אקסס למתחילים: תגובות
-
רק עכשיו עברתי על הפוסט של ההדרכה,
פשוט כתוב מדהים!!
כתיבה קולחת ונעימה, (פתאום ללא שימת לב, אני מוצא את עצמי לקראת סוף ההדרכה)
מדהים!!
מה שכתבת:
למרות שאקסס מאוד סלחנית ומאפשרת לנו בלי בעיה ליצור שמות שדות בעברית, זה מאוד לא מומלץ, ונשלם על כך מחיר יקר בהמשך.
לצערי שילמתי את המחיר היקר ;(
-
אני רואה שלא הגבתי על פרק כ''ג, למרות שביצעתי מיד לאחר הפרסום שכחתי להעלות תמונה של ההתקדמות (היה לי שיבוש בגלל התצוגה בעברית כשאופיס אצלי באנגלית, תכננתי לתקן ולהעלות תמונה מושלמת).
תודה רבה על ההמשך למרות זאת.
יצאתי קצת מהעניינים, בעז''ה אחזור במרץ ואבצע שוב את הפרקים האחרונים.
-
@שואף-לדעת אמר באקסס למתחילים: תגובות:
לצערי אני לא מוצא אצלי טופס בכזה שם.
יצרנו את הטופס בפרק כב, אך באמת שכחתי לציין שעלינו לשמור אותו... תיקנתי את החסר בסוף הפרק. תודה!
-
@שואף-לדעת אמר באקסס למתחילים: תגובות:
מדוע אני צריך ללכת דרך טופס הניווט הראשי, מדוע לא נכתוב קוד (ללחצן "הצג") שיקח אותי ישר לטופס כרטיס המשפחה
שאלה מצויינת!
לעת עתה - זה יותר עניין קוסמטי.
אם נשמיט את הארגומנט של הנתיב לגמרי, כך:Private Sub cmdViewFamilyCard_Click() DoCmd.BrowseTo acBrowseToForm, "frmFamilyCard", , "ID=" & Me.ID End Sub
אכן ייפתח טופס המשפחה - אך לא בצורה של ניווט, כלומר הטופס ישתנה מרשימת משפחות לכרטיס המשפחה, אך הלחצן של כרטיס המשפחה מהתפריט לא ייצבע בכחול.
אני רוצה שהטופס של כרטיס המשפחה ייפתח על ידי ניווט, כך שהלחצן המתאים ייבחר מהתפריט (הלחצן של כרטיס המשפחה יואר).אולם - בהמשך, כשנרצה לפתוח את כרטיס המשפחה ממקום אחר (למשל מתפריט התורמים), אז נהיה מוכרחים לציין את הנתיב המדוייק, אחרת הכרטיס יוצג בתפריט התורמים, ולא בתפריט המשפחות.
-
שלום רב
ראשית, מאוד התרשמתי ממאמר יצירת מערכת לניהול תרומות
זה גאון ומסודר להפליא.
שנית, אני בניתי לעצמי מערכת אישית לניהול תלמידים בתיכון הכולל תעודות וזכאות ע"פ משרד החינוך.
המערכת אמנם תועלית אבל מאוד מפולגנת, אילו הייתי מתוודע למאמר שלך בתחילת דרכי, הכל היה נראה אחרת.
אגב, אני קראתי את המאמר מלמעלה עד לVBA שם אפילו לא ניסיתי
שלישית,
לגופו של ענין. כיום אני יוצר דוחות שונים הן לענייני תשלומי שכ"ל והן לשאר עניינים. מאחר ומרבית האוכלוסיה אינה מחזיקה בפאלפון כשר, קיבלתי לאחרונה אישור מהחסימת האינטרנט על שימוש בוואצאפ על המחשב (כמובן מספר כשר ולא מכשיר).
מאחר שכן הייתי שמח לדעת כיצד אוכל לשלוח דוח או קישור לטופס גוגל ישירות למספר וואצאפ וכן ישירות למייל.
אשמח מאוד לעזרתך
אציין שוב שאין לי כלל התנסות ומידע בקודים אלא רק בפונקציות מובנות, אשמח לעזרתך על פונקציה מתאימה או שילובם של כמה. אם אין ברירה, אשמח לקבל ביאור פשטני ככל האפשר לגבי קוד עבור הנ"ל
כמו כן הפוסט שליחת קובץ אוטומטי במחשב דרך וואצאפ מתוכנת אקסס - לא הועילה לי מאום
תודה מראש -
@צבי-10 לצערי אין דרך פשוטה לעשות זאת.
בתחילת החודש (נובמבר 2021) הכריזו מייקרוסופט על אפשרות שילוב של אקסס בפלטפורמת PowerApps.
משמעות הדבר היא שיהיה ניתן ליצור אפליקציה מודרנית עם בסיס נתונים בענן, שיתממשק בצורה חיה, מאובטחת, וקלה ישירות לקובץ אקסס. כך שיהיה ניתן לדוגמה לעדכן נתון בטופס אקסס והעדכון ישתקף באופן מיידי גם באפליקציה, וכן בכיוון ההפוך.
לכאורה, זו בשורה די מרעננת למיליוני משתמשי אקסס בעולם, שאמורה לתת מענה לביקוש הגובר באפשרות לשלב את אקסס בפלטפורמת הענן, לאחר זניחת פרוייקט SharePoint.
כרגע התוכנית זמינה בגרסת ניסיון למשתמשי Insider.
לפרטים: https://powerapps.microsoft.com/en-us/blog/announcing-power-apps-microsoft-access-security-mobility-new-experiences/טרם התנסיתי באפשרות הנ"ל, אבל אני מקווה שאוכל לספק פרטים נוספים על כך בהמשך.