא מתוכנן ואין סילבוס.
יישר כח!
-
@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
זה פשוט מדהים איך שאתה מצליח לשלב בין ההתקדמות בפרוייקט הבניה לבין לימוד של חומר חדש.
והנה דוגמה חיה לכך, הפרק של היום:
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים:
חלק י"ז: פתרון (חלקי) לבעיית שיוך התרומות
נתחיל דווקא מהבעיה השניה:
האם בכלל אפשר להעביר תרומה ממשפחה אחת לאחרת?
וניישם את הכלל שחשבנו עליו:
כל זמן שהתרומה לא בוצעה בפועל, כלומר שהתורם העביר למערכת את הכסף, אך אנחנו עדיין לא העברנו אותו למשפחה – ייתכן ונרצה לאפשר לשנות את הייעוד. אבל אם התרומה כבר הועברה למשפחה, אסור שתהיה אפשרות לשנות את הייעד.לשם כך אנו צריכים שדה נוסף שמציין את הסטטוס של התרומה.
לאחר מחשבה, החלטתי שאני מעוניין בשלוש אפשרויות לשדה הסטטוס:- זמינה התרומה נכנסה למערכת, אך עדיין לא מיועדת עדיין לשום משפחה. בידינו ליעדה למי שנרצה.
- מיועדת התרומה כבר מיועדת לאחת המשפחות, אך עדיין לא הועברה אליה בפועל. כעת רק מנהל יוכל לשנות את ייעוד התרומה.
- בוצעה התרומה הועברה כבר למשפחה, ואין לשנות בה שום דבר.
(.............
...........)
לסיום
הסרת האפשרות לשינוי הסטטוס על ידי המשתמש היא צעד חשוב. אך עדיין יש עוד מה לעשות:- להריץ את שאילתת העדכון כשהדבר מתבקש, למשל עם סגירת הטופס. (ככל הנראה לא יהיה מנוס משימוש ב-VBA למרות הכל...)
- לאפשר שינוי הסטטוס ל"בוצעה" במקרה שאכן התרומה הועברה למשפחה.
נשאיר זאת לפעם הבאה.
הפתרון פשוט גאוני
ועל הדרך שילבת המון מידע חשוב ומרתק.ממש מדהים.
אגב, למה החשש הגדול להכניס קצת VBA ?
אני לא מתנגד לכך... -
@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
אגב, למה החשש הגדול להכניס קצת VBA ?
אני פשוט משתדל להצטמצם לידע בסיסי. VBA זה עולם שלם בפני עצמו.
וככלל, אם אפשר לפתור את הבעיה על ידי שאילתא, זה עדיף מבחינת יעילות ותאימות הלאה, דהיינו, כשנרצה בעז"ה לשדרג את המערכת לבסיס נתונים אחר, או ממשק אחר.
אבל כנראה שנטעם קצת משם, כי אני רואה שנדחקתי לפינה עם בעיית שיוך התרומות, והפתרון של הרצת השאילתה באופן ידני בכל פעם לא מתאים למערכת אמיתית.@בערל אמר:
איך שאתה מצליח לשלב בין ההתקדמות בפרוייקט הבניה לבין לימוד של חומר חדש.
אני בספק לגבי מה שכתבת בהתחלה שהמדריך לא מתוכנן ואין סילבוס.באמת? אני חושב לפעמים שהשילוב הזה הופך את המדריך למבולגן למדי. הוא מלא טעימות מפה ומשם. אבל מנחם את עצמי בעובדה שהתרעתי על כך מראש. מי שלא מרוצה יכול לקבל את התשלום בחזרה...
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: תגובות:
אני חושב לפעמים שהשילוב הזה הופך את המדריך למבולגן למדי
מה פתאום?
