עזרה-הפנית פורטים ברוטר
-
עשיתי את הפעולה
ובאמת הצלחתי להתחבר מאצלי ברשת ושניסיתי במחשב אחר שגם צריך להתחבר לזה זה היה לא זמין, בדקתי עם נטפרי כי בהתחלה חשבתי שיש חסימה
וזה מה שהם אמרו לי
בדקנו את הנושא, הכתובת ........ זה כתובת פנימי NAT שיעבוד לכם רק ברשת RL, אתם צריכים להתחבר דרך הIP החיצוני שעליו נמצא המצלמות.אז השאלה איך אני יודע מה הכתובת הIP החיצונית ?
והם יש משהו שאני צריך להגדיר שונה בהגדרות כי אני בהתחלה התחברתי לכתובת שכתובה פה שעליה נטפרי אמרו שרק דרך רשת RL אני יצליח להתחבר
תודה רבה! -
@a0533057932
עוד לא
קודם רוצים לראות שהכל עובד ואיך, זה כבר שלב הבא -
@a0533057932 אמר בעזרה-הפנית פורטים ברוטר:
@bbn לך אין בכלל
הרי בדרך כלל זכור לי שאומרים שצריך לעשות כתובת IP קבוע, ולא שצריך לעשות מחדש כתובת IP , זה לא אומר שכבר יש כתובת ?
-
@bbn אמר בעזרה-הפנית פורטים ברוטר:
הרי בדרך כלל זכור לי שאומרים שצריך לעשות כתובת IP קבוע, ולא שצריך לעשות מחדש כתובת IP , זה לא אומר שכבר יש כתובת ?
זה נכון אם אתה בספק שנותן כתובות ציבוריות לכל לקוח כמו בזק בינלאומי.
שמה הבעיה היחידה היא שהכתובת בורחת לך, למחרת יש לך כתובת אחרת. -
@dovid אמר בעזרה-הפנית פורטים ברוטר:
א. כתובת IP ציבורית.
ב. כתובת IP (ציבורית) קבועה.שניהם זה אותו דבר
כאשר מתחברים עם שם משתמש וסיסמה של היוזר מקבלים כתובת ציבורית.
על עוד שלא מנתקים את הראוטר מהחשבון הכתובת תישאר ולא תשתנה (אא"כ הספק מנתק אתכם מידי פעם-בד"כ לא קורה)
כל עוד שהתחברתם ולא עשיתם ניתוק הכתובת תישאר.ההבדל בין א'-לב'
א- שאם מתנתקים מקבלים כתובת אחרת.הספק לא מוחייב לתת לכם את אותה כתובת
ב- זה שאם אתם משלמים על כתובת קבועה הספק מקצה לכם כתובת אישית כך שאם תתחברו את היוזר ותתחברו מחדש תקבלו את הכתובת שלכם.בכדי להתגבר על הבעיה (במיוחד של א' ולא לשלם על ב') אפשר לעשות את הדבר הבא:
היום רוב הראוטרים יודעם לתמוך בשרותי DNS חינמיים. כגון (NO-IP או DDNS וכו')
מה שעושים זה רואים בראוטר באיזה שירותים הוא תומך (לדעתי עדיף NO-IP) ויוצרים שם חשבון וכתובת DNS.
מפעילים את השרות בראוטר ובוחרים את השרות ורושמים שם משתמש וסיסמה.מכן והלאה כבר לא משנה מה כתובת ה IP הציבורית שלנו.
פשוט רושמים את כתובת של הDNS שיצרנו ואנו מחוברים לראוטר.
נשאר רק להפנות פורטים ולתת מס' פורט.
לכניסה רושמים את שם הכתובת DNS שיצרנו ו-:-ומספר הפורט -
@zvinissim רלוונטי גם למי שמאחורי NAT?