מיזוג קבצי אקסל ע"י השוואת נתונים
-
ממש תודה רבה לכם
ניסיתי כעת את שני הדרכים ושניהם עובדים מעולה ב''ה ועושים בדיוק את מה שרציתיהוא מצא לי כשמונים אחוז מתוך הנתונים בקובץ השני ומיזג לי לתוך הקובץ הראשי.
יש כעת דרך למחוק את הנתונים שהועתקו? אני לא צריך אותם יותר ברשימה השנייה, ואני כן רוצה לעבור ידנית על אלו שנותרו בכדי להחליט מה לעשות איתם.@אוריי
איך זה שאין את האופציה באקסל?
תמיד חשבתי שאקסל יותר משוכלל, לא? -
@בערל אמר במיזוג קבצי אקסל ע"י השוואת נתונים:
@אוריי
תמיד חשבתי שאקסל יותר משוכלל, לא?@בערל יש את זה באופיס בענן של מייקרוסופט (שזה בתשלום)
אבל גוגל שחררו לנו את זה בחינם.... (חלק מהתחרות )
חוץ מזה תמיד ששאלו אותי מה יותר טוב
אני תמיד עונה שזה תלוי מה הצרכים יש מקומות שצריך להשתמש בקוד vba וחייבים את מייקורוסופט (לעבוד בגוגל בסקריפט גם אפשרי.. בכל אופן אני אישית לא כזה התחברתי כ"כ ויהיו שיחלקו....)
ולפעמים יש כל מיני נוסחאות שיש בגוגל אבל אין אותם באקסל רגיל (כמו זה, או כמו עבודה משותפת עם כמה משתמשים)
ויש מעלה שאתה יכול להתחבר אליו מכל מחשב (כולל שמירת גירסאות ושינויים) ומונע את כל הגירסאות שיש בכל מחשב בדרך כלל.
בנוסף שניתן דרכו להשתמש בשירות הנפלא של גוגל (גוגל פורומס) וכמובן לשלב בין זה לנוסחאות וכו' (לי יצא להשתמש עם זה בעבר הרבה מאד) -
למעשה יש בגרסאות החדשות של אקסל (כמדומני החל מגרסא 2016) פיצ'ר חדש שנקרא PowerQuery.
הוא מאפשר יצירת שאילתות מובנות באקסל, ויש שם כמה כלים חזקים מאוד, כגון שאילתות שונות (אפילו איחוד מלא שאין מובנה באקסס), ועוד הרבה דברים יפים. מנסיון, הכלי משדרג את אקסל בכמה רמות ונותן לו הרבה יכולות של אקסס הישנה והטובה, מבלי לפתוח את אקסס בכלל.אפשר גם להוריד כתוסף לגרסאות יותר ישנות, אך שים לב שלא תמיד ניתן להעביר את הקובץ בין גרסאות שונות של אקסל.
-
יש כעת דרך למחוק את הנתונים שהועתקו? אני לא צריך אותם יותר ברשימה השנייה, ואני כן רוצה לעבור ידנית על אלו שנותרו בכדי להחליט מה לעשות איתם.
אתה יכול פשוט לכתוב בטבלה השניה בעמודה נפרדת את הנוסחה הבאה
=COUNTIF('גיליון1'!C:C,A1)
פרמטר ראשון: לסמן את כל המספרי טלפונים שיש בעמודה הראשונה.
פרמטר שני לסמן את מספר הטלפון שיש באותה השורהואז מה שיוצא 1 זה אומר שהוא נכנס לטבלה הראשית ומה שיוצא 0 הוא לא נמצא בטבלה הראשית
כמובן שאתה יכול לסנן את העמודה רק לפי 0בהצלחה
-
אני כעת נזקק שוב לפעולת איחוד כזאת
הבעיה היא שיש כפילויות ב-ID
כלומר יש ID שקיימות פעמיים עם נתונים שונים.@dovid @OdedDvir מהי המדיניות של השאילתא הנ''ל באקסס במקרה כזה?
מדלג על הכפילויות? בוחר באקראיות? בוחר בראשון?עריכה:
בדקתי וגיליתי את הלא הצפוי בכלל
הוא פשוט שכפל לי את השורות שקיימות בהם נתונים שונים... -
@בערל בצירוף טבלאות, אם מזהה חוזר על עצמו יותר מפעם אחת, הצירוף יבוצע לכל רשומה.
לדוגמא:טבלה A (השדה הראשון זה המפתח)
1 אברהם
2 יצחק
2 יעקבטבלה B
1 כהן
2 לויהצירופים שיתקבלו הם
אברהם כהן
יצחק לוי
יעקב לויעריכה: הקדמת אותי...
יש אפשרות לציין כי הצירוף יכלול רק רשומות ייחודיות, על ידי המילה DISTINCT, ואז יבוצע צירוף רק פעם אחת לכל מזהה. השאלה היא רק: לאיזה מזהה? - והתשובה היא: לא ניתן לדעת מראש... -
בקיצור שאילתת אקסס לא רלוונטית בשבילי הפעם
וגם הרעיון של @אוריי בגוגל שיטס כנראה לא תועילאני יסביר יותר את המקרה:
יש לי קובץ אחד עם:- ID
- שם פרטי
- שם משפחה
- כתובת
- טלפון נייח
קובץ שני עם:
- ID
- שם פרטי
- שם משפחה
- כתובת
- פלאפון נייד
בקובץ מספר שתיים יש הרבה כפילויות
חלקם עם שינוי באיות השם וחלם כי יש להם שני פלאפונים ניידים
אני רוצה למזג את שניהם ביחד אבל ללא כפילויות בשורות
אבל כן חשוב לי כפילויות של נתונים יחודיים כגון פלאפון נייח שאם יש כפילות יוסיף אותו בעמודה נפרדתאפשרי?
-
@odeddvir אמר במיזוג קבצי אקסל ע"י השוואת נתונים:
נשמח אם תפרש איך זה קרה: האם זו טעות בנתונים או בכוונה תחילה?
ומה אתה מבקש להשיג. אולי נמצא פתרון לבעיה.פירטתי עכשיו שוב
הקובץ השני הוא קיבוץ של הרבה קבצים קטנים וקשה מאוד לסנן כפילויות בגלל שינוי איות וכו'הדוגמה היא אמיתית, במציאות יש רק יותר עמודות עם פרטים נוספים.
תודה רבה!
-
@בערל זו בעיה שמצריכה עבודה שיטתית וזהירה.
אני הייתי ניגש לבעייה בשלבים.
ראשית, האם אין טעויות בשדה ID עצמו, דהיינו שהוא ודאי תקין? אם זה מספר תעודת זהות תוכל לבדוק תקינות, ולהוציא את העמודות השגויות.בשלב הבא היתי מצרף את שתי הטבלאות שלך לטבלה אחת גדולה, עם שתי עמודות: אחת לנייד ואחת לנייח. לא אכפת לי כרגע שיש בה המון כפילויות.
אחר כך, הייתי מחלץ מהטבלה הענקית רק את ID לטבלה חדשה, ומסיר את כל הכפילויות על ידי שאילתת קיבוץ לפי ID. כשיש לי טבלת מזהים ייחודיים - אני על המסלול.
קודם כל הייתי מייבא את הרשומות היחודייות (לטבלה חדשה, זה לא עולה כסף)
נשאר לי עכשיו להחליט מה אני עושה עם הכפילויות.אני יכול לבחור את הרשומה הראשונה
אני יכול לבחור את הרשומה האחרונה
אני יכול לעבור אחת אחת ולמחוק...