איך מקובל לענות תשובות בסטאק?
-
במהלך חיפושים שלי בסטאק איך לפענח בGO סטרינג שהוצפן בPHP ע"י openssl?
נתקלתי בשאלה הזאת שנותרה משום פתוחה כבר שנה.
אחרי עוד קצת קילומטרז' הבנתי קצת יותר איך עובד openssl (לא האלגוריתם אלא הCLI מסביב)
והבנתי מה הבעיה שלו.
א. בCLI הוא כתבecho "abc...xyz" |openssl enc -base64 -e -aes-256-cbc -K abc... -iv abc.. -nosalt -p
הבעיה היא שזה מדפיס
abc...xyz\n
ולאabc...xyz
.
הוא פשוט צריך לכתוב" echo -n "abc...xyz
בשביל שלא יוסיף מעבר שורה.
ב.
בקוד שלו בPHP הוא משתמש בסטרינג בינארי
לעומת זאת הCLI משתמש בבסיס הקסדצימלי
והוא ניסה לקחת את הסטרינג ההקסדצימלי ולשים אותו בקוד הPHP
וכמובן שהוא לא תואם.
ולכן הוא שם הכל צריך לשים את הסטרינג בתוך()hex2bin
להמיר אותו לסטרינג בינארי.בקיצור מה שבאתי לשאול אותכם האם תשובה כזאת כותבים בתור תשובה או בשרשור על השאלה?
(וגם על הדרך לבדוק שאני לא מקשקש בשכל ) -
בSOF יש בכל שאלה רק שאלה אחת, ותשובות שכולם עונות בפני עצמם על השאלה. אין שום שרשורים או דיונים.
אמנם תחת כל שאלה/תשובה יש הערות בהם ניתן לברר או להעיר על הנאמר.
בהערות השאלה זה גם לקבל/לתת הבהרות אודות השאלה, מין נספחים של השאלה: שאלות רקע, בירור האם הוא פספס משהו פשוט. אך גם לעיתים מעדיפים עונים בעלי מוניטין רב לענות בהערות כשלדעתם התשובה בסיסית ולא נחשבת "תשובה" אלא תיקון טעות סופר וכדומה.לענות תשובה נכונה תמיד טוב, גם בנושא ישן ואפילו אם יש כבר תשובות קיימות כל עוד יש טעם ותוספת בתשובה הקיימת.
רצוי לצרף את התיקון ולהסביר את הטעות.
כמובן שאל תצפה להרבה מוניטין בטווח הקרוב בכזה מקרה, אבל ברבות הימים תקבל גם מוניטין וגם באדג'טים על תשובות כאלו.הערה: כעת שמתי לב שכתבת "ולבדוק על הדרך שני לא מקשקש בשכל" זה ממש בעיה. מה שאתה לא יודע, עדיף שלא תענה כי זה מזיק מאוד לכל האתר, ויחס המשתמשים איליך יהיה בהתאם.
אם התשובה ודאית ורק הסברא לא בטוחה תוכל לציין זאת ש"אני משער שזה בגלל".. -
@dovid
במקרה הזה יש 2 חלקים- קטע קטן שהוא פספס (המעבר שורה בCLI) שזה לא תשובה אלא תיקון טעות.
- ההבנת ההבדל בין פיענוח סטרינג בCLI לבין PHP
שזה יכול להיחשב "תשובה".
האם צריך לפצל את התשובות או אפשר לשים הכל ביחד?
@dovid אמר באיך מקובל לענות תשובות בסטאק?:
הערה: כעת שמתי לב שכתבת "ולבדוק על הדרך שני לא מקשקש בשכל" זה ממש בעיה. מה שאתה לא יודע, עדיף שלא תענה כי זה מזיק מאוד לכל האתר, ויחס המשתמשים איליך יהיה בהתאם.
אם התשובה ודאית ורק הסברא לא בטוחה תוכל לציין זאת ש"אני משער שזה בגלל"..ההוכחה המרכזית לתשובה שלי היא שזה עובד!!!
אני חושש שאולי אני לא מדייק בהסברים
(אולי אם אני לא מסביר מידי הרבה יש לי פחות סיכויים לפשל) -
@מנצפך אני סמכתי על @nigun כי הוא דובר אנגלית שפת אם.
מי שלא יודע אנגלית כדאי לו לשאול דובר אנגלית לפני פרסום (וגם אחרי אפשר תמיד לערוך).
בפועל בSOF אפשר לכתוב בצורה עילגת מאוד ואסור להעיר על רקע זה.
המינוס של אנגלית לקויה הוא בעיקר כשיש סיכוי לאי הבנה או שהתשובה לא כ"כ חכמה ולכן הטעויות מוסיפות לזילות שלה.
אגב אני ניסיתי פעם לפרסם טיפ בcodeproject ופסלו לי אותו בגלל אי הבנה (הם טענו שאין במאמר מספיק חידוש אבל זה היה בגלל שכתבתי באופן שגוי את ההסברים באנגלית אז הם לא הבינו אותי נכון). -
@מנצפך אמר באיך מקובל לענות תשובות בסטאק?:
הערת שוליים:
רק לשים לב לאנגלית
it works for me.
אחרת זה משמעות שונה לגמרי. (כמו להגיד "העבודה הזאת היא בשבילי")יש הבדל בין This work for me
ל This works for me .
לא יודע איך קוראים לזה בשיעורי דקדוק
נראה לי שקוראים לזה הווה פשוט .בשביל לומר "העבודה הזאת היא בשבילי"
הייתי כותב This work is for me.