אקסס למתחילים: תגובות
-
@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
לא בדיוק הבנתי את הקטע הזה.
למה אפס מסתיר אותו? ולמה אם אני מסתיר אותו הוא משתנה לטקסט?שאלות מצויינות!
במקור השורה בחרנו את qryDonor_Name. זו שאילתא שהפלט שלה מכיל שני שדות.
כברירת מחדל, התיבה המשולבת תציג:
במצב פתוח (=כשלוחצים על החץ משמאל) - את כל השדות שבשאילתא, דהיינו ID, FullName
במצב סגור - רק את השדה הראשון IDאנחנו רצינו להציג רק את FullName, ולכן קבעתי את הרוחב של העמודה הראשונה (ID) להיות 0. רוחב אפס פירושו: מוסתר.
לעמודה השניה אני מאפשר רוחב של עד 4 ס"מ.אגלה לך סוד: במקרה שלנו, יש רק שתי עמודות, וכיוון שהסתרנו את העמודה הראשונה, מעתה אפשר לתת לעמודה השניה כל רוחב שנרצה, אקסס ממילא תשתמש בכל החלל האפשרי בשביל להציג את העמודה הזו (כלומר ברוחב כל העמודה של DonorID בתצוגת גליון נתונים)
אפשר אפילו בכלל לא לציין את רוחב העמודה השניה, ופשוט לכתוב רק 0. אקסס תבין שכוונתנו לעמודה הראשונה, ותסתיר אותה.
פשוט לא רציתי להשאיר דברים לא מפורשים.ובכדי להוסיף על הבלבול שלי, כשקבעתי את שניהם לאפס - הוא חזר להציג את המספר...
נכון מאוד, כי אם אתה מציין בפירוש ששתי העמודות רוחבן אפס, הפירוש הוא שנסתיר את שתיהן, אם כן מה נציג בתיבה? אקסס מתעלמת מכל ההגדרה השגויה וחוזרת לברירת המחדל. ובכגון דא אמרינן שתיקתיך יפה מדיבוריך...
תמשיך לנסות ולהתנסות, הסקרנות הזו תגרום לך להבין באמת!
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים:
עברית קשה שפה:
יש כאן חלק מעצבן עם וא"ו החיבור, כששמים אותה באותה מחרוזת עם תו הרווח, זה נראה כאילו האות קודמת לרווח. אהבתי את הפתרון היצירתי של @בערל, להוסיף את הרווח בנפרד ואחר כך את האות וא"ו.
שתי נקודות!תודה רבה
אבל אני לא אוהב לקבל כשלא מגיע לי בצדקהפתרון הנ"ל לא מגיע מיצירתיות אלא מצמצום.
לא חשבתי על רעיון אחר לביצוע...עובדה מעניינת:
למרות שבשנת 2017, כשאקסס הגיעה לגיל המופלג של 25 שנה, מייקרוסופט הודיעו קבל עם ועדה כי הם מתכוונים לזנוח סופית את אקסס, (ואף קבעו לה תאריך פטירה), בשקט אלגנטי הם שינו את דעתם, הוציאו גרסאות חדשות בשנים 2019 ו-2020, ועדיין ממשיכים לעדכן את אקסס.
ה' ירחם
למה? איך?
האם הם שינו את דעתם סופית או עלולים עדיין לחזור בהם?המשימה הושלמה בהצלחה!
ננוח קצת, כי כבר עלו בדעתי שתי בעיות שעלולות לצוץ במערכת שלנו.
אולי אתם כבר יודעים? (אם כן, ציינו בתגובות)
בפוסט הבא נציין אותן, ונציע שיפורים חשובים למערכת שיצרנו כאן, כפתרון לשתי הבעיות האלו.
כאשר נעדכן ב-frmDonationCard שם משפחה שלא מקושר
לא נוכל לראות את שם הנתרם בשום מקום. רק בטבלת התרומות...
גם בטופס המשפחות לא נוכל לראות את התורם ברשימת התורמים...ובכלל, הרעיון להכנסת נתונים משני טפסים שונים כנראה לא מקצועית.
הפתרון שעולה לי הוא לערוך את שאילתת הקריטריון שיצרנו ולהוסיף החרגה (עדיף עם סימן) זיהוי למקרה שהקיריטריון לא נכון.
-
@חייםיודלביץ אמר באקסס למתחילים: תגובות:
תוכל לתת דוגמא למה אתה מתכוון?
כי אני מצאתי כמעט כל מה שרציתי שיהא בחווית המשתמש, כמעט מבלי להסתבך יש הכל מוכן.יש דברים ממש בסיסים כמו:
- תיבת סימון או כפתור אופציה הניתנים לשינוי גודל (באקסס הגודל קבוע עוד מרזולוצית ה-640x480... מישהו נרדם שם)
- פינות עגולות לפקדים (כמו תיבת טקסט ותיבה משולבת)
- שינוי צבע בחלק מפקד (למשל תיבת טקסט)
- שינוי גודל \ סוג כתב בתוך פקד (תמיכה עלובה בRichText)
- כפתור Toggle
ויש טיפה יותר "מתקדמים":
- סרגל התקדמות
- אנימציה בסיסית (החלקה של אלמנטים, למשל צמצום תפריט)
- שינוי גודל דינאמי של פקדים לפי גודל המסך (התאמה לרזולוצית המשתמש)
- סינון דינמי של תיבה משולבת (בדומה לחיפוש לגוגל)
- חלוקה לרמות בתוך טופס
כל הדברים האלו כמובן מובנים ב CSS בסיסי...
למה? איך?
האם הם שינו את דעתם סופית או עלולים עדיין לחזור בהם?העתיד של אקסס לא ברור.
לעניות דעתי זה עניין של רווחיות וביקוש.
שמייקרוסופט יזנחו לגמרי את אקסס - זה מסתמא לא יקרה בעתיד הקרוב. כל זמן שלאקסס תהיה נישה ייחודית - היא תישאר איתנו.יש שיחה של מנהל התכנית של אקסס ב-YouTube משנת 2019 שבה הוא מצהיר שאקסס לא מתה ואדרבא עוד תעבור שדרוגים בעתיד.
לדבריו, בשנת 2019 אקסס הייתה בשימוש אצל 95% מ-500 החברות הגדולות בעולם (ברשימת Fortune 500).
ואני לא מתפלא. לאקסס יש נישה מאוד חזקה אצל משתמשים כבדים, והיא אחת מסביבות הפיתוח המהירות, הנפוצות והקלות שקיימות, כמו שאני מנסה להראות בהדרכה שלי. מהבחינה הזו אין לה עדיין שום מועמד רציני שיכול להחליף אותה.(אפילו בהשוואה בין אקסל לגוגל-שיטס, שיכול לשמש כיריב רציני לאקסל, מסתמא מייקרוסופט לא יחליטו מחר לזנוח את אקסל...
אדרבא, התחרות, הפופולריות, והגב החזק של מייקרוסופט דחפו אותה לפתח כמה דברים בסדר גודל מדהים, כמו שפת C#, למשל. כמובן דוט-נט, VisualStudio ו-VSCode. אפילו Edge נולד מהעקשנות של מייקרוסופט לא לוותר על חלק נכבד בשוק הדפדפנים, ולא להכנע לכשלונות הצורבים והחוזרים של IE)בינתיים, נחיה ונראה...
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: תגובות:
תוכל לתת דוגמא למה אתה מתכוון?
כי אני מצאתי כמעט כל מה שרציתי שיהא בחווית המשתמש, כמעט מבלי להסתבך יש הכל מוכן.יש דברים ממש בסיסים כמו:
- תיבת סימון או כפתור אופציה הניתנים לשינוי גודל (באקסס הגודל קבוע עוד מרזולוצית ה-640x480... מישהו נרדם שם)
- פינות עגולות לפקדים (כמו תיבת טקסט ותיבה משולבת)
- שינוי צבע בחלק מפקד (למשל תיבת טקסט)
- שינוי גודל \ סוג כתב בתוך פקד (תמיכה עלובה בRichText)
- כפתור Toggle
ויש טיפה יותר "מתקדמים":
- סרגל התקדמות
- אנימציה בסיסית (החלקה של אלמנטים, למשל צמצום תפריט)
- שינוי גודל דינאמי של פקדים לפי גודל המסך (התאמה לרזולוצית המשתמש)
- סינון דינמי של תיבה משולבת (בדומה לחיפוש לגוגל)
- חלוקה לרמות בתוך טופס
רק אחרי השורה הזאת הבנתי מה אתה מתכוון
כל הדברים האלו כמובן מובנים ב CSS בסיסי...
אבל יש כמעט הכל גם באקסס אבל עם קודים...
אני בדיוק עכשיו באמצע לבדוק סרגל התקדמות כפול שנותן גם תוצאה כמה אחוז מהמשימה הושלמה וכמה הושלם בתהליכים שלה...אני כבר כמה ימים חושב אולי לעשות מדריך על אפשרויות חווית משתמש באקסס וכן על הרצועת כלים הראשית "Ribbon" שראיתי שהרבה [כאלה מהרמה שלי] לא מכירים את האופציה היפה והנוחה הזאת לדוגמא.[יש שם גרסה עם הגבלות עד כמה פקדים וכרטיסיות]
למה? איך?
האם הם שינו את דעתם סופית או עלולים עדיין לחזור בהם?העתיד של אקסס לא ברור.
לעניות דעתי זה עניין של רווחיות וביקוש.
שמייקרוסופט יזנחו לגמרי את אקסס - זה מסתמא לא יקרה בעתיד הקרוב. כל זמן שלאקסס תהיה נישה ייחודית - היא תישאר איתנו.יש שיחה של מנהל התכנית של אקסס ב-YouTube משנת 2019 שבה הוא מצהיר שאקסס לא מתה ואדרבא עוד תעבור שדרוגים בעתיד.
לדבריו, בשנת 2019 אקסס הייתה בשימוש אצל 95% מ-500 החברות הגדולות בעולם (ברשימת Fortune 500).
ואני לא מתפלא. לאקסס יש נישה מאוד חזקה אצל משתמשים כבדים, והיא אחת מסביבות הפיתוח המהירות, הנפוצות והקלות שקיימות, כמו שאני מנסה להראות בהדרכה שלי. מהבחינה הזו אין לה עדיין שום מועמד רציני שיכול להחליף אותה.(אפילו בההשוואה בין אקסל לגוגל-שיטס, שיכול לשמש כיריב רציני לאקסל, מסתמא מייקרוסופט לא יחליטו מחר לזנוח את אקסל...
אדרבא, התחרות, הפופולריות, והגב החזק של מייקרוסופט דחפו אותה לפתח כמה דברים בסדר גודל מדהים, כמו שפת C#, למשל. כמובן דוט-נט, VisualStudio ו-VSCode. אפילו Edge נולד מהעקשנות של מייקרוסופט לא לוותר על חלק נכבד בשוק הדפדפנים, ולא להכנע לכשלונות הצורבים והחוזרים של IE)בינתיים, נחיה ונראה...
באמת לפני תקופה ראיתי את אחד מהתוכנות לניהול קופה משתמשת באקסס מאחורי הקלעים.
ושוב תודה רבה רבה על המדריך, זה פשוט אור בעיניים!
יש שם דברים שפתאום אני מבין, או שאני מבין שעבדתי קשה עד היום ובצורה עקומה. -
אני בדיוק עכשיו באמצע לבדוק סרגל התקדמות כפול שנותן גם תוצאה כמה אחוז מהמשימה הושלמה וכמה הושלם בתהליכים שלה...ציינתי שאפשר לשפר הרבה על ידי קוד.
יש כמה פרוייקטים בגיטהאב שמשפרים את המצב.
בתוכנות שלי יש הרבה שיפורים לחווית המשתמש על ידי VBA, וחלק מהבעיות הנ"ל נפתרו.
אבל זו הרגשה לא נעימה לשבת שעות ולקודד שורות על גבי שורות בשביל לפתח פריימוורק שיעשה מה שכל מפתח זב-חוטם עושה בשתי שורות של CSS... -
אני בדיוק עכשיו באמצע לבדוק סרגל התקדמות כפול שנותן גם תוצאה כמה אחוז מהמשימה הושלמה וכמה הושלם בתהליכים שלה...ציינתי שאפשר לשפר הרבה על ידי קוד.
יש כמה פרוייקטים בגיטהאב שמשפרים את המצב.
בתוכנות שלי יש הרבה שיפורים לחווית המשתמש על ידי VBA, וחלק מהבעיות הנ"ל נפתרו.
אבל זו הרגשה לא נעימה לשבת שעות ולקודד שורות על גבי שורות בשביל לפתח פריימוורק שיעשה מה שכל מפתח זב-חוטם עושה בשתי שורות של CSS...אגב, אם אני לא טועה ב 2019 יש כבר אפשרות לקצוות עגולים לפקדים ולתיבות
-
אגב, אם אני לא טועה ב 2019 יש כבר אפשרות לקצוות עגולים לפקדים ולתיבות
זה קיים רק בלחצנים או פקדי ניווט (היינו הך)
-
הערה: החלק הזה במדריך לכאורה חורג מעט מההדרכה, ומנסה לתאר מצב שאליו אנו עלולים להגיע כמפתחים. הוא נולד כתוצאה משיחה שהיתה לי אמש עם מפתח אחר, עם זאת, אני רואה בו חלק חשוב מהמדריך, וחושב שהתועלת ממנו רבה למפתחים בכלל, לא רק באקסס.
אז אם אתם מחכים רק לפתרון של החלק הקודם, תמחלו לי.
אני מרגיש נוח באכסניה הזו להשתמש לפעמים בסגנון בלוגי משהו...(...)
כל השקלא וטריא הזו מעלה נקודה מאוד חשובה.סוף מעשה במחשבה תחילה
השאלות האלו היו אמורות לצוץ כבר בשלב התכנון.
את ההדרכה פתחתי במשפט מעין: השלב הראשון, והחשוב ביותר ביצירת מערכת הוא התכנון.
אבל לא שמעתי לעצתי, התחלתי מיד ליצור טבלאות, טפסים, שאילתות, וכו' וכו'.
למה?
כי לדעתי זו דרך מצויינת ללמוד. ליגרס איניש והדר ליסבר.
אבל זו דרך גרועה מאוד ליישם למעשה את מה שלמדתי.
באופן אישי, הדחף הראשוני שלי כמתכנת, הוא ישר להתחיל ליצור. אני כבר רוצה לראות את הכל עובד, בלי להיכנס לדקדוקי עניות איך בדיוק כל פיפס ייושם. אבל, אם אני מתפתה לזה, אני מזמין לעצמי צרות.
כי להכניס שינויים במערכת קיימת זה כמעט תמיד הרבה יותר מסובך מאשר לבנות אותה כך מעיקרא.
אמת היא, כי יש גם צד שני למטבע, והוא להיתקע עד אין סוף בשלב התכנון, מבלי להוריד את הרעיון מעולם האצילות לעולם המעשה.
אבל הניסיון מוכיח שהאופציה הראשונה היא הכי גרועה, ושתכנון טוב ואפיון מדוקדק מחזיר את ההשקעה בכפלי כפליים.תשבו ותתכננו עם דף ועפרון:
- מה המטרות של המערכת
- אילו ישויות קיימות בה (תורמים, משפחות, נציגים, מנהלים, וכו' וכו')
- סרטטו על דף סקיצה כללית של המסכים השונים
- מה הפונקציונאליות שתתאפשר למשתמש בכל מסך
כשהכל על הנייר, אין בעיה לשנות, למחוק, ולהתחיל דף חדש בלי נקיפות מצפון.
אם עברתם את השלב הזה, אתם על דרך המלך.
זהו לבינתיים.ולעניין עצם ההדרכה והפתרון, בפוסט הבא (בקרוב בלי נדר) אני אציג פתרון שאפשר ליישם בלי VBA. הוא לא מושלם, אבל נוכל ללמוד ממנו עוד על אקסס, וזו המטרה העיקרית של המדריך הזה.
ממש צודק בכל מילה
וגם צדקת שזה לא קשור רק לאקסס, אבל גם לא רק לתכנות, אלא לכל עולם היצירה, ובעצם לכל דבר בכלל.כבר מהתחלת המדריך אני יושב וחושב, ומנסה לתכנן את המערכת שלי.
את שלבים 1 ו2 (של התכנון) כבר בצעתי
אבל שם אני אוחז, וזה בגלל שאני עוד לא מודע לכל האופציות הקיימות.אבל בכל פרק נוסף אני לומד עוד המון. זה פשוט מדהים איך שאתה מצליח לשלב בין ההתקדמות בפרוייקט הבניה לבין לימוד של חומר חדש.
אני בספק לגבי מה שכתבת בהתחלה שהמדריך לא מתוכנן ואין סילבוס.
יישר כח!
-
זה פשוט מדהים איך שאתה מצליח לשלב בין ההתקדמות בפרוייקט הבניה לבין לימוד של חומר חדש.
והנה דוגמה חיה לכך, הפרק של היום:
חלק י"ז: פתרון (חלקי) לבעיית שיוך התרומות
נתחיל דווקא מהבעיה השניה:
האם בכלל אפשר להעביר תרומה ממשפחה אחת לאחרת?
וניישם את הכלל שחשבנו עליו:
כל זמן שהתרומה לא בוצעה בפועל, כלומר שהתורם העביר למערכת את הכסף, אך אנחנו עדיין לא העברנו אותו למשפחה – ייתכן ונרצה לאפשר לשנות את הייעוד. אבל אם התרומה כבר הועברה למשפחה, אסור שתהיה אפשרות לשנות את הייעד.לשם כך אנו צריכים שדה נוסף שמציין את הסטטוס של התרומה.
לאחר מחשבה, החלטתי שאני מעוניין בשלוש אפשרויות לשדה הסטטוס:- זמינה התרומה נכנסה למערכת, אך עדיין לא מיועדת עדיין לשום משפחה. בידינו ליעדה למי שנרצה.
- מיועדת התרומה כבר מיועדת לאחת המשפחות, אך עדיין לא הועברה אליה בפועל. כעת רק מנהל יוכל לשנות את ייעוד התרומה.
- בוצעה התרומה הועברה כבר למשפחה, ואין לשנות בה שום דבר.
(.............
...........)
לסיום
הסרת האפשרות לשינוי הסטטוס על ידי המשתמש היא צעד חשוב. אך עדיין יש עוד מה לעשות:- להריץ את שאילתת העדכון כשהדבר מתבקש, למשל עם סגירת הטופס. (ככל הנראה לא יהיה מנוס משימוש ב-VBA למרות הכל...)
- לאפשר שינוי הסטטוס ל"בוצעה" במקרה שאכן התרומה הועברה למשפחה.
נשאיר זאת לפעם הבאה.
הפתרון פשוט גאוני
ועל הדרך שילבת המון מידע חשוב ומרתק.ממש מדהים.
אגב, למה החשש הגדול להכניס קצת VBA ?
אני לא מתנגד לכך... -
אגב, למה החשש הגדול להכניס קצת VBA ?
אני פשוט משתדל להצטמצם לידע בסיסי. VBA זה עולם שלם בפני עצמו.
וככלל, אם אפשר לפתור את הבעיה על ידי שאילתא, זה עדיף מבחינת יעילות ותאימות הלאה, דהיינו, כשנרצה בעז"ה לשדרג את המערכת לבסיס נתונים אחר, או ממשק אחר.
אבל כנראה שנטעם קצת משם, כי אני רואה שנדחקתי לפינה עם בעיית שיוך התרומות, והפתרון של הרצת השאילתה באופן ידני בכל פעם לא מתאים למערכת אמיתית.@בערל אמר:
איך שאתה מצליח לשלב בין ההתקדמות בפרוייקט הבניה לבין לימוד של חומר חדש.
אני בספק לגבי מה שכתבת בהתחלה שהמדריך לא מתוכנן ואין סילבוס.באמת? אני חושב לפעמים שהשילוב הזה הופך את המדריך למבולגן למדי. הוא מלא טעימות מפה ומשם. אבל מנחם את עצמי בעובדה שהתרעתי על כך מראש. מי שלא מרוצה יכול לקבל את התשלום בחזרה...
-
אני חושב לפעמים שהשילוב הזה הופך את המדריך למבולגן למדי
מה פתאום?
לא עקבתי אחרי כל מילה של המדריך (כי לא נראה לי שאני הולך להשתמש באקסס) אבל קראתי את הרוב, וזה נראה ממש מסודר. אין לי מושג מאיפה יש לך זמן/כח להשקיע כל כך במדריך כזה. או שזה פשוט יוצא מאיליו?אגב, חשוב להבהיר שחלק גדול מהתוכן שימושי לא רק באקסס אלא בכל מערכת שמבוססת על מסד נתונים SQL-י.
(מה שלא יהיה נכון אם תתמקד יותר ב-VBA ועוד דברים שקשורים יותר לאקסס ספציפית, אולי זה עוד שיקול לא ליכנס לתחומים אלו) -
@שיהיה אמר באקסס למתחילים: תגובות:
היי
אני לא מצליח לראות את המדריך..
איפה הוא אמור להיות?
בתגובה?לחץ כאן:
https://tchumim.com/topic/10491/אקסס-למתחילים-יצירת-מערכת-לניהול-תורמים/18 -
באמת? אני חושב לפעמים שהשילוב הזה הופך את המדריך למבולגן למדי. הוא מלא טעימות מפה ומשם. אבל מנחם את עצמי בעובדה שהתרעתי על כך מראש. מי שלא מרוצה יכול לקבל את התשלום בחזרה...
השילוב הופך אותו למקצועי הרבה יותר מהרבה מדריכים ברשת
הקטע שבכל שיעור מתקדמים גם בלימוד וגם בבניית המוצר - מספק מאודאישית אני מאוד נהנה מדרך לימוד זו
התחלתי מדריכים שאמורים להיות מעולים ופשוט התעייפתי ועזבתי באמצע... וכאן אני מוצא עצמי מצפה במתח לפרק הבא...תודה רבה!
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים:שיעורי בית: עריכת טופס כרטיס התרומה.
על פי התכנון, טופס כרטיס התרומה frmDonationCard מיועד למנהל המערכת בלבד. אבל בטופס הזה חסרים שני דברים חשובים:- לא מוצג שדה הסטטוס.
- אנו מעוניינים לאפשר למנהל לשנות רק תרומה זמינה, ולא שכבר מיועדת או בוצעה.
למעשה, זה בדיוק אותו תהליך כפי שעשינו עם הטופס של רשימת התרומות.
בהצלחה!בוצע!