לא עקבתי אחרי כל מילה של המדריך (כי לא נראה לי שאני הולך להשתמש באקסס) אבל קראתי את הרוב, וזה נראה ממש מסודר. אין לי מושג מאיפה יש לך זמן/כח להשקיע כל כך במדריך כזה. או שזה פשוט יוצא מאיליו?אגב, חשוב להבהיר שחלק גדול מהתוכן שימושי לא רק באקסס אלא בכל מערכת שמבוססת על מסד נתונים SQL-י.
(מה שלא יהיה נכון אם תתמקד יותר ב-VBA ועוד דברים שקשורים יותר לאקסס ספציפית, אולי זה עוד שיקול לא ליכנס לתחומים אלו) -
@שיהיה אמר באקסס למתחילים: תגובות:
היי
אני לא מצליח לראות את המדריך..
איפה הוא אמור להיות?
בתגובה?לחץ כאן:
https://tchumim.com/topic/10491/אקסס-למתחילים-יצירת-מערכת-לניהול-תורמים/18 -
באמת? אני חושב לפעמים שהשילוב הזה הופך את המדריך למבולגן למדי. הוא מלא טעימות מפה ומשם. אבל מנחם את עצמי בעובדה שהתרעתי על כך מראש. מי שלא מרוצה יכול לקבל את התשלום בחזרה...
השילוב הופך אותו למקצועי הרבה יותר מהרבה מדריכים ברשת
הקטע שבכל שיעור מתקדמים גם בלימוד וגם בבניית המוצר - מספק מאודאישית אני מאוד נהנה מדרך לימוד זו
התחלתי מדריכים שאמורים להיות מעולים ופשוט התעייפתי ועזבתי באמצע... וכאן אני מוצא עצמי מצפה במתח לפרק הבא...תודה רבה!
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים:שיעורי בית: עריכת טופס כרטיס התרומה.
על פי התכנון, טופס כרטיס התרומה frmDonationCard מיועד למנהל המערכת בלבד. אבל בטופס הזה חסרים שני דברים חשובים:- לא מוצג שדה הסטטוס.
- אנו מעוניינים לאפשר למנהל לשנות רק תרומה זמינה, ולא שכבר מיועדת או בוצעה.
למעשה, זה בדיוק אותו תהליך כפי שעשינו עם הטופס של רשימת התרומות.
בהצלחה!בוצע!
-
@איש-פלוני מסתמא לחצת בטעות על הנקודות בשורה של מקור הפקד ולא במקור השורה. כך זה נראה מצילום המסך (אתה בלשונית "הכל" ולא "נתונים")
נכון.
תודה רבה!!! -
@odeddvir
שלום. (אני לא יודע אם כאן המקום לשאלות...)
אני אוחז בפוסט מס' 12, ואני מסתבך.
כשאני גורר טופס משנה לתוך ראשי, ואח"כ חוזר לתצוגת "טופס" - אני רואה את טופס המשנה גדול בלי פרופורציה, וכשאני מנסה להקטין אותו (בתצוגת עיצוב כמובן) - אזי בתוצאה בתצוגת טופס - לא רואים את הכותרת ותוויות השדות. -
להתענג!
כל מילה זהב
ועוד חשבתי שזה עוד תוכנה... -
@OdedDvir
מבקש סליחה שאני שואל על משהו מחוץ למה שנלמד בקורס.
ניסיתי להוסיף לטופס של התורמים תיבה משולבת שיהיה אפשר לבחור בה תורם מתוך טבלת התורמים וניסיתי לעשות שהנתונים בטופס יתעדכנו ויציגו לי את התורם לפי התורם שאני בוחר בתיבה המשולבת. אבל לא הצלחתי שהטופס יסונן לפי מה שאבחר בתיבה המשולבת.
איך אפשר לעשות את זה?
תודה רבה!
אין מילים על הקורס!! הייתי באמצע לבנות קטלוג לאוצר ספרים בישיבה (בלי ידע מוקדם באקסס, ניסוי וטעיה וכל מיני מדריכים שמצאתי באינטרנט), והקורס הזה הוא המדריך הכי ברור שראיתי! עזר לי בהרבה דברים!